Aile Birleşimi Vizesi?

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.962
Yabancıyla evlenip onun ülkesine giden arkadaşlar acil yardım!

Şimdi, evlilik diyelim ki Türkiyede gerçekleşti, daha sonra ben turist vizesi alıp eşimle birlikte onun ülkesine gidebiliyor muyum? Ve oturma iznini nasıl alıyorum? Aile birleşimi vizesi diye bir şey varmış. Evlendikten sonra turist vizesi değil de bunu alarak mı gitmek gerekiyor? Yoksa başka bir prosedür mü uygulanıyor? Acil yardımınıza ihtiyacım var..

valla şimdi çok inceliyorlar herşeyi bıktık bu işlemlerden bir senedir uğraşıyoruz hep bi engel çıkarıyorlar evleneceginiz insan çifte vatandaş değilse yabanciysa daha zor sanırım..

Siz yabancıyla mı evlisiniz? Daha detaylı yazsanız sorunları? Bu aile birleşimi vizesi tam olarak nedir? Ben gideceğim ülkede 5 yıllık oturma izni alabiliyorum o ülkenin vatandaşının eşi olma sebebiyle, ama anlamadığım kısım şu ki; burada nikah kıyıldı.. Sonra evlilik belgesi konsolosluğa bildirildi. Sonra eşimin ülkesindeki evimize gideceğimiz zaman ben turist vizesi mi alacağım yoksa bu aile birleşimi vizesi mi? Oturma izni için vize ayrımı önemli mi?

P.s: Avrupa ülkesi değil gideceğim ülke, Ortadoğu ülkesi.

Ben evlendigimde 10 yil once aile birlesimi icin basvurmustum. Annemlerde benimle geldiler ana onlar turist vizesi icin basvurmuslardi.

Arkadaşım bu hangi ülkeye gideceğine göre çok değişir. En mantıklısı o ülkenin kanunları çerçevesinde araştırman.

Araştırıyorum ama malesef detaylı bilgi olmuyor, ve bu süreci yaşayan birinin yardımına ihtiyacım var o yüzden
Şimdi gördüm, orta doğu ülkesi demişsiniz. Bizden vize isteyen bir ülke mi?
İnternette araştırdınız mı, belki böyle bir forum vardır. Atıyorum, Ürdünde yaşayan yabancılar gibi...eğer ingilizceniz yoksa sizin için bakarım, en azından özelden hangi ülke olduğunu yazın.

Teşekkür ederim.. Hangi belgelerin gerekli olduğunu öğrendim, ama sorun sürecin nasıl işlediği..
Yabancıyla evlilikten sonra onun ülkesinde oturum almak için aile birleşim vizesi şart mı, bunu öğrenemedim..

Edit: Evet vize isteyen bir ülke. Ama aile birleşim vizesi belgeler sağlandıktan sonra nasıl tanışıldığı, gerçek mi yoksa formalite evlilik mi bunu ayırt etmek için eşle olan telefon görüşmeleri vs. isteniyormuş. Sadece evlilik cüzdanı yeterli değil diyorlar yani. O yüzden süreç nasıl işleniyor bunu öğrenmek istiyorum belgelerden ziyade

Merhaba benim eşimde yurtdışında biz 30 Aralık'ta Türkiye'de evlendik. Ocak 19 da aile birleşimi icin başvuru yaptık ve bir hafta içinde vizem verildi. Haftaya gideceğim inşallah . Ama turistik vizeye hiç başvurma derim vizen red edildiği durumda aile birleşimi ile bile gitmeni zorlaştırırlar

Zorluk çıkardılar mı başvuru esnasında? Bir de oturum iznini eşinizin ülkesine gidince mi alacaksınız?

Hiç bir zorluk çıkarmadılar evrakları verdim hemen 1 hafta sonra vizem çıktı oraya gittiğim gibi 14 gün içerisinde oturumu verecekler hiç sıkıntı yapma kendine. Bende cok korkmuştum 10 dakika bile sürmedi evrakları verdim çıktım. Yani yabancı dil Sorma falan olmadı ama turistik vizede soruyorlar en doğrusu aile birleşimi yani

Anladım.. Çoook teşekkür ederim size.. Umarım işlerimiz kolayca hallolur

Son bir soru daha sormak istiyorum size.. Eşiniz sizinle evlenmek için Türkiyeye geldiğinde hangi vizeyle geldi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…