Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
kızlar ahşap boyamayla ilgili yaptıklarımızı ve bunları hangi malzemelerle nasıl yaptığımızı bu başlık altında toplayalım ve böylece öğrenme imkanı bulunmaya arkadaşlarımıza az çok yardımcı olalım hemde birbimize yeni fikirler kazandıralım
çok kolay bi tepsi bu hiç bilmeyen biri de rahatlıkla yapabilir..ama çok şık duruo öncelikle ahşap malzemesi satan bi yerden ahşap bi tepsi alıoruz eğer zımparalanması gerekiosa iice pürüzsüzleşene kadar zımparalıourz daha sonra ahşap malzemesi satan yerlerden temin edebileceğimiz astar boyası alıoruz bunun nedeni kullanacağımız rengi fazla harcamamak için tabana bi renk uygulamak tepsinin her yerine bu astar boyasını bi kapta biraz sulandırıp fırçayla tek bi yönce doğru uyguluoruz ( örn. devamlı enine yada boyuna hareketlerle ) bu boya kuruduktan sonra yine ahşap malzemeleri satan yerden aldığımız sarı yaldız boyayı iice çalkayıp sonra fırçayla iki kat uyguluoruz bakır rengi yaldız boyayıda tepsinin yukarı bakan kenarlarına ince fırça yardımıyla uyguluoruz ve verniklioruz ben yat vernik kullanmıştım mutfak eşyalarını iki üç kat verniklemek daha uzun ömürlü kullanılmasını sağlıo..
çiçekler: çiçekler ahşap deil polyester yine ahşap malzemesi yada hobi malzemesi satan yerlerden buluoruz ham hali beyaz oluo önce yıkıoruz üzeridneki tozu almış alıoruz..daha sonra polyester eskitmeyi fırçayla iice uyguluoruz bunu da yine hobi malzemeleri satan yerlerden alıoruz.sonra bi sünger yardımyla altın yaldıza süngeri batırıp ufak hareketlerle ve eskitme boyasını tamamen kapatmıcak şekilde tamponlama yapıoruz (mutfak süngerlerinin sarı kısmında da bi parça koparabilirsiniz) çiçekler kuruduğunda tepside ister benim gibi tepsinin kenarlarına yada başka herhangi bi yerine ii bi yapıştırıyla yapıştırıoruz işte bu kadar :):):)
buda çatlatma tekniği bu yöntemi hemen hemen bi çok yerde zevkinize göre uygulayabilirsiniz ahşaplarınıza oldukçada kolay ve şık görünüo
öncelikle dikkat etmemiz gereken en önemli şey kullanacağımız iki renk..çünkü ilk sürdüğümüz renk ikinci sürdüğümüz rengin arasından çıkacak.. yani ikinci sürdüğümüz renk çatlıcak olan rengimiz
uygulaması da çok kolay aşağıda ki mumlukta önce ahşap objemizi yine zımparalanması gerekiosa zımparalıcaz sonra astar boyasını uygulıcaz ve kuruduktan sonra önce altın yaldızı uyguluoruz kuruduktan sonra hobi malzemeleri satan yerden aldığımız çatlatma medyumunu sürüoruz vernik kıvamındaki çatlatma medyumunu uygulurken kalın sürersek kalın çatlaktar ince sürersek ince çatlaklar olacaktır. sürülen çatlatma medyumu iice kuruduktan sonra ikinci rengimizi üzerine uyguluoruz ve beklioruz kısa bi süre sonra çatlamaya başlıcaktır işlem bittikten sonra ve obje tamamen kuruduktan sonra vernikleyebiliriz..yada üzerine süsleme yapabiliriz
ahşap boyama ile ilgilenen arkadaşlar burası bizim bölümümüz olsun kendi aramızda bilgilerimizi ve tecrübelerimizi paylaşalım yeni öğrenmek isteyen arkadaşlar da buradan yol göstermiş oluruz.hepimizi ev de yaptığımız ahşap boyamaları burada resimli örneklerini gösterelim hem birbirimize fikir vermiş oluruz hemde ortaya yeni değişik işler çıkar .yani yapmak istediğimiz tek başlık altında toplanalım ve birbirimizi daha iyi yakından tanıyalım.fikri olan varsa ve kabul ederseniz eğer [COLOR="Blue" [COLOR="Magenta"]arkadaşada mesaj atabilirler zaten fikirde ondan çoıktı...ahşap boyamacılarrrrr hadi toplananım bizimde kendimizin başlığı olsunnnnnnn hepinizi bekliyorummmmmmmm a.s.a.s.
önceki mesaj da diğer arkadaşın adını tam yazamadım yani fikri veren arkadaş ona mesaj atıp yorumlar da bulunabilirsiniz knselcn arkadaşın niki hadi kızlarrrr cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorummmm
ahşap boyayan arkadaşlar nerde yahu hadi kızlar bi başlık altına toplayalım tüm yaptığımız ahşapları hem anlatalım yaptıklarımızı bilmeyenlere hemde birbirmize yeni fikirler verelim ama kimsecikler yok hu huuuu :)
yok canım ya, ben yapmayı bilmiyorum ama merakım var, belki sayenizde öğrenirim. ne güzel burada hepsini toplarsanız bizde biraz feyz alırız...çok severim ahşap boyama olan şeyleri.....
kızlar buda polyester bi obje ahşap boyaları ile boyanıo bunu yeni yaptım
yapmamız gereken ahşap malzemeleri satan yerlerden polyester bi obje almak öncelikle bu öbjeninde zımparalanması gereken yeri varsa zımparalayıp suda biraz yıkıorum tozu gidio böylece.ben bu kadında üç renk kullandım birincisi polyester eskitme boyası,kahverengi boya ve altın yaldız.parlak yerleir içinde kırtasiyelerde satılan sarı renkte toz simi aldım :)
objenin heryerine fırça yardımıyla eskitme boyası iice yedirilir sonra objede ten olan yerler varsa örneğin (göğüs,yüz,el,bacak vs..) buralardaki eskitme boyası silinir eğer çıkmazsa evde kullandığımız bulaşık süngerinin yeşil tarafıyla silebilirsiniz. sonra bi parça süngerle buda yine evde kullandığımız süngerlerin sarı kısmından bi parça koparılarak kullanılabilir.altın yalnız boyaya batırılıp çok hafifçe tampon yapılır.ben bu işlemi kadının saçlarına çiçeklere uyguladım ve kurumadan üstlerine sim döktüm eteklerini kahverengi boyaya boyadıktan sonra yine kurumadan sim döktüm ve etek uçlarına altın sarısı ile tampon yaptım kadının elbisesinin üst kısmında eskitme boyayı bıraktım üzerine başka bi renk yada teknik uygulamadım istediğim küçük ayrıntılarıda ince bi fırçayla altın yaldız boyayı sürerek belirginleştirdim.boya tamamiyle kuruduktan sonra sprey vernik uygulayarakta bitirdim oldukça kolay ama çok kullanışlı salonumda duruo şimdi
kızlar buda polyeste rbi obje burda sadece iki boya kullandım polyester eskitme ve altın yaldız.. işlem çok kolay objenin her yerine fırça yardımıyla eskitme uygulandıktan ten olan yerler silinio bacaklar yüz göğüs bölgesi vs.. eskitmenin amacı aralara girmesidir eğer eskitme istediğin kadar koyu renk durmuosa ikinci bi kat geçebilirsiniz.sonra yine sünger yardımıyla altın yaldız boyayaı yavaşça objeye tampon yapıoruz aralara girmicek bu boya ki bastırmayınca girmio zaten bu işlemden sonra eskitmelerinin hala koyu renk durmuosa ki bazı eskitme boyaların rengi açık olabilio çok ince bi fırçayı eskitme boyasına batırıp objenin girinti yerlerine dikkatlice sürerek daha belirgin hale gelemsini sağlayabilirsini.eskitme ne kadar koyu renk olursa obje o kadar hoş duruo üzerine yine sprey vernik uygulayıp bitirioruz bu polyester objeleri yapmak hem çok kolay hemde çok dekoratif duruo bence deneyin :)
selam ben geldım knselcn ve lımon hayırlı olsun topık ınız:) knselcn mumluklarına bayıldım cok hoş modellerı var elerıne saglık ve tabı dıgerlerıde cok guzel emegıne saglık.. hadı bayanlar yaptıklarınızı ekleyın merak edıyorum neler degıştı ne gıbı yenılıkler oldu
ben ismek ahşap boyama kurslarına 1 sene gittim ve bi çok iş yaptım ama buraya foto nasıl eklenir bilmiyorum.eğer yardımcı olursanız eklerim fotoları ve nasıl yaptığımıda anlatırım...sevgilerimle
ben ismek ahşap boyama kurslarına 1 sene gittim ve bi çok iş yaptım ama buraya foto nasıl eklenir bilmiyorum.eğer yardımcı olursanız eklerim fotoları ve nasıl yaptığımıda anlatırım...sevgilerimle
selam ben geldım knselcn ve lımon hayırlı olsun topık ınız:) knselcn mumluklarına bayıldım cok hoş modellerı var elerıne saglık ve tabı dıgerlerıde cok guzel emegıne saglık.. hadı bayanlar yaptıklarınızı ekleyın merak edıyorum neler degıştı ne gıbı yenılıkler oldu