- 8 Haziran 2015
- 2.906
- 2.107
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #12.741
Son 5(kürtajdan beri) şu şekilde:Canım acaba sen 12. günden önce mi yumurtluyorsun? 30. günde yumyum olsa 44-45 te regli olman gerekir.
Son 5(kürtajdan beri) şu şekilde:
37
47
31
33
29
11.gün bile yumırtlamam durumunda 25.günde adet olmam gerekir ki hayatımda sadece geçen eylül 22.günde adet oldum.onun harici 29-33 arasında gezer.
Testi de her gün 16:00 da 4 saat sıvı almayarak ve wc ye gitmeyerek yapıyorum.
Belki de bu ay dediğin gibi bir şey söz konusudur ama dün de dedim.artık taktik değiştirdim.
Artk sadece her adetin 35.günü gebelik testi yapıcam :)
Hani içeri milyon tane sperm giriyodu?Denemediğimiz kalmadı ki canım :) bir de böyle yap bakalım hem bence kafan da daha rahat eder, test yapsam mı yapmasam mı diye düşünüp durmazsın.
Ben dün bir yazı okudum, ne kadar doğru bilmiyorum ama tüm bildiklerimi değiştirdi. Yazıda diyorki; içeri akan meninin sadece %5 lik kısmı sperm ve bunların da sadece 5-10 tanesi içeri giriyor. Gerisi zaten dışarı akmak zorunda. Tabi ben dumur
Canın sağolsun.inşallah 2017 mayıs annesi olursun..Yok mus kızlar hamile değilim maalesef darısı bir daha ki aya
Yok mus kızlar hamile değilim maalesef darısı bir daha ki aya
Hani içeri milyon tane sperm giriyodu?
Ayy canim ben goruyorum cizgiyi. Demek gec dollenme olmus bu kadar bekletti seni. Hayirli olsun tatlim. Simdi sirada kan testi mi varBen bugün test yaptim
Ay canim kusura bakma sonucu bekleyemeden yazdim okuyunca test sonucunu gordum. Hayirlisi olsun insallah biran once regl gelsinde tekrardan calismalara baslayabilesinYok mus kızlar hamile değilim maalesef darısı bir daha ki aya
Kuzum senin daha vaktin var gibi.sancı dediğin böyle elektirik çarpması gibi mi?kızlar yanlış alarm galibaaartış olmadı aynı seyrinde devam ediyor
Yok canım öyle değil adet sancısı gibi belden kasıklara doğruKuzum senin daha vaktin var gibi.sancı dediğin böyle elektirik çarpması gibi mi?
Yakınlarda NTS ye girdin mi?kpntrolün ne zaman?Yok canım öyle değil adet sancısı gibi belden kasıklara doğru
kızlar yanlış alarm galibaaartış olmadı aynı seyrinde devam ediyor
VallaHomely_angel artık bu konularda bilmek mi daha iyi bilmemek mi çözemedim doğrusu.şu 14 ayda öğrendiklerimle inan seminer verebilirim.
Ama sonuçta tıpta şöyle bi gerçek var ki herkesin vücudu farklı ve her gebelik ve belirtileri kendine has..
kızlaar bugün sancılarım var dua edin de gerçek sancı olsun 2 saat önce başladı devam ediyooo umarım bugün yarın alırım oğlumu kucağımaaa dualarımdasınız
Yok canım geçmedi de artmadı da anlamadım yarın sabah kontrolüm var bakalımTatlış naptin sancıları geçti mi
Son haftalar Zor geçiyo canım tadı kalmıyorCanım benim unutma ki bu yolculuk 40 hafta, senin birazcık daha zamanın var. kalabiliyorsa sonuna kadar süresini doldursunÇınar gelmesi gereken zamanı bilir sen merak etme.
Aynen bebiş olunca onun peşinde pıtı pıtı koşturacağız:)) benim çok idealist bir arkadaşım bebekten sonra işi bıraktı biz hepimiz şokCanım benim sen de öyleçalışmak bazen çok yorucu geliyor, ahh keşke bu sabah uyanmasam evde olsam diyorum. Ama düşününce hiç çalışmadan da olmaz yaa alıştık biz bu düzene diyorum. Neyse bebiş olursa o zaman uğraşacak, tüm zamanımı alacak bir minik olacak zaten o zaman çalışmayıp acısını çıkartırız inş bu günlerin. Senin kpss sonuçları ne zaman belli oluyor? ya da bu sene bu kadro değişimleri olurken farklı bir karar var mı?
Benim de doğum günüm 29 ağustos, ananem de doğana kadar erkek olacak zafer olacak diyormuş ( ultrasona inanan kim tabi o zaman, ananem işte) ben de işte benim zaferim derimoo tam zamanında oğluş gelirse adı Zafer olsun
Canım daha sonra gördüm kan sonucunu.. Bak düzenin baya şaştı, gelir inşallah öteki ayaBen bugün test yaptim
Süt maydanoz buharına mı? Bunu duydum ama ayrıntısını bilmiyorum açıkcası.. Üşütmeyi mi alıyormuş?? Ben bunu iyice araştırayım, teşekkürler bilgi içinCanım kestane balı keçi boynuzu özü içiyordum ancak ben süt maydonoz buharına oturmuştum onu tavsiye ederim denemekten zarar gelmez biraz oturup beklemesi zor oluyor ama . Çok eskilerde kocakarı tedavilerini de bu tarz yapıyorlarmış buharla karnı ısıtıp hatta bnm halam da öyle kalmış tek çocuğuna o üşütmesi varmış . Biz bayanlar anlamadan çok üşütüyoruz canım
Canım son durum ne?? Gittin mi doktora? Ama daha zamanın var, 17 gün gibi.. Sen sezeryan olmamak için bir an önce gelsin istiyorsun sanırım, ama kendini strese sokma tatlım, bebeğin ve senin için hangisi sağlıklıysa o olsun canım:) senin için bol bol dua ediyoruzkızlaar bugün sancılarım var dua edin de gerçek sancı olsun 2 saat önce başladı devam ediyooo umarım bugün yarın alırım oğlumu kucağımaaa dualarımdasınız
Teşekkür ederim canım, hepberaber veririz inşallah artık güzel haberleriKuzum fotoyu yaklaştırınca ben de gördüm hafiften.zaten 34.gün hala adet olmadığına göre vardır bunda bir işaret
İnşallah saat 3 te hayırlı haberler verirsin :)
Ayy sen bi müjde ver de bi de peşinden gelelim yahu.bekle bekle şiştik.
Homely_angel @ardaemre ben 20. gündeyim ve 1 dolu 1 boş 9.günden beri hep değerlendirdim ama 12. ve 18. Günler arası ovulasyon testim hiç pozitif olmadığı için boşuna değerlendirmiş olabilirim.
Bakalım dayanabilirsem bi 10 gün daha(5 ilişki) böyle devam etmeyi düşünüyorum.
gulit_me inşallah ağustosta güzel haberler verirsin bizlere.
Yok mus kızlar hamile değilim maalesef darısı bir daha ki aya
Benim de hemen akar, bunun sorun olmadığını duymuştum ben de.. Sanırım ayak dik demelerinin nedeni akma değil de hareketi kolaylaştırma.. Evet sizin de dediğiniz gibi keşke hiç bilmeden yanlışlıkla hamile kalsaydıl..BAK OKUDUĞUM YAZIYI ALINTI YAPIYORUM CANIM;
Hamile kalma problemi yaşayan veya kısırlık (infertilite) tedavisi gören hastaların bir kısmı cinsel ilişkide erkeğin boşalması ile vajina içerisine bırakılan spermlerin tekrar dışarı kaçması (atılması, akması) gibi şikayetlerde bulunurlar ve bunun gebeliği engellemesinden, kısırlığa neden olmasından korkarlar.
Cinsel ilişki ile erkeğin boşalması sonucunda çıkan sıvıya menş veya semen ismi verilir. Semen sıvısı ortalama 3-5 cc kadardır. Erkek kadının içerisine boşaldığında bu sıvı vajina ile rahim ağzı (serviks) arasında bulunan girintili bölgede (posterior forniks) toplanır. Bu sıvı içerisinde milyonlarca sperm bulunur ancak spermler sıvının sadece %5'lik kısmını oluştururlar. Meni sıvısının %95'i sperm dışındaki maddelerden oluşur. Vajinaya erkeğin bıraktığı sıvıda yaklaşık 50-100 milyon kadar sperm bulunur ancak bu spermlerden sadece bir kaç tanesi rahim ağzından geçerek rahim içerisine ve tüp organına doğru ilerler ve sadece 1 sperm yumurta ile birleşerek döllenme meydana getirir, bunun neticesinde gebelik oluşur. (bkz: gebeliğin oluşumu) (bkz: sperm ve yumurtanın birleşmesi) Yani erkeğin boşalması ile vajinaya dökülen sıvının %95'lik kısmı zaten sperm dışındaki maddelerdir ve bunlar rahim içerisine ilerlemez, dolayısıyla dışarı atılacaktır, bununa birlikte rahim içerisine ilerlemeyen spermler de dışarı atılır.
Yapılan bazı araştırmalarda cinsel ilişkiden sonra erkeğin vajinaya boşalttığı spermlerin sadece 2 dakika içerisinde rahim içerisine ve tüplere ilerlediği gösterilmiştir. (kaynak 1, kaynak 2) Bu nedenle dışarı akan spermlerin ve diğer sıvıların gebeliği (hamile kalmayı) önlemesi, kısırlığa neden olması imkansızdır. Spermler 3 gün boyunca canlı kalabilir. Boşalmadan hemen sonra spermlerin dışarıya akması bile gebelik oluşmasını engellemez çünkü vajina içerisinde mutlaka az miltarda olsa da sperm kalacaktır ve bunlar hızla rahim içerisine ilerleyecektir. Çocuk istemi olan çiftlere ilişkiden sonra kadının 15-20 dakika sırt üstü yatmak, ayağa kalkamamak önerisinde bulunmak veya kalçasının altına yastık koyarak yükseltmesini önermek de herhangi bir bilimsel dayanağa bağlı değildir, sadece klinik pratikte sıkça uyguladığımız zararı beklenmeyen bir öneridir. Bu öneriyi uygulamayan çiftler de çok rahatlıkla gebelik elde edebilmektedirler.
Sonuç olarak gebelik isteyen veya istemeyen çiftlerde eğer erkek ilişki sırasında kadının içerisine bışalmışsa bu sıvının daha sonra dışarı akması zaten beklenen normal bir durumdur. Kadının vajinasının içerisinde kalması veya kendiliğinden kaybolması imkansızdır. Kimilerinde dışarı akması çok çabuk olur, kimilerinde biraz daha yavaş ve geç olur, ancak bu süre gebelik oluşması açısından önemli değildir, spermlerin dışarıya hemen akması gebelik oluşmasını engellemez, kısırlığa neden olmaz.
*** ALINTIDIR.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?