Allah sabır versin. Epey zor bir dönemden geçiyorsunuz ailecek. Umarım hakkınızda hayırlısı olur..
Bence baban ayrılmak istemiyor.
İlk duruşma da boşanmayı kabul etmesinin sebebinin,
herşey daha çok taze iken ve tek başına yalnız bir hayatın ne demek olduğunu tam anlayamamışken,
bir anlık cesaretle verdiği bir karar olduğunu düşünüyorum.
Şimdi sizin ağzınızı arıyor,orta yolu bulup barıştırmanız için size yakın davranıyor.
Belli bir yaştan sonra boşanmak erkek için amiyane tabir ile tam bir kepazelik malesef.
Hiç duymadım boşandıktan sonra kendini toparlayamayan bir kadını ama
yalnız kaldığında sürünen çok erkek var malesef.
Hele ki yaş kemale ermişse ve yıllarca her işi eşi tarafından görülmüş,
bir bardak suyunu bile kendisi almamış erkekler için.
Etrafında kimse kalmaz,kendisine yük olacağından korkup kaçarlar.
Bkz.öz annesi bile arayıp sormuyormuş,el insanı ne kadar çekip çevirsin.
O şimdi sizin değerinizi anladı,yokluğunuz da hayatının nasıl zorlaştığını gördü,yaşadı.
ileriki yaşlarda bakıma ihtiyacı olduğunda yaşayacağı günleri düşünüp korktu.
Hıı ama annen babana dönsün,barışsınlar,düzelmiştir diyemem...
Düzelmiyorlar çünkü,tamamen değişmiyorlar yani.
Ama belki son bir şans daha verilebilir,bunu anlamak için.
Değer mi,hakediyor mu,o kısmına annen karar vermeli.Siz sakın zorlamayın.
Sonuçta yaşadıklarını en iyi bilen kendisi.Bu hayat O'nun...
Sizin durumunuzu da çok iyi anlıyorum,arada kalmak...
Vicdanınla gerçeğin,annenle baban,yaşanılan acılarla kayıp yıllarla bu günkü iç sızın arasında kalmakçok çok zor...
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah...
herşeyin hayırlısı....
bizde aynı durumdayız...
ne olursa olsun insan onunda mutlu olmasını istiyo işte...
uzak olsun ama nefes alsın kötü olmasın yeter...
çok çok iyi anlıyorum seni....
allah yardımcınız olsun...
ben annemi kaybettim gençkızken daha babam başkasıyla evlendi ve mutlu olamadı bizide huzursuz etti kadın erken evlendim sırf onlardan kurtulmak için, ama çok mutluyum eşimle, anneme çok kötü davrandığına şahit olduk babamın kardeşlerimle bana da çok iyi bir baba olmadı, harçlığımızı veremediği zamanlar oldu ama o zaman kırılmadım babama hayatın acısını annemden ve bizden çıkarmasına kızdım, gelip derdini anlatsa anlardık onu destek olurduk ama bizi küçük görmesi hor görmesi soğuttu bizi araya buz dağı gibi girdi, şimdi üvey annem babamın yanında kardeşlerim var onlara destek oluyorum boşanırlarsada yanıma almak istiyorum,zaten bende çok kalıyorlar ben onlar için katlanıyorum hala babama, içimde sevgisi yok diyemem ama içim acıyarak bir sevgi duyuyorum, gerçekten coşkuyla sarılmadım hiç babama, bizde kaldığında bu oda benim kızım gelince burda yatarım dedi ağlayacaktım, üvey annem bize türlü hakaret ettiğinde susup babama söylediğimde katlanacaksınız bu kadına yada gidersiniz dedi, ben gitmeyi tercih ettim ama ona kendi evimde eşim çok taraftar olmamasına rağmen aylarca baktım ve sırf eşim birşey demesin diye de babam çok değişti falan dedim, o önceden yaşadıklarımı biliyor ve haklı olarak bu kadar iyi davranmama anlam vermiyordu. hayat herkese yaptıklarının hesabını soruyor, ilahi adalate öyle çok inanıyorum şuanda, babam anneme yaşattıklarının fazlasını yaşıyor, annem sadece babam tarafından ezildi, babam üvey anneminde çocuklarınında kendi anne babasınında yanına sığamıyor artık, o yüzden biz üzülsek de bunlar yaşanacak, bir söz vardı çok sevmiştim, canı yanan sabretsin canı yakan da yanacağı günü beklesin diye. Babanızın kaderi de artık tersine dönüyor belki sizinde ama kimse haketmediği birşeyi yaşamıyor, haksızlığa uğradıysa da sonunda feraha çıkıyor hiç üzülmeyin, bu bizim elimizde olmayan şeyler yaşanmış şeyler geri dönüşü mümkün olmayan şeyler.
Çok üzüldüm okuduklarıma.. Allah sabır versin size de..
Ya ben istiyorum ki evlensin, sevsin, sevilsin. Mutlu olsun karısıyla. Gerekirse istemesin bizi ama mutlu olsun feraha ersin.
O kadar zor bir durum ki..
Allah benim durumumda olan herkese sabır versin..
sen çok iyi bir insansın muhtemelen ve kıyamıyorsun ama dedim ya bizim elimizde değil insanlar mutluluğa da mutsuzluğa da kendileri koşuyorlar ve kader onları mutlu yada mutsuz etti zannediyorlar, Allah kimseyi mutsuz olsun diye yaratmaz ki o mutluluğu görecek gözler hissedecek bir kalbi varsa mutlu olur, yoksa olamaz, Allah size de sabır versin, dualarım hep Allah babamı doğru yola çevirsin, pişman olsun tövbe etsin şeklindedir, babam mutlu olsun diye dua etmedim ne yalan söyleyeyim ama kötü duruma düşmeden önce tövbe etmesini af dilemesini Allah tan isterim, bunu yapabilirse eğer hergün ağlasa da vicdanı temizlenir diye düşünüyorum ama daha acısı vicdan azabı duymadan hala aynı adam olarak kalması olacaktır, babanızın da eğer size ve annenize haksızlık yaptıysa hatasını anlaması ve vicdan azabı çekmesi onun için bir ödüldür, gününü gün ederek yaşaması sizi unutması onun zararınadır. Kalbiniz o kadar temizki onun üzülmesini bile istemiyorsunuz Allah kalbinize göre versin.
Valla canım Allah yardımcınız olur inşallah.
Cok iyi yureklisin..
Bak mesela ben 19 ablam 20 yaşındayız babam çalışıyor, maddi acıdan zorluk çekmiyo iki tane daha kardeşimiz var. 1 hafta oncesine kadar aramız iyiydi babamla zaten bı iyi bı kötü devam etmiştir. Ablamla beraber gecen üniversite icin kitap almamız gerektiğini söyledik açık ve net olarak vermiyorum para dedi.
Hiç bir sebep yok ortada okul yeni açıldı zaten yol yemek verdigi haftalık 25 tl ve biz üniversite ogrencisiyiz... Daha bı sabah annem kavga etti onunla para ver onlara diye adam sabah saat 6 da bağıra çağıra bakmak zorunda değilim para vermek zorunda değilim.
Senin kızların nankör... Suana kadar yaz tatillerinde falan hep çalıştık kendi bütün ihtiyacımızı kendimiz karşıladık. Hala nankör dıyo, bana baba demesinler bundan sonra falan sabah tartışıldı..
Yani nasıl bu kadar iyi olabiliyorsun babana karsı takdir ediyorum..
Ben bir an önce kaçıp kurtulmak istiyorum.
Cok zoruma gidiyo cok...
Suan bugün itibarıyla is aramaya başladım.
Basimizn çaresine bakmamız lazım.
Şayet benim artık babam yok.
hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun inşallah
Geçen gün Seda Sayanın programına denk geldim gece. Berkant (şarkıcı) eski karısı ve kızı vardı. Konu baba-evlat ilişkileri, yaşananlar vs..
Seda bi laf etti, "annemle ablam kaçardı babamdan başka yerlere taşınırdı, ben bize zulmeden döven babamı tutar kolundan getirirdim, kızardı annemler bana ama dayanamazdım babama, dövse de sövse de zulmetse de, babamdı.. Vefat etti ama hiç yalnız bırakmadım."
bu laflar geldi aklıma. nedeniyse belli ki babanız ayrılmak istemiyor. konunuzu bilmiyorum, neden ayrılma noktasına geldiler yaşları kaç bilmiyorum..
Allah hakkınızda hayırlı olanı versin inşallah..
Benim annem sekiz ay önce vefat etti, su sekiz ay icinde cektiklerimi bir ben birde Allah bilir, babanızın yalnız kalmasına üzülüyorsunuz ya, bende karara gelecegimi düsünüyorum simdi, daha dogrusu düsünemiyorum bile, ben en büyügüm, en kücügümüz erkek ve 17 yasında henüz ana kuzusu, evin en kücügü hepimizin göz bebegiydi.
Ben kendi odama gitsem yarım saat babam nerdesin kızım, kacıyorsunuz benden dedi kahroldum resmen, zaten en cok erkek kardesim ve babamı düsünüyorum, ileri de ben evlendim diyelim, kız kardesim evlendi, ne olacak babam ve kardesim? Yalnız basına bir evin yükünü sırtlayabilirler mi diye düsünmüyorum bile, cünkü bir arkadasın bahsettigi gibi, herseyi hep hazır oldu bugüne dek, suyunu bile biz getiririz. Suan annemin yaptıklarını biz yapıyoruz, mesela babam evden cıkmadan ben dısarı cıkamıyorum veya o eve mi geldi, daha iceri girmeden beni arar, ben geldim gel kızım diye, yalnızlıktan korkuyor. Ona sorsan yalnız yasar, ben yasarım, ben yaparım diyor hani biz ileride evlenince, ama ben adım kadar eminim yalnız yapamayacagına, bana kalsa ben babamı evlensem bile yanıma alacagım, kabul etmiyor tabii, ben damadın yanında yasayamam diyor, evlenmesine sıcak bakmıyorum annesine asık bir kız olarak, ama kararlarına saygı duyabilecek, o duygumu bastırabilecek yastayım, ama erkek kardesim? dedigim gibi daha 17 yasında, ve babamın evlenmesi gibi bir duruma kesinlikle karsı, hic oluru yok! Belki ileri de degisecek ama o yasa gelene kadar da yıllar gecicek.
Ben istiyorum ki erkek kardesim ve babamın sıcak bir yuvası olsun, hic yalnız kalmasınlar. Kastım ben evlenmesini istiyorum degil, hep gözümün önünde olsun, hep bir arada olalım istiyorum hayat senin gibi bana da zor artık, ben babam ve kardesim yüzünden 6 yıllık iliskimi masaya yatırıp bitirmeyi göze aldım, erkek arkadasım bakıcaz, her zaman yanında olacagız dese de, hersey her zaman dendigi gibi olmuyor, gelecekte ne hissedicez, ne düsünücez bilemiyoruz. Simdi gelinler kayınvalide ile yasamak istiyor mu? Kabul edenler pisman olmuyor mu? Bir ton sey iste, sıcacık bir yuvamız vardı sekiz ay önce, düslerimiz vardı, mutluyduk biz, ama simdi gelecekten ümitsiz, beklentisiz biriyim ben, cok uzatmıs oldum hayırlısı olsun keske babanız hatasını anlasa, babanızla siz bir konusma yapsanız? Olmaz mı? Niyetini ögrenmis olurdunuz, dilerim gercekten hatalarını kabul etmistir.
Benim annem sekiz ay önce vefat etti, su sekiz ay icinde cektiklerimi bir ben birde Allah bilir, babanızın yalnız kalmasına üzülüyorsunuz ya, bende karara gelecegimi düsünüyorum simdi, daha dogrusu düsünemiyorum bile, ben en büyügüm, en kücügümüz erkek ve 17 yasında henüz ana kuzusu, evin en kücügü hepimizin göz bebegiydi.
Ben kendi odama gitsem yarım saat babam nerdesin kızım, kacıyorsunuz benden dedi kahroldum resmen, zaten en cok erkek kardesim ve babamı düsünüyorum, ileri de ben evlendim diyelim, kız kardesim evlendi, ne olacak babam ve kardesim? Yalnız basına bir evin yükünü sırtlayabilirler mi diye düsünmüyorum bile, cünkü bir arkadasın bahsettigi gibi, herseyi hep hazır oldu bugüne dek, suyunu bile biz getiririz. Suan annemin yaptıklarını biz yapıyoruz, mesela babam evden cıkmadan ben dısarı cıkamıyorum veya o eve mi geldi, daha iceri girmeden beni arar, ben geldim gel kızım diye, yalnızlıktan korkuyor. Ona sorsan yalnız yasar, ben yasarım, ben yaparım diyor hani biz ileride evlenince, ama ben adım kadar eminim yalnız yapamayacagına, bana kalsa ben babamı evlensem bile yanıma alacagım, kabul etmiyor tabii, ben damadın yanında yasayamam diyor, evlenmesine sıcak bakmıyorum annesine asık bir kız olarak, ama kararlarına saygı duyabilecek, o duygumu bastırabilecek yastayım, ama erkek kardesim? dedigim gibi daha 17 yasında, ve babamın evlenmesi gibi bir duruma kesinlikle karsı, hic oluru yok! Belki ileri de degisecek ama o yasa gelene kadar da yıllar gecicek.
Ben istiyorum ki erkek kardesim ve babamın sıcak bir yuvası olsun, hic yalnız kalmasınlar. Kastım ben evlenmesini istiyorum degil, hep gözümün önünde olsun, hep bir arada olalım istiyorum hayat senin gibi bana da zor artık, ben babam ve kardesim yüzünden 6 yıllık iliskimi masaya yatırıp bitirmeyi göze aldım, erkek arkadasım bakıcaz, her zaman yanında olacagız dese de, hersey her zaman dendigi gibi olmuyor, gelecekte ne hissedicez, ne düsünücez bilemiyoruz. Simdi gelinler kayınvalide ile yasamak istiyor mu? Kabul edenler pisman olmuyor mu? Bir ton sey iste, sıcacık bir yuvamız vardı sekiz ay önce, düslerimiz vardı, mutluyduk biz, ama simdi gelecekten ümitsiz, beklentisiz biriyim ben, cok uzatmıs oldum hayırlısı olsun keske babanız hatasını anlasa, babanızla siz bir konusma yapsanız? Olmaz mı? Niyetini ögrenmis olurdunuz, dilerim gercekten hatalarını kabul etmistir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?