• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah bu böcekler

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

olym

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2014
214
56
38
32
Saksımızdakı toprakta mınnacık bocekler var esımın annesı yemek artıklarını gubre olsun dıye dokuyorum dıyıp duruyor gecen dun belkı ondan böceklenıyordur dedım hıc cevap bıle vermedı yıne devam etcek bunu yapmaya , hatta yenı toprak alalım sankı kac para dedım bu toprak bosunamı gıtcek dedı sımdı ben bu boceklerden nasıl kurtulucam sınır oluyorum eve gırse pire gıbi kucucukler hadı kıs gelıyor camları kapatıyoruz ama böyle olmazkı nasıl kurtulucam bunlardan :(

Aynı sorun bizde de vardı. Salonda ki saksı çiçeklerinde küçük uçuşan böcek sinek miniciklerdi.
Bütün çiçekleri çıkardım evden iğrenc resmen yüzüne gözüne uçuşuyor insanın. o çiçekler düzelmez olur mu öyle pis pis ya

Aynı sorun bizde de vardı. Salonda ki saksı çiçeklerinde küçük uçuşan böcek sinek miniciklerdi.
Bütün çiçekleri çıkardım evden iğrenc resmen yüzüne gözüne uçuşuyor insanın. o çiçekler düzelmez olur mu öyle pis pis ya
ee napcam valla lımon suyu doktum bugun belkı eksı gelrı kacarlar dıye :KK48:

Fıs fıs gibi birşey var satılıyor sıktım böcek kovucu cicekler için ama faydası yok, resmen eziyet
Onu hele hic almadim birsuru toprak en iyisi atmak yenisini almak valla bugun gordum 5kilosu 3lira 5tane alsam 6tane alsamda bu bocekleri gormesem ama birisi her eline geceni topraga attigi icin o da bu hali alir sanirsin tarla suruyoruzda o artiklar icinde kaybolcak ayy deli oldum

Cayın demini döken gördüm de yemek atığından gübremi olur yahu. Zaten saksıydı çiçekti hiç sevmem şimdi hem kokmuştur birde böcekli ayy.. kaynananıza yemek atığından gübre olmayacağını söyleyin hatta sanki çok iyi.biliyormuş gibi anne bunlarda oluşan fermantasyon çiçek köklerine çok zararlı işte kökteki damarları yok eder falan deyin. Birda döktürneyin:-D

Topragini degistir ve bir daha asla yemek artigi dokme. Tarla degil orasi evinin ici. Evet o toprak cope gidicek cunku artik bocekli.

Simdi bir kabin icine 2 dis ezilmis sarimsak 2 yemek kasigi sivi yag biraz aci pul biber 2 yemek kasigi arap sabunu ( arap sabunu yoksa sivi sabun ) koy. Iyice karistir bir gece bekle. Ertesi gun bunu 2 litre suyla karistir. Bitkini topragindan cikarip bu karisimla yika ve yeni topraga ek.

Back