- 10 Ağustos 2022
- 41
- 13
- 30
- Konu Sahibi busemakilic
Sende farkindasin zaten kardesim muhakkak imanin kuvvetlidir ancak ben sapitirim seytan kalbimle oynar diye dusunup uzaklasmamalisin, senin imanın onu yenmeli sen namaz kıldıkca ustune gittikce emin ol bu dusuncen zayıflayacaktir..bak ne diyor "…Ve onları mutlaka saptıracağım, onları boş kuruntularla oyalayacağım…” (Nisa, 4/119)Kesinlikle çok haklısınız. Fakat bende şöyle birsey oluyor. Mesela bazı kişiler namazlarını kılar kuran okur ve hayatlarına devam eder. Ben gıpta ediyorum çünkü bir vakit namazda kilsam şeytan bana öyle çok şey yapiyo ki. Dinden sogumaktan korkuyorum Rabbım korusun. Ve bi yerden sonra düşüncelerime hakim olamıyorum. Sapitmaktan korkuyorum. Şüphesiz Rabbım kalbimizi niyetimizi bizden daha iyi bilen ama ben imanımı kaybetmekten isyana düşmekten korkuyorum.. Bu şekilde şeytanın uğraşması imanın güçlü oldugundandir derler. Yani anlatmakla anlatamıyorum aklımı yitircek dereceye getiriyor bazen. Bi kaç sefer şiddetli şeyler yaşadım. Ne bileyim yoksa namazın huzurundan kaçmak istermiyim
Rabbin seni bes vakit çağırıyor onun davetine icabet et insallah kalbinin hafifledigini goreceksin.. bol bol insirah suresi dinlemeni de tavsiye ederim 7 kere oku ufle suya ve ic kalbin rahatlayacaktir suphesiz