Ahmet Karacalar Alt Bacak Kas Inceltme ve Liposuction

senicita

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2011
326
9
Merhaba,

Yaklasik 5 sene once rinoplasti olmaya karar verdigimde buraya uye olup cok fazla bilgi alisverisi yapmistim ve bu sayede harika bir doktor bulup ameliyat olmustum.

Simdi de bacak estetigi olmak istiyorum ve 19 Aralik’da Ahmet Karacalar’a ilk muayenemi olmak uzere gidecegim. Ust bacaklarimda problem olarak gordugum seyler; basen fazlaligi, ic bacak yaglanmasi ve diz ici yaglanmasi.

Alt bacaga gelince orada durum biraz farkli. Calf bolgesinde yani baldirlarda hic yag yok ve neredeyse tamami kastan ibaret. Bu acidan o bolgede yapilmasi gereken operasyon biraz daha komplike. Doktor ile internet uzerinden yaptigim ilk gorusmede alt bacakta kas siniri iptali ihtimalinden bahsetti. Bu islem sayesinde baldir kaslariniz kasilmiyor ve 4 cm’ye kadar incelme sagliyor.

Bir diger islem ise kas tiraslama yontemi. Bu biraz daha zor bir islem (hasta acisindan) ve iyilesme sureci daha uzun. Sanirim kas tiraslamada daha belirgin farklar oluyor. Bu benim tahminim.

Neyse sonuc olarak doktor ile ilk gorusmemi 19 Aralik’da yapacagim. Merak edenler, benzer sikayeti olanlar, yaptirmak isteyenler konuyu takibe alabilir. Neler yasandigini detayli olarak yazacagim. Belki de sonunda ameliyat olmaktan vazgececegim.

Tekrar gorusmek uzere !

Son düzenleme:
merhabalar 28 aralıkta ahmet beye mikronörotomi (bacak ksı iptali ) ve diz çevresi yağ aldırma işlemlerini yaptırdım.
alt bacak bölgem tamamen kastan oluşuyordu, özellikle dize yakın arka taraf bir yumruk gibiydi. şimdilik memnunum diz çevresindeki farkı gördükçe daha da mutlu oluyorum. yine olsa yine yaptırırım.
eğer bundan yeterli verim almazsam 1 yıl sonra kas tıraşlama işlemini önerdi ahmet bey

merhabalar 28 aralıkta ahmet beye mikronörotomi (bacak ksı iptali ) ve diz çevresi yağ aldırma işlemlerini yaptırdım.
alt bacak bölgem tamamen kastan oluşuyordu, özellikle dize yakın arka taraf bir yumruk gibiydi. şimdilik memnunum diz çevresindeki farkı gördükçe daha da mutlu oluyorum. yine olsa yine yaptırırım.
eğer bundan yeterli verim almazsam 1 yıl sonra kas tıraşlama işlemini önerdi ahmet bey

Merhaba, bilgi verdiginiz icin tesekkur ederim. Size detayli birkac soru daha sorabilir miyim ?

Alt bacaklarda tam olarak kac cm incelme oldugunu biliyor musunuz ? Ben tek mudahalede maksimum fark yaratbilecek bir sonuc istiyorum. Operasyondan sonraki acili surec umrumda bile degil. Zaten aci esigi oldukca yuksek biriyim. Rinoplasti ameliyatimdan 4 saat sonra eve gitmistim ve iyilesme surecinde tek agri kesici dahi almadim.

Doktor bana da ilk asamada sinir iptalinden soz etti. Sanirim kas tiraslamayi sonraki ihtimal olarak dusunuyor. Ancak ben ergenligimden beri alt bacak kaslarimdan cok sikayetciyim ve artik yasantimi da etkilemeye basladi. Gardirobumu senelerdir yenilemiyorum. Cunku bir magazaya girip cok begendigim pantolon, sort, tulum gibi seyleri denedigimde sonuc hep husran. Hayalimdeki gibi durmayan, dolu dolu bacaklar. O yuzden yillardir siyah taytin bir suru cesidi disinda bir sey almiyorum. Siyah tayt uzeri oversize tisortler, uzun ceketler, kazaklar. Hepsinin amaci giyim tarzimla iluzyon yaratip alt bedenimi daha ince gostermekten ibaret. Ayni sekilde cizme de satin almiyorum. Cunku zarif durmuyor.

Merhaba senicita senicita
Tabi cevaplıyorum hemen
Benim baldır 40 cm idi. Sinir iptalinde hemen sonucu göremiyoruz. Yaklaşık 2 ay sonrasından incelme başlıyor. Kas kullanılmayıp gittikçe küçülüyor sönen balon misali. İncelme kişiye göre değişiyor sanırım max 5 cm ye kadar. Ama şöyle bir şey var Ahmet bey benim baldır diz ve dizin 1 karış üstüne kadar olan bölgeden yağ alımı da yaptı. Bu da bacak kontörünün daha iyi olmasını sağlıyor. Sinir iptaliyle ameliyat sonrası tek başıma yürüyebiliyorum oturup kalkamıyordum. Ahmet bey tıraşlamanın çok daha acılı olduğunu önce sinir iptali ondan sonra tıraşlamayı önerdi zaten tıraşlama için çok cüzi bir ücret ödeniyor 2. Ameliyat olunca. Öyle bir yol çizmenin sebebi şu; büyük bir kasa tıraşlama işlemi hasta için gerçekten çok ağır olur ama küçülen kasta tıraşlama yapmak daha az ağrılı daha düzgün kontörlü bacak olur.
Bu arada sizin giyin sıkıntınızın aynısını ben de yaşıyorum. Üstelik benim boyum minicik 1.58 ve bacak boyum kısa.
Ameliyattan daha iyi verim alabilmek için artık Karatay usulü besleniyorum 2. Aydan itibaren reformer platese gideceğim. Yalnız dikkat edecek bir konu var. Bacakta 4 kas var ancak 2 kasa müdahale ediliyor kalan 2 kaşın gelişmemesi için alt bacağı mümkün mertebe çalıştırmamak gerek

Tabi cevaplıyorum hemen
Benim baldır 40 cm idi. Sinir iptalinde hemen sonucu göremiyoruz. Yaklaşık 2 ay sonrasından incelme başlıyor. Kas kullanılmayıp gittikçe küçülüyor sönen balon misali. İncelme kişiye göre değişiyor sanırım max 5 cm ye kadar. Ama şöyle bir şey var Ahmet bey benim baldır diz ve dizin 1 karış üstüne kadar olan bölgeden yağ alımı da yaptı. Bu da bacak kontörünün daha iyi olmasını sağlıyor. Sinir iptaliyle ameliyat sonrası tek başıma yürüyebiliyorum oturup kalkamıyordum. Ahmet bey tıraşlamanın çok daha acılı olduğunu önce sinir iptali ondan sonra tıraşlamayı önerdi zaten tıraşlama için çok cüzi bir ücret ödeniyor 2. Ameliyat olunca. Öyle bir yol çizmenin sebebi şu; büyük bir kasa tıraşlama işlemi hasta için gerçekten çok ağır olur ama küçülen kasta tıraşlama yapmak daha az ağrılı daha düzgün kontörlü bacak olur.
Bu arada sizin giyin sıkıntınızın aynısını ben de yaşıyorum. Üstelik benim boyum minicik 1.58 ve bacak boyum kısa.
Ameliyattan daha iyi verim alabilmek için artık Karatay usulü besleniyorum 2. Aydan itibaren reformer platese gideceğim. Yalnız dikkat edecek bir konu var. Bacakta 4 kas var ancak 2 kasa müdahale ediliyor kalan 2 kaşın gelişmemesi için alt bacağı mümkün mertebe çalıştırmamak gerek

Sizd ozel mesaj attim, bilginiz olsun.

Ben isim geregi surekli topuklu ayakkabi giyiyorum. Siz de cok iyi biliyorsunuz ki topuklu ayakkabi giydiginizde calfler surekli kasili halde duruyor. Bu yuzden sinir iptali benim icin mantikli olmayacak gibi geliyor. Doktor Bey’e tiraslama icin israr edecegim sanirim. Tiraslama yapmasinda engel teskil edecek bir durum yoksa onu yapmasini tercih ederim.

Bu arada ben de baldirdan liposuction olacagim. Ek olarak bacak ici ve diz iclerinden de. Yani ongorum bu sekilde. Sorunlu olarak gozume bu bolgeler carpiyor.

Tekrar merhaba

Doktor beyle gorusmemi coktan yapmis olmama ragmen ancak yaziyorum.

Gorusme guzel gecti sayilir. Ahmet Bey once beni dinledi. Tamamen nelerden sikayetci oldugumu ogredi. Sonra fotograf cekme asamasina geldi. Onden, yandan ve arkadan bacaklarimin fotografini cekti. Sonrasinda fotograflari buyuk ekrana yansitarak anlatmaya basladi.

Alt bacaklarim 30 kusur cm cikti. Su an net hatirlayamadim. Bu durumda tek veya iki kas iptalinin yeterli olacagini belirtti. 2 ila 5 cm arasi çaptan incelme saglayabilecegini soyledi. O anda biraz da heyecanli oldugum icin cok yorum yapamadim ancak benim aklimda daha belirgin bir incelme istegi vardi. Cunku boyle bir operasyon icin ikinci kez ne cesaretim ne de maddi imkanim olmayabilir. O yuzden ben belki de bir kez daha gorusup kas tiraslama icin konusup israrci olabilirim. Kas iptalinden sonra alt bacaklarin dis kisminda biriken yaglari da super dry ile alacagini soyledi. Sanirim dizin biraz altindan ic kisimlara da yag enjeksiyonu yapacak. Hafif carpiklik varmis.

Ust bacak icin ise basenlerimin genel olarak sorunlu olmadigini, cok kucuk dokunuslar yapacagini soyledi. Halbuki ben basenlerimden ciddi anlamda rahatsizim. Basenlerden fazla yag alimi olursa kalca dusuk gibi gorunuyormus ve kotu oluyormus. Ust on bacaklarimda fazlaliklarin oldugunu ve onlarin alinabilecegini soyledi. Cok az da ic bacaktan, genital bolgeye yakin olan kisimdan.

Genel olarak boyle bir tablo cikardi. Aklima takilan 2 sey, alt bacaklara kas tiraslama istememe ragmen yapmamasi ve basenlere sadece kucuk dokunuslarla mudahale edecek olmasi. Fiyat konusunu merak eden olursa bana ozel mesaj atabilir. Ameliyat tarihim 27 Ocak olarak belirlendi. Ancak daha one almaya calisiyorum. Cunku 27 Ocak benim icin gec olabilir. Tarih yuzunden ameliyatimi iptal etmek istemiyorum.

Simdilik bu kadar. Ilave bir gorusme yapacak olursam sizi tekrar bilgilendiririm. Gorusmek uzere !

Tekrar merhaba

Gorusme guzel gecti sayilir. Ahmet Bey once beni dinledi. Tamamen nelerden sikayetci oldugumu ogredi. Sonra fotograf cekme asamasina geldi. Onden, yandan ve arkadan bacaklarimin fotografini cekti. Sonrasinda fotograflari buyuk ekrana yansitarak anlatmaya basladi.

Alt bacaklarim 30 kusur cm cikti. Su an net hatirlayamadim. Bu durumda tek veya iki kas iptalinin yeterli olacagini belirtti. 2 ila 5 cm arasi çaptan incelme saglayabilecegini soyledi. O anda biraz da heyecanli oldugum icin cok yorum yapamadim ancak benim aklimda daha belirgin bir incelme istegi vardi. Cunku boyle bir operasyon icin ikinci kez ne cesaretim ne de maddi imkanim olmayabilir. O yuzden ben belki de bir kez daha gorusup kas tiraslama icin konusup israrci olabilirim. Kas iptalinden sonra alt bacaklarin dis kisminda biriken yaglari da super dry ile alacagini soyledi. Sanirim dizin biraz altindan ic kisimlara da yag enjeksiyonu yapacak. Hafif carpiklik varmis.

Ust bacak icin ise basenlerimin genel olarak sorunlu olmadigini, cok kucuk dokunuslar yapacagini soyledi. Halbuki ben basenlerimden ciddi anlamda rahatsizim. Basenlerden fazla yag alimi olursa kalca dusuk gibi gorunuyormus ve kotu oluyormus. Ust on bacaklarimda fazlaliklarin oldugunu ve onlarin alinabilecegini soyledi. Cok az da ic bacaktan, genital bolgeye yakin olan kisimdan.

Genel olarak boyle bir tablo cikardi. Aklima takilan 2 sey, alt bacaklara kas tiraslama istememe ragmen yapmamasi ve basenlere sadece kucuk dokunuslarla mudahale edecek olmasi. Fiyat konusunu merak eden olursa bana ozel mesaj atabilir. Ameliyat tarihim 27 Ocak olarak belirlendi. Ancak daha one almaya calisiyorum. Cunku 27 Ocak benim icin gec olabilir. Tarih yuzunden ameliyatimi iptal etmek istemiyorum.

Simdilik bu kadar. Ilave bir gorusme yapacak olursam sizi tekrar bilgilendiririm. Gorusmek uzere !

Son durum ne canım? Tekrar konuşup ikna edebildin mi? Bir de bir kadın için baldır en ince 30 cm olmalı. Daha fazla inceltme canım. 31 en ideal ve güzel ince seksi görüneni hatta

Tekrar merhaba

Merabalar benimde sikintim alt bacak kasi ve ayak bileklerim ince olmasi bu konu hakkinda amelyat olan birinin bilgileri tecruberine ihtiyacim yardimci olurmusunuz simdiden tesekkurler

Merhabalar
Özelden bir çok mesaj alıyorum son durum bileğisin için
Ameliyat sürecimi, önceki mesajlarda yazmıştım.
28 kasımda ameliyat oldum. 2,5 ay oldu. Bu ameliyatın sonuçları en erken 4-5 ay sonra görülmeye başlanıyor. Henüz pek bir değişiklik yaşamadım. 1 cm lik bir incelme var ama bacak hatlarım çok daha düzgün duruyor.

merhabalar bende Ahmet bey ile görüştüm aynı operasyonu önerdi fakat görüştüğüm diğer tüm doktorlar bu operasyonun çok tehlikeli olduğu konusunda hem fikirler, siz tam olarak ne zaman oldunuz ve sonuç sizi tatmin ettimi? operasyondan sonraki süreciniz nasıl geçti biraz bahsedebilirmisiniz?
şimdiden teşekkürler

Merhabalar
Özelden bir çok mesaj alıyorum son durum bileğisin için
Ameliyat sürecimi, önceki mesajlarda yazmıştım.
28 kasımda ameliyat oldum. 2,5 ay oldu. Bu ameliyatın sonuçları en erken 4-5 ay sonra görülmeye başlanıyor. Henüz pek bir değişiklik yaşamadım. 1 cm lik bir incelme var ama bacak hatlarım çok daha düzgün duruyor.
İmplant bacakmi yapdirdiniz?

Tabi cevaplıyorum hemen
Merhabalar,ameliyatinizin uzerinden biraz zaman gecmis..suan beklediginiz sonuca ulasabildinizmi cok merak ediyorum? Bende kac yildir altbacak kaslarima mudahele yaptirmak istiyorum ama birturlu cesaret edemiyorum.. benden once yapmis olanlarin tecrubelerini duymaya ihtiyacim var:) simdiden tesekkur ederim. Selamlar

Merhabalar, ben de bu ameliyatı olan arkadaşlardan güncel bilgi alabilir miyim? Memnunlar mı ve incelme ne kadar oldu iz vs kaldı mı?

Merhabalar ameliyatımın üzerinden 1 yıl geçti. İncelme 3 cm oldu ama kontür olarak hatlarım daha yumuşadı daha düz duruyor. Yanlardan kulak gibi kas çıkıntılarım artık %70 gibi bir oranda azaldı. Yürüme de herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum tabi ilk 2-3 ay hassas olunuyor koşma zıplama zor oluyor. Çok aşırı rahatsız olmıyorsanız bacaklarınızdan çokta yaptırmayı önermem. Pahalı ve zahmetli getirisi az bir operasyon

X