• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Bakanlığı'ndan Üniversite Öğrencilerine Anket: 'Dini İnancınız Nasıl?'

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin yanıtlaması istemiyle bir anket hazırladı. Ankette öğrencilere, "Dini açıdan kendinizi nasıl tanımlarsınız?", Kadınların çalışmasını uygun buluyor musunuz?" şeklinde sorular yöneltildi.

Capture.JPG

Birgün'den Deniz Sarı'nın haberine göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Galatasaray Üniversitesi'ndeki öğrencilere gönderilen ankette skandal sorulara yer verildi.

Öğrencilerin yanıtlaması istemiyle gönderilen ankette kişilere birliktelik durumu, dini inanç ve kadınların çalışma hayatındaki yerine yönelik bakışı soruldu.
Capture.JPG

Seçmeli olarak düzenlenen ve 'katılıyorum', 'katılmıyorum' seçeneklerinin yer aldığı sorulardan birinde şu ifadelere verildi:

• Çiftler nikahsız olarak birlikte yaşayabilir

• Erkek farklı din ve milliyetten biriyle evlenebilir

• Kadın farklı din ve milliyetten biriyle evlenebilir

• Çiftler evlilik dışı çocuk sahibi olabilir

• İnternette tanışılan birisiyle evlilik yapılabilir

• Farklı mezhepten kişiler birbiriyle evlenebilir
Capture.JPG

Kadının çalışma hayatındaki yerinin de sorgulandığı ankette "Kadının çalışmasını uygun buluyor musunuz?" sorusu soruldu. Verilen şıklarda ise şu seçeneklere yer verildi:

• Çalışma ortamının kadınlar için güvenli olmaması

• Kadının asli görevinin çocuk bakımı ve ev işleri olması

• Gelenek ve göreneklerimize aykırı olması

• Çalışan kadınların çocuklarının mağdur olması

• Bir işte çalışmanın kadını yıpratması
Dini inançların da sorgulandığı ankette "dini inanç açısından kendinizi aşağıdaki ifadelerden hangisiyle tanımlarsınız?" sorusuna da yer verildi.

https://o nedio.com/haber/aile-bakanligi-ndan-universite-ogrencilerine-anket-dini-inanciniz-nasil--707715

Ben olsam belki ben de bu konuda bir anket yapardım. Tabii hükümetin bakış açısı malum. O yüzden anketin niyetini anlamak zor değil ama sosyolojik olarak böyle anketler yapılmalı bence. İnsanların bakış açıları, dini yaşamları ile diğer konulardaki tutumları ölçülebilir ne var ki bunda ? Her konuda anket yapılıyor zaten. Ben olsam cevaplardım.

Bilimsel çalışmalar yapılıyor dine karşı tutumu, kadına karşı tutumu ölçmek için vs. Sorular da aşağı yukarı böyle oluyor. Ama din ve kadınların çalışmasına karşı tutumu neden ölçmek istediler acaba? "dindar" gençlik buna karşı negatif tutumdaysa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da bu gerekçeyi gösterip "kadınlar artık evine dönmeli" mi diye argüman mı sunacak ne yapacak acaba. Hangi gereksinimden doğdu yani bu iki tutumu karşılaştırma isteği?

Bilimsel çalışmalar yapılıyor dine karşı tutumu, kadına karşı tutumu ölçmek için vs. Sorular da aşağı yukarı böyle oluyor. Ama din ve kadınların çalışmasına karşı tutumu neden ölçmek istediler acaba? "dindar" gençlik buna karşı negatif tutumdaysa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da bu gerekçeyi gösterip "kadınlar artık evine dönmeli" mi diye argüman mı sunacak ne yapacak acaba. Hangi gereksinimden doğdu yani bu iki tutumu karşılaştırma isteği?
Açıkçası "muhafazakarların ne kadarı kadının çalışmasını yanlış buluyor ? İnançsız ya da fazla dindar olmayanlar arasında da böyle düşünen var mıdır ? Kadının çalışmasına ket vuran unsurlar ne oranda dini sebeplerdir ? Genel olarak kadının çalışması günah mı görülüyor veya byle düşünenlerin oranı ne ?" Bence bunlar bilinmelidir diye düşünüyorum ben. Hükümet neden yapmıştır orası ayrı ama bence böyle anletler yapılmalı.

Açıkçası "muhafazakarların ne kadarı kadının çalışmasını yanlış buluyor ? İnançsız ya da fazla dindar olmayanlar arasında da böyle düşünen var mıdır ? Kadının çalışmasına ket vuran unsurlar ne oranda dini sebeplerdir ? Genel olarak kadının çalışması günah mı görülüyor veya byle düşünenlerin oranı ne ?" Bence bunlar bilinmelidir diye düşünüyorum ben. Hükümet neden yapmıştır orası ayrı ama bence böyle anletler yapılmalı.

Tabii ki yapılmalı ki zaten akademisyenler yapıyor bu tür çalışmaları, ama dediğim gibi hükümet yapınca "neden neden" diye kurt düşüyor insanın içine. Kadınların konumuna karşı söylemleri malum, hangi argümanlarını bu araştırmayla meşrulaştıracaklar diye bekliyorsun maalesef.

Dunyanin hicbir yerinde bu kadar ucube bir bakan oldugunu sanmiyorum :işsiz::işsiz:
Derdi korkusu kendiyse
Kimse bunla nikahsiz yasamaz zaten erkeklerinde bi gururu var :KK59:
Ha diyelim ki oldu
BIR KEREDEN BIR SEY olmaz
Bu kendisinin mottosu :kahve:

Fişlenme korkusunun bu kadar yoğun olduğu bi dönemde kim bu anketleri doğru cevaplar ki, hatta fişlenme korkusu o kadar yoğunki millet kendinide boşverip bu fişlenme çocuğuma kadar sirayet eder mi diye korkuyor ki edebilir, bu ortamda bi kesim korkusundan akp nin isteyeceği şekilde cevaplar bi kesim gıcıklığına öyle düşünmediği halde akp ye en zıt şekilde cevaplar
mesela çocuk oraya bi kere esrar kullandımı işartelese keş falan ilan edilir neme lazım

Fişlenme korkusunun bu kadar yoğun olduğu bi dönemde kim bu anketleri doğru cevaplar ki, hatta fişlenme korkusu o kadar yoğunki millet kendinide boşverip bu fişlenme çocuğuma kadar sirayet eder mi diye korkuyor ki edebilir, bu ortamda bi kesim korkusundan akp nin isteyeceği şekilde cevaplar bi kesim gıcıklığına öyle düşünmediği halde akp ye en zıt şekilde cevaplar
mesela çocuk oraya bi kere esrar kullandımı işartelese keş falan ilan edilir neme lazım

Bu tür tutum ölçeklerinde adını filan yazmıyorsun chess, istenmiyor. Sadece yaş, cinsiyet gibi demografik sorular var. Bu yüzden fişleme olmuyor aslında.

kadının calısmasını uygun buluyormusunuz sorusu yanlıs neden erkegin calısmasını uygun buluyormusunuz diye sorulmuyor ustelik sıklarda altan alta kadının yeri evidir calısırsa cocukları magdur olur mesajı veriliyor

Size ne milletin özel hayatında bir o alana girmedikleri kaldı ,

Bence böylesi anketler yapılmalı ve insanlar bunları dürüstlükle cevaplamalı.
Yani böyle bir anketten, başına kötü bir şey gelmiş insanın maneviyata yönelimi veya uzaklaşımı, dindar olduğunu söyleyen insanların kadınlara bakış açısı saptanabilir. Ve bunun üzerine, toplumsal sorunların çözümünde bir doğrultu çizilebilir.

Evet sosyolojik calismalarda bu tip sorular soruluyor, peki bir bakanlik tarafindan niye soruluyor? Bu veriler ile ne yapacaklar? Ülkede kadin ve cocuk cinayetler aldi basini gidiyor, halen cocuk gelinler var, Bircok evlilik icinde siddet var, mutsuzluk var, kizlar genc yasta evlenip bilincsiz bir sekilde bebe büyütüyorlar,...

Ve tüm bu sorunlar varken, genclerin nikahsiz beraber yasayip yasamamasini tasvip etmesi cokmu önemli? Gerce ne diyorum, bir cocugun bir sefercik tecavüz olmasini normal karsilayan bakandan hersey beklenilir!

Anket anonim biçimde mi yapılıyormuş?

Eğer öyleyse sıkıntı yok bence. Üniversite öğrencileri üzerinde araştırma yapıyorlar bunda bir şey yok.

Ama isim yazılması isteniyorsa bundan daha saçma bir anket olamaz.

Zaten en önemli sorunumuz da bu ülkece.
Avrupanın uğraştıkları ve bizim aramızdaki farka bakın.
Çocuklar şeker bile yiyemezken ülkemde, bir takım ne idüğü belirsiz kurumlarda tecavüze uğrarken, o çocuklar bir kereden birşey olmadığını düşünenlerin dünyasında büyüme savaşı verirken, ülkenin doğusunda ise insanlar yarı aç yarı tokken ve savaş halindeyken en önemli şey kimin neye inandığı değil mi?
Mesela ben bu din tüccarlarının samimiyetsizliğine inanıyorum. Bu yeterli bir cevap mı?

Zaten en önemli sorunumuz da bu ülkece.
Avrupanın uğraştıkları ve bizim aramızdaki farka bakın.
Çocuklar şeker bile yiyemezken ülkemde, bir takım ne idüğü belirsiz kurumlarda tecavüze uğrarken, o çocuklar bir kereden birşey olmadığını düşünenlerin dünyasında büyüme savaşı verirken, ülkenin doğusunda ise insanlar yarı aç yarı tokken ve savaş halindeyken en önemli şey kimin neye inandığı değil mi?
Mesela ben bu din tüccarlarının samimiyetsizliğine inanıyorum. Bu yeterli bir cevap mı?

Tovbe de carpilacan.. o degil de 1 mayis pazara gelmeyeydi eyiydi polemikten gitmesek bari evde sıkılıp :27:

Back