• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AGS

llotus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2025
6
1
1
28
Arkadaşlar AGS sınavına girerek tekstil mühendisi biri öğretmen olabilir mi bildiniz var mı?

AGS'ye sadece eğitim fakültesi mezunları ve formasyon sahibi olanlar girebiliyor diye biliyorum.

Bı videoya denk geldim de çok çeşitli bölümler vardı doğruluğunu öğrenmek istedim

Şimdi fen-edebiyat fakültesi mezunları da formasyonu varsa giriyor, güzel sanatlarda müzik, resim gibi bölüm mezunları da formasyonu varsa giriyor, dil-cografya fakültesi ve de var formasyon alınan bölümler. Ama mühendislik fakültesinde formasyon verilen bölüm var mı bilmiyorum. AGS'ye girmek için de zaten öğretmen olmaya önceden hak kazanmış olmak gerekiyor. Bunun için de ya eğitim fakültesi mezunu ya da formasyonlu olmak şart. Ama dediğim gibi sizin bölümün formasyon hakkı var mı varsa hangi öğretmenlik kontenjanı için girilir onu araştırmalısınız.

Formasyon şartı kaldırıldı artık ama diğer konuları araştırmam gerekiyor söylediğiniz gibi. Teşekkür ederim cevapladığınız için 🙏🏻🙏🏻

Back