Ağustos Ayında hamiş olamadık, Eylül uğurlu gelsin!!! haydı kızlar burdan devam ;)

Canım acaba sen 12. günden önce mi yumurtluyorsun? 30. günde yumyum olsa 44-45 te regli olman gerekir.
Son 5(kürtajdan beri) şu şekilde:
37
47
31
33
29
11.gün bile yumırtlamam durumunda 25.günde adet olmam gerekir ki hayatımda sadece geçen eylül 22.günde adet oldum.onun harici 29-33 arasında gezer.
Testi de her gün 16:00 da 4 saat sıvı almayarak ve wc ye gitmeyerek yapıyorum.
Belki de bu ay dediğin gibi bir şey söz konusudur ama dün de dedim.artık taktik değiştirdim.
Artk sadece her adetin 35.günü gebelik testi yapıcam :)

Denemediğimiz kalmadı ki canım :) bir de böyle yap bakalım hem bence kafan da daha rahat eder, test yapsam mı yapmasam mı diye düşünüp durmazsın.

Ben dün bir yazı okudum, ne kadar doğru bilmiyorum ama tüm bildiklerimi değiştirdi. Yazıda diyorki; içeri akan meninin sadece %5 lik kısmı sperm ve bunların da sadece 5-10 tanesi içeri giriyor. Gerisi zaten dışarı akmak zorunda. Tabi ben dumur

Hani içeri milyon tane sperm giriyodu?

Hani içeri milyon tane sperm giriyodu?

BAK OKUDUĞUM YAZIYI ALINTI YAPIYORUM CANIM;

Hamile kalma problemi yaşayan veya kısırlık (infertilite) tedavisi gören hastaların bir kısmı cinsel ilişkide erkeğin boşalması ile vajina içerisine bırakılan spermlerin tekrar dışarı kaçması (atılması, akması) gibi şikayetlerde bulunurlar ve bunun gebeliği engellemesinden, kısırlığa neden olmasından korkarlar.

Cinsel ilişki ile erkeğin boşalması sonucunda çıkan sıvıya menş veya semen ismi verilir. Semen sıvısı ortalama 3-5 cc kadardır. Erkek kadının içerisine boşaldığında bu sıvı vajina ile rahim ağzı (serviks) arasında bulunan girintili bölgede (posterior forniks) toplanır. Bu sıvı içerisinde milyonlarca sperm bulunur ancak spermler sıvının sadece %5'lik kısmını oluştururlar. Meni sıvısının %95'i sperm dışındaki maddelerden oluşur. Vajinaya erkeğin bıraktığı sıvıda yaklaşık 50-100 milyon kadar sperm bulunur ancak bu spermlerden sadece bir kaç tanesi rahim ağzından geçerek rahim içerisine ve tüp organına doğru ilerler ve sadece 1 sperm yumurta ile birleşerek döllenme meydana getirir, bunun neticesinde gebelik oluşur. (bkz:
gebeliğin oluşumu) (bkz: sperm ve yumurtanın birleşmesi) Yani erkeğin boşalması ile vajinaya dökülen sıvının %95'lik kısmı zaten sperm dışındaki maddelerdir ve bunlar rahim içerisine ilerlemez, dolayısıyla dışarı atılacaktır, bununa birlikte rahim içerisine ilerlemeyen spermler de dışarı atılır.

Yapılan bazı araştırmalarda cinsel ilişkiden sonra erkeğin vajinaya boşalttığı spermlerin sadece 2 dakika içerisinde rahim içerisine ve tüplere ilerlediği gösterilmiştir. (
kaynak 1, kaynak 2) Bu nedenle dışarı akan spermlerin ve diğer sıvıların gebeliği (hamile kalmayı) önlemesi, kısırlığa neden olması imkansızdır. Spermler 3 gün boyunca canlı kalabilir. Boşalmadan hemen sonra spermlerin dışarıya akması bile gebelik oluşmasını engellemez çünkü vajina içerisinde mutlaka az miltarda olsa da sperm kalacaktır ve bunlar hızla rahim içerisine ilerleyecektir. Çocuk istemi olan çiftlere ilişkiden sonra kadının 15-20 dakika sırt üstü yatmak, ayağa kalkamamak önerisinde bulunmak veya kalçasının altına yastık koyarak yükseltmesini önermek de herhangi bir bilimsel dayanağa bağlı değildir, sadece klinik pratikte sıkça uyguladığımız zararı beklenmeyen bir öneridir. Bu öneriyi uygulamayan çiftler de çok rahatlıkla gebelik elde edebilmektedirler.

Sonuç olarak gebelik isteyen veya istemeyen çiftlerde eğer erkek ilişki sırasında kadının içerisine bışalmışsa bu sıvının daha sonra dışarı akması zaten beklenen normal bir durumdur. Kadının vajinasının içerisinde kalması veya kendiliğinden kaybolması imkansızdır. Kimilerinde dışarı akması çok çabuk olur, kimilerinde biraz daha yavaş ve geç olur, ancak bu süre gebelik oluşması açısından önemli değildir, spermlerin dışarıya hemen akması gebelik oluşmasını engellemez, kısırlığa neden olmaz.

*** ALINTIDIR.

Valla Homely_angel artık bu konularda bilmek mi daha iyi bilmemek mi çözemedim doğrusu.şu 14 ayda öğrendiklerimle inan seminer verebilirim.
Ama sonuçta tıpta şöyle bi gerçek var ki herkesin vücudu farklı ve her gebelik ve belirtileri kendine has..

al benden de o kadar, bazen kör cahil olsam, kazara hamile kalsam ne güzel olurdu diye düşünmeden edemiyorum

Aynen bebiş olunca onun peşinde pıtı pıtı koşturacağız:)) benim çok idealist bir arkadaşım bebekten sonra işi bıraktı biz hepimiz şokneyse kpss açıklandı 88 aldım ben bakalım şuan için bir değişiklik yok. Ama ben uzmanlık istiyorum, onlar da mülakatlı alım, henüz onlarla ilgili bir açıklama yapmadılar.. Hakkaniyet olsun da başka bir şey isteme.. Olmazda normal psikolog kadroya rahatlıkla olur diye düşünüyorum:)
oo tam zamanında oğluş gelirse adı Zafer olsun
Benim de doğum günüm 29 ağustos, ananem de doğana kadar erkek olacak zafer olacak diyormuş ( ultrasona inanan kim tabi o zaman, ananem işte) ben de işte benim zaferim derim
Ben bugün test yaptim
Canım daha sonra gördüm kan sonucunu.. Bak düzenin baya şaştı, gelir inşallah öteki aya
Süt maydanoz buharına mı? Bunu duydum ama ayrıntısını bilmiyorum açıkcası.. Üşütmeyi mi alıyormuş?? Ben bunu iyice araştırayım, teşekkürler bilgi için
kızlaar bugün sancılarım var dua edin de gerçek sancı olsun 2 saat önce başladı devam ediyooo umarım bugün yarın alırım oğlumu kucağımaaa dualarımdasınız
Canım son durum ne?? Gittin mi doktora? Ama daha zamanın var, 17 gün gibi.. Sen sezeryan olmamak için bir an önce gelsin istiyorsun sanırım, ama kendini strese sokma tatlım, bebeğin ve senin için hangisi sağlıklıysa o olsun canım:) senin için bol bol dua ediyoruz
Teşekkür ederim canım, hepberaber veririz inşallah artık güzel haberleri
Yok mus kızlar hamile değilim maalesef darısı bir daha ki aya

Benim de hemen akar, bunun sorun olmadığını duymuştum ben de.. Sanırım ayak dik demelerinin nedeni akma değil de hareketi kolaylaştırma.. Evet sizin de dediğiniz gibi keşke hiç bilmeden yanlışlıkla hamile kalsaydıl..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…