• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ağzı açık uyumak, ama ne burundan solunmum problemi ne de geniz eti

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

pippi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2010
124
1
116
Diğer
kızlar ne burundan soluk almakla ilgili bir problemim var, ne de geniz etim. ama her zaman ağzım açık uyurum. hatta oturur pozisyonda bile başımı arkaya yasladığımda ağzım hemen açılır. sinir oluyorum. bunun sebebi ne olabilir ki? çeneyle ilgili olabilir mi acaba? çenem sorunlu benim. arada bir kilitlenir. benzer problemi olan varsa yazablir mi acaba :(

çene ya da diş yapınla alakalı olabilir canım, dişleklik var mı biraz? belki ondandır :26:

hafif dişleklik de var, çene problemi de var :(

dert etme o kadar canım, iyi tarafından bak : dişleklik kadınlara çok yakışıyor :34:

kızlar ne burundan soluk almakla ilgili bir problemim var, ne de geniz etim. ama her zaman ağzım açık uyurum. hatta oturur pozisyonda bile başımı arkaya yasladığımda ağzım hemen açılır. sinir oluyorum. bunun sebebi ne olabilir ki? çeneyle ilgili olabilir mi acaba? çenem sorunlu benim. arada bir kilitlenir. benzer problemi olan varsa yazablir mi acaba :(

çene ekleminle ya da çene eklemini çalıştıran kaslarınla ilgili bir sıkıntın var muhtemelen.

çene kilitlenmesi ihmal edilmemesi gereken bir durum; eklemlerin rahat çalışmasını sağlayan bir sıvı vardır bu sıvı azalmış ya da koyulaşmış olabilir. İhmal edersen bir süre sonra ağzını hiç açıp kapatamayabilirsin.

diş hekimliği fakültelerinin ağız diş çene cerrahisi bölümünde en kısa zamanda muayene olmalısın. kasların için fizik tedavi verilir. Eklemin için de kontroller yapılır gerekirse fizik tedavi, daha ileri bir durum var sa da eklemlerinin yıkanması gerekebilir. ( can yakan bir işlem değil, kulağın arkasından uyuşturulur ve eklemin içindeki rahat hareketi sağlaması gereken ama problemli olan su değiştirilir.

Çok teşekkür ederim Tuba hanım :) sanırım diş doktorusunuz. çenemle ilgili en kısa zamanda doktora gidicem. bikaç hafta kadar kilitlendiği bile oluyor. yarım açılıyor. eksik dişlerime köprü yaptırıp hemen gidicem.

dert etme o kadar canım, iyi tarafından bak : dişleklik kadınlara çok yakışıyor :34:

saol canım :)

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim Tuba hanım :) sanırım diş doktorusunuz. çenemle ilgili en kısa zamanda doktora gidicem. bikaç hafta kadar kilitlendiği bile oluyor. yarım açılıyor. eksik dişlerime köprü yaptırıp hemen gidicem.

köprülerden önce gidip çenenle ilgili tedaviyi yaptırman daha iyi olur aslında çünkü bu şekilde dişlerin birbiri ile ilişkisini anlamak için yapılan ölçümler bu haline göre alınır çenen düzeldiği zaman rahat edemeyebilirsin. üstelik eklem tedavi edildikten sonra bu sefer köprünün dişlerle ilişkisi yanlış olduğu için yeniden rahatsızlıkların başlayabilir. ama tabi ki eksik dişleri tamamlamayı ihmal etme çünkü eksik dişler, diğer dişlerle kötü ilişkideki dolgu ve protezler hep çene eklemini zorlayan bir durum.
geçmiş olsun :)

köprülerden önce gidip çenenle ilgili tedaviyi yaptırman daha iyi olur aslında çünkü bu şekilde dişlerin birbiri ile ilişkisini anlamak için yapılan ölçümler bu haline göre alınır çenen düzeldiği zaman rahat edemeyebilirsin. üstelik eklem tedavi edildikten sonra bu sefer köprünün dişlerle ilişkisi yanlış olduğu için yeniden rahatsızlıkların başlayabilir. ama tabi ki eksik dişleri tamamlamayı ihmal etme çünkü eksik dişler, diğer dişlerle kötü ilişkideki dolgu ve protezler hep çene eklemini zorlayan bir durum.
geçmiş olsun :)

hmm peki çok teşekkür ederim :) beklemek zorunda olmamam daha iyi bir an önce tedaviye başlamak istiyorum çünkü artık :46:

Back