• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile evinde para saklanması !!!

Neptunex

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2025
53
9
1
25
Maalesef babam hakkında konuşmak istiyorum namazını kılar kuran okur hatta hacca bile gitti neyse ama babanın bir huyu vardır hep her şeye YOK der ne istersek çarşıdan alır getirir ama biz ondan para isteyince hayır yok der ama vallahi biz biliyoruz ki var.. Şöyle oldu olay ben gerçekten babamı çok seviyorum ama annem yaptıklarını gördükten sonra (gizliden para saklıyordu evin içinde) bize söylemişti ben inanmamıştım sonrasında da kendi gözlerimle gördüm gerçekten çok üzüldüm ondan sonra da asla babama güvenmedim evet saygıda kusur etmiyorum ama yine de niye yapıyor ki bunu sanki biz ne yapacağız onun parasını.. İleride evleneceğim ve babam gibi eşimin olmasını asla istemem korkuyorum gerçekten annem o kadar ona baktı ki her şeyi ile ilgilendi gel gör ki kendi karısından bile para saklıyor :((

Maalesef babam hakkında konuşmak istiyorum namazını kılar kuran okur hatta hacca bile gitti neyse ama babanın bir huyu vardır hep her şeye YOK der ne istersek çarşıdan alır getirir ama biz ondan para isteyince hayır yok der ama vallahi biz biliyoruz ki var.. Şöyle oldu olay ben gerçekten babamı çok seviyorum ama annem yaptıklarını gördükten sonra (gizliden para saklıyordu evin içinde) bize söylemişti ben inanmamıştım sonrasında da kendi gözlerimle gördüm gerçekten çok üzüldüm ondan sonra da asla babama güvenmedim evet saygıda kusur etmiyorum ama yine de niye yapıyor ki bunu sanki biz ne yapacağız onun parasını.. İleride evleneceğim ve babam gibi eşimin olmasını asla istemem korkuyorum gerçekten annem o kadar ona baktı ki her şeyi ile ilgilendi gel gör ki kendi karısından bile para saklıyor :((
Bazı insanlar böyle malesef paragöz var öyle tanıdıgım ınsanlar

Yani bu saydığın özelliklerin adamın namaz kılması ile hacca gitmesi ile hiçbir ilgisi yok zaten. Annen çok şikayetçiyse boşanacaktı.
Var yemez olabilir , parayı zor kazanıyor olabilir veya cimri de olabilir. Sen kendi hayatını kur kendi düzenini kur

Kuzu malesef ki benim babam da aynı. Senelerdir de öyledir her seye param yok der ve cok da kızarım… lakin şöyle bir durum oldu. Annemde geçtiğimiz aylarda bir rahatsızlık cıktı. Annem sehir dışına üniversite hastanesine profesörlere gitti. Muayeneleri pahalıydı, babam ödedi. Ki her hafta gittiler neredeyse ve bir git geli 2-3 bini buldu hep. Faydası olur belki diye hacamata, sülük tedavisine gitmek istedi. Babam yeter ki faydası olsun dedi ona da ber hafta 2 bin cıkardı verdi. Biz cok sasırdık hiç babamdan beklenmeyecek hareketler aslında… peşine universiteden kolonoskopiye gun verildi. Babam cok agrın oluyor o kadar bekleme. Gel özelde yaptıralım dedi 10 bin ona verdi. Peşine ameliyatı kesinleşti. Gene üniversite hastanesi ileri tarihe gün verdi. Babam gene o kadar bekleme. Yapılabiliyorsa gel ozelde yaptıralım dedi. Araştırdı etti hoca buldu guzel. 45 bin de ameliyata verdi… o zaman dedik ki adama senelerdir kızıyoruz ama iyi ki biriktirmiş. 1.5-2 ayda oraya biraz, buraya biraz 100 binin üstünde ödemiştir. Annemin de seneler öncesinden yengeme altın borcu varmış 20 gram. Peşine onu da yaptı getirdi dedi bunu ona ver. Biz şaştık kaldık. Saklamasına senelerce laf söylemişizdir. İlk defa hak verdik. Yok dedik iyi yapmış… ama enazından haberimiz olsaydı o para tl de kalmazdı. Altınla dolarla kaça katlanırdı. O tl de bırakmış aslında biriktiği parayı da durduk yerde eritmiş… bence siz de kızmak yerine uygun bir dille konusun. Biriktiriyorsun biriktir buna bir sözümüz yok ama tl de bırakma. Senin zararına vs vs anlatmak lazım. Zaten kızsanız da babamdan biliyorum ki paranın yerini öğrendiniz der yerini değiştirir gene gizli gizli devam eder. Açık yapsın bari. Amcam babam tl biriktirirken adam dolar, euro , altın biriktirmiş. Seneler gectikçe de katlanmış da katlanmış. İkisi tl olarak belki de aynı paraları attılar kenara. Birinin var 150 bin tlsi. Diğerinin oldu 900 bin tlsi. Altında, dolarda cünkü… amcam kücük de bir kasa aldı evine. Altın kasası. Evde büyük kücük herkes biriktirip oraya koyuyor. Liseye giden oğlu bile 2 küçük altın yapıp koymuş oraya 🥲 ailece biriktirmek her zaman daha iyi oluyor. Enazından tesvik oluyor yani… bana sorarsan eğer bırakın biriktirsin. Ama konusun tl de bırakmasın. Aynı benim babam cunku. Şahsen pişmanım vaktinde uyarmadığım için

Genellikle geçmişinde yokluk görmüş insanlar böyle yapıyor. Sizin babanıza özel değil. Kendilerini güvende hissetmek istiyorlar. Genelde yeme içmeden kısmazlar fakat zaruri olmayan şeylere de para harcamak istemezler. Gayet normal bir durum.
Gayet normal bir durum değil o bir baba neyse ya

Yani bu saydığın özelliklerin adamın namaz kılması ile hacca gitmesi ile hiçbir ilgisi yok zaten. Annen çok şikayetçiyse boşanacaktı.
Var yemez olabilir , parayı zor kazanıyor olabilir veya cimri de olabilir. Sen kendi hayatını kur kendi düzenini kur
Çok alakası var kendine baba diyorsa o zaman her şeyden önce çocuklarını düşünmeli ama yok ne zaman istesek yok parayı falan da zor kazanıyor diye bişey yok çünkü çalışmıyor evde oturuyor cimrilik konusunda haklısın evet çok hemde vallahi kardeşlerim para falan isteyemiyor yani düşünsene yediği önünde yemediği arkasında ama maalesef

Kenara bırıktırmese her istediğinizi nası alsın. Yaslılar da huy bu parayı ayrı bi seviyorlar 😀
Demek istediğim o değil ya gerçekten seviyorlar ama parayı saklamak ne demek ya annem onun her şeyini yapıyor parasını falan da istemiyor ama işte biz gördük nasıl aldığını

Para saklaması hiç hoş değil . Emektar karısından , çocuklarından . Olmaz. paradan daha değerli şeyler var hayatta . Babanız bunu anlayamamış .

Hırsız eve girerse aklı başına gelir.Allah yaşatmasın ama bazi yaşlılar da böyledir. Bu annenle babanın sorunu sen baba-kiz olarak ilsikine odaklan.

Demek istediğim o değil ya gerçekten seviyorlar ama parayı saklamak ne demek ya annem onun her şeyini yapıyor parasını falan da istemiyor ama işte biz gördük nasıl aldığını
Annenıze saygısızlık aslında ama Annenız bilip susuyorsa eşine ya hak veriyor yada huylu huyundan vazgeçmez diyip susuyor kadıncağız

Çok alakası var kendine baba diyorsa o zaman her şeyden önce çocuklarını düşünmeli ama yok ne zaman istesek yok parayı falan da zor kazanıyor diye bişey yok çünkü çalışmıyor evde oturuyor cimrilik konusunda haklısın evet çok hemde vallahi kardeşlerim para falan isteyemiyor yani düşünsene yediği önünde yemediği arkasında ama maalesef
Calismiyorsa para nerden geliyor? Para vermiyor derken hic harclikta mi vermiyor? Ihtiyaclarinizi ona soyleyince de mi almiyor? Yasiniz kac kendiniz calisin kazanin.

Evde oturuyorsa nasıl geçiriyorsunuz?

Adam istediğiniz her şeyi getiriyormus ki istekler hiç bitmez. Birikim yapmak bizim sülale de önemlidir. Herkesin kenarda köşede kötü gün parası vardır. Bana kötü yada cimri biri gibi gelmedi. Yaşınıza bağlı olarak çalışıp istediklerinizi alabilirsiniz.

Yediğinizden içtiğinizden eksiltmiyormuş. Birikim yapmak istiyor veya kenarda kötü gün parası olsun istiyor olabilir. Bunu kadınlarda yapıyor. Erkek yapınca neden bu kadar uç birşey yapıyormuş gibi düşünülüyor anlamadım. Olayı biz onun parasına göz mü dikiyoruz diyedirek kişiselleştirmemelisiniz. Annenizle arasında olan mevzular ikisini ilgilendirir. Benden neden para saklıyorsun birikimse beraber yapalım diyecek olan kişi anneniz bu durumu kendinize yükleyip duygusal düşünmeyin.

Bende saklarım para, kötü gün parası olarak veya bir şey alacaksam ona biriktiriyorsam saklarım.
Kızım bazen bisey ister yaşı kücük olduğu icin istedikleri cokda gerekli olmayan yada var olanın ikincisini vs istiyorsa param yok diyorum.
Eşimin bile haberi olmaz o biriktirdiğim paradan lazım olunca çıkarır veririm.
Bu şekilde para biriktirip ikinci evini alan tanidiklarim bile var, siz olayı kişisel algilamışsıniz ama sizinle alakalı bir şey değil o.
Amaç sizden saklamak değil, biriktirip bir şey yapabilmek.
annemde boyledir mesela çıkar ver desem bir ev alacak parası çıkar ama ben tatil yapayim ver desem vermez yani 😁

Back