• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ağustos PKO luların ayı olsun 🤩

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

gulrecelim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2020
3.485
En iyi cevaplar
2
6.357
108
30
Merhaba arkadaşlar. Ağustos 12. ayım, bu kez Allah'ın izniyle bebişimin geleceğine inanıyorum :anne:

Bilgilerimizi, tecrübelerimizi, kullandığımız takviyeleri ve diyet lerimizi birbirimize destek olmak yol göstermek amacıyla paylaşalım mı ?
Öncelikle kendimle başlayayım o zaman.

İlaç olarak dostinex kullanıyorum. (Prolaktin yüksekliği için)
Pko içinse buradaki arkadaşlarımın yardımlarıyla ınofolic toz aldım. Pcolu olup bunu kullanıp hamile kalan birkaç arkadaşla tanıştım burada.
Adetimden sonra 15 gün soğan kürü uygulayacağım.
Her gün 10.000 adım atıyorum.
Şekerli ve paketli gıdaları tamamen hayatımdan çıkardım.
Sanırım hepsi bu kadar.
İnşallah Ağustos hepimize uğurlu gelsin 🤲🤲🤲

Güncelleme:
Az önce doktordan geldim. Yeni yol haritam bu şekilde.
Adetimin 3. Günü klomene başlayacağım
İnofolic devam
Soğan kürü devam..
Extra olarak d vitamini aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar bende bugün böyle bı topik ariyordum. :) Pkoluyum. Kısmetse ikinci bebeği istiyorum kızıma femara ve iğne tedavisiyle hamile kalmıştım inşallah ikinci için aynı doktorumdan randevu aldım Ağustos bize uğurlu gelsin💗💗

Merhabalar bende bugün böyle bı topik ariyordum. :) Pkoluyum. Kısmetse ikinci bebeği istiyorum kızıma femara ve iğne tedavisiyle hamile kalmıştım inşallah ikinci için aynı doktorumdan randevu aldım Ağustos bize uğurlu gelsin💗💗
İnşallah 🤲 randevunuz ne zaman ?
Prolaktin için ilaç verdi bana önce onu dengeleyelim diye. Pko için bir şey önermedi. Burada ki arkadaşların tecrübeleriyle kilo vermem gerektiğini (kilomun %5 ini en az) öğrendim. Bende insilün direnci var bir de. Kilo vermek biraz zor olacak.
Bende pkoluyum şükür tedavisiz hamile kaldım dilerim en yakın zamanda sizinde bu stresiniz son bulur 💐
Aminnn, maşallah Allah bağışlasın arkadaşım :nazar:

Prolaktin için ilaç verdi bana önce onu dengeleyelim diye. Pko için bir şey önermedi. Burada ki arkadaşların tecrübeleriyle kilo vermem gerektiğini (kilomun %5 ini en az) öğrendim. Bende insilün direnci var bir de. Kilo vermek biraz zor olacak.

Salı günü randevum. Biraz stresliyim ilkinde çok ugrastirmadan ilacla hamile kalmıştım ama bunda ya olmazsa diye tedirginim. Allah herşeyin hayırlısını versin. Pko bende sürekli değil ama senede iki üç kez regl düzensizliği yapıyor onun harici normalde 30 günde bir oluyorum. Ahh sorma kilo çok büyük sorun bende 173 boy 72 kiloyum 82 kilodan düştüm daha da vermeye çalışıyorum. Bende insulinden şüpheleniyorum bunu doktoruna kendin mi söyledin acaba test falan mı yapıldı bı bilgim yokta

Amin🧿💐💐

@Tambikedi açlığa dayanamıyordum. Elim ayağım titriyor, gözlerim kararıyordu böyle. Aile hekimliği nde test yaptırdım orada dediler, sonra araştırır bakarım demiştim. Pko insilün direnci oluşturmuş dedi KD cide. Eski tahlillerimde mi gördü, tecrübesine dayanarak mı dedi bilmiyorum 🤷

Benim reg 10 gün geçtik hala yok. Bugün iki bardak maydanoz kaynatıp içtim. İnş olurum.

Sen hiiiç canının sıkma ilk bebeğin da olduğu gibi buda kolaylıkla olur. 🤩 salı muayeneden sonra yaz mutlaka

Selam hanımlar bende pko luyum hiç bir ilaç tedavisine başlamadan zayıflamayı önden halletmeyi hedefledim.. İlk hamileliğim 25. Haftada doğum yaptım öldü bebeğim.. O zamanda sadece zayıfladım ve duphaston kullanmıştım...Şimdi Aralıklı oruç diyetindeyim+detokslar vs... İnşallah hepimizin yüzü gülerde bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alırız 🙏🙏🙏💞💞💞💞💞💞

@Tambikedi açlığa dayanamıyordum. Elim ayağım titriyor, gözlerim kararıyordu böyle. Aile hekimliği nde test yaptırdım orada dediler, sonra araştırır bakarım demiştim. Pko insilün direnci oluşturmuş dedi KD cide. Eski tahlillerimde mi gördü, tecrübesine dayanarak mı dedi bilmiyorum 🤷

Benim reg 10 gün geçtik hala yok. Bugün iki bardak maydanoz kaynatıp içtim. İnş olurum.

Sen hiiiç canının sıkma ilk bebeğin da olduğu gibi buda kolaylıkla olur. 🤩 salı muayeneden sonra yaz mutlaka
Ay hadi İnşallah 😍 hiç tedavi olmadın değil mi süreci hızlandırmak adına kendine uygun bı tedaviyi dene bence. Çünkü ben 1 buçuk yıl sonra kızıma tedaviyle kaldım ilk ayda. Keşke en başında yormasaydim kendimi diyorum ama kısmet böyleymiş 💕

Bu arada Instagram'da birgebeningunlugu sayfasını takip ediyorum orada regl olmak için bı masaj var ben işe yarar mı ki yea diye yalandan denedim beş gün geçilmiştim bı kerecik yaptım sabaha regl oldum şaka gibiydi dene lütfen

Selam hanımlar bende pko luyum hiç bir ilaç tedavisine başlamadan zayıflamayı önden halletmeyi hedefledim.. İlk hamileliğim 25. Haftada doğum yaptım öldü bebeğim.. O zamanda sadece zayıfladım ve duphaston kullanmıştım...Şimdi Aralıklı oruç diyetindeyim+detokslar vs... İnşallah hepimizin yüzü gülerde bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alırız 🙏🙏🙏💞💞💞💞💞💞
Hoşgeldin başın sağolsun yine olur insallah rabbim bebişini sağlıkla dünyaya getirmeyi nasıp etsin ♥️ duphastonu duymuştum doktor tavsiyesiyle mi baslamsitin acaba?

Aynen canım doktor tavsiyesi ile 4 ay kullandım düzenli bir şekilde 2 ay bıraktım o iki ayda kullanmadığım halde düzenliydi 2. Ayın sonuna doğru hamile kalmışım..🙏💜
Hoşgeldin başın sağolsun yine olur insallah rabbim bebişini sağlıkla dünyaya getirmeyi nasıp etsin ♥️ duphastonu duymuştum doktor tavsiyesiyle mi baslamsitin acaba?

Aynen canım doktor tavsiyesi ile 4 ay kullandım düzenli bir şekilde 2 ay bıraktım o iki ayda kullanmadığım halde düzenliydi 2. Ayın sonuna doğru hamile kalmışım..🙏💜
Bende evlenince hızla kilo alanlardanim maalesef. Şuan bende bı on kilo verdim beş de vermek istiyorum ama eşim istemiyor artık 🤭 yine de denedim belki zayifladigim için olur diy ama bu pko da sendrom ve azlık çokluk olarak değişiyo herkeste. Kızıma femara+purogen iğne+çatlatma ignesiyle kalmıştım yine öyle planlıyorum

Bende evlenince hızla kilo alanlardanim maalesef. Şuan bende bı on kilo verdim beş de vermek istiyorum ama eşim istemiyor artık 🤭 yine de denedim belki zayifladigim için olur diy ama bu pko da sendrom ve azlık çokluk olarak değişiyo herkeste. Kızıma femara+purogen iğne+çatlatma ignesiyle kalmıştım yine öyle planlıyorum
Ben evlendiğimde 100 kiloydum 1.70 boyla sonra 92.5 olmuşum 1 yıl içinde 75 kiloydu sanırıö hamile kalmışım 😊😊 diane denedim düzelmedi tarlusal denedim klomen denedim olmadı duphaston sayesinde adetlerim düzene girmişti

ben de tedavisiz bu ay hamile kalan bi pcoslu olarak yazmak istedim. 😊 5. ayımızdı. ben üç ay impryl diye bir takviye kullandım. etkisini üç ayda en iyi gösterdiği yazıyodu tesadüf mü bilmiyorum tam bitti öyle oldu. onun dışında beslenmede bir şey değiştirmedim ama her gün yürüyüşe çıktım 4 5bin adım da olsa. bir de pcosa bağlı olarak insülin direncim var, onun için on iki yıldır falan düzenli glukofaj kullanıyorum. bu ilacı kullanmadığım zamanlarda reglim çok düzensizdi. pcoslular mutlaka insülin direncinize de baktırın.

Başınız sağolsun. Rabbim bir daha yaşatmasın. 🤲 Diyet yaparken aynı zamanda tedaviye de başlayabilirsiniz. Doktorunuza görüştünüz mü ?

ben de tedavisiz bu ay hamile kalan bi pcoslu olarak yazmak istedim. 😊 5. ayımızdı. ben üç ay impryl diye bir takviye kullandım. etkisini üç ayda en iyi gösterdiği yazıyodu tesadüf mü bilmiyorum tam bitti öyle oldu. onun dışında beslenmede bir şey değiştirmedim ama her gün yürüyüşe çıktım 4 5bin adım da olsa. bir de pcosa bağlı olarak insülin direncim var, onun için on iki yıldır falan düzenli glukofaj kullanıyorum. bu ilacı kullanmadığım zamanlarda reglim çok düzensizdi. pcoslular mutlaka insülin direncinize de baktırın.
Ben de İnsülin direnci var. Bayılmışlığım bile var :) söylediğiniz ilacı hangi doktor yazıyor. Dahiliye mi ?
Şu an İnsülin direnci için bir şey önermedi kadın doğumcu.

Back