aynen yanlış bilgilendirme yapmayalım cnm bencede. allatan muayene olmaz iyi araştırın derim. bir çok doktor bu şekilde söyler. Şimdiye kadar gittiğim ne devlet ne de özzelde asla alttan muayene olmaz dediler. Teşekkürler.
Arkadaşım size sadece bir yazı gönderiyorum, okuyun ama yorum yapmayın. Dr. Muşsunuz gibi de kesin yargılarla kınuşmayın. İsteyen alttan isteyen üstten baktırsın. Sadece düşüğe neden oluyor diye insanları yanıltmayın. Yazıyı aşağıya kopyalıyorum.
Gebelikte Vajinal Ultrason Zararlı mı?
Gebelikte Vajinal Ultrason Zararlı mı?
Hamile bayanlar tarafından en sık sorulardan biriside hamilelik süresince özelliklede ilk üç ay içinde yapılan
vajinal ultrasonların gebelik veya bebek üzerinde zararlı bir etkisinin olup olmadığıdır.
Hamilelikte yapılan
vajinal ultrasonlarbebeğe veya gebeliğe hiç bir şekilde zarar vermez, düşük nedeni olmaz. Tam aksine, özellikle ilk üç ayda yapılan vajinal ultrasonlar fetus (bebek) ve gebelik ile ilgili bize önemli ip uçları vericidir.
Gebelikte vajinal ultrasona neden başvurulur ?
Gebeliğin ilk aylarında bebeğin kalp atışını daha net izleyebilmek için veya myom gibi patolojileri daha net görüntüleyebilmek için vajinal ultrasonografi gerekebilir.
Hamilelik sırasında vajinal ultrason yapılması hiçbir risk oluşturmaz. Bebeğe hiçbir zarar vermez. Düşük, kanama veya başka bir risk oluşturması imkansızdır. Gebelik rahmin içerisindedir, bu muayeneler ise tamamen rahmin dışarısında rahim ağzına kadar olan bölgeleri ilgilendiren muayenelerdir.
Vajinal ultrason düşüğe neden olur mu ?
Vajinal ultrasonun bebeğe hiçbir zarar vermez.Düşük, kanama veya başka bir risk oluşturması imkansızdır. Gebelik rahmin içerisindedir, bu muayeneler ise tamamen rahmin dışarısında rahim ağzına kadar olan bölgeleri ilgilendiren muayenelerdir.
Vajinal ultrasonda kullanılan alet ( prob ) oldukça ince bir alet olup zararlı olmadığı gibi acı vericide değildir.Bazı hastalar doktor vajinal muayene yaptı ondan dolayı düşük yaptım zannederler,bu sadece bir tesadüftür,düşük yapmada herhangi bir katkısı yoktur.