• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağrılarınızın Nedeni Düztaban Olmanız mı?

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
148
Yürürken, merdivenleri çıkarken, ağrınız oluyorsa bir uzmana danışın. İşte uzmanından düztabanlık ve tedavi yöntemleri..

Ayaklarınız çabuk yoruluyorsa ya da uzun süre ayakta kalmakla ağrı gelişiyorsa, topuğunuzun veya orta ayağınızın etrafında hareket etmek veya ayak parmaklarınızın üzerinde ayakta durmak sizin için zorluk yaratıyorsa bir ortopedi uzmanına danışmanızda yarar var; çünkü siz de düztabanlık söz konusu olabilir. İstanbul Cerrahi Hastanesi Ortopedi Bölüm Koordinatörü Dr. Deniz Algün düztabanlık ve tedavi yöntemi ile ilgili sorularımızı cevapladı.

DÜZTABAN MISINIZ?

Düztabansanız size anlatmanın kolay bir yolu mevcuttur; ayaklarınızı ıslatın, sonra düz bir yüzeyde ayakta durun, kuru yüzey ayaklarınızın izini basacaktır. Normal bir ayak baskısının, ayağın içi tarafında bir girinti bırakan, ayak tarağından topuğa bağlanan geniş bir bandı vardır.

SORUN YARATIR MI?

Yüksek kavisli bir ayakta, geniş bir girinti ve çok dar bir bağlantı kısmı vardır. Düztaban ise hemen hemen ayak arkusunun olması gerektiği yerde sanki kavis hiç yokmuş gibi neredeyse tam bir iz bırakır. Bir çok yetişkinde düztabanlık ağrısızdır ve hiçbir problem yaratmaz. Bununla beraber, ağrılı bir düztabanlık, ayak kaslarının veya tendonlarının incinmesinin bir belirtisi olabilir. Düz ayaklar, sırt ağrısına bile neden olabilirler. Eğer durum ilerlerse, yürürken, merdivenleri çıkarken ve ayakkabılarınızı giyerken problemler yaşayabilirsiniz Ancak düztabanlığın teşhisinde 'ıslak test'ini yapmış olmak yeterli değildir, mutlaka bir doktorun muayenesine ihtiyacınız vardır.

Tedavisi

Ayakkabı değiştirme, ayak kavsini destekleyen, ortopedik aygıtlar kullanma ağrıyı hafifleten ilaçlar almak, istirahat ve buz, fizik tedavi kişinin şikayetine veya durumuna göre doktor tarafından önerilebilir. Bazı vakalarda, problemi düzeltmek için cerrahi gerekebilir. Cerrahi yöntemler; ağrıyı hafifletmede ve kemik dizilimini geliştirmede yardımcı olabilir.

İçerik nedeniyle Herşeyin Başı Sağlık Bölümünden " el ve ayak sağlığı " na taşınmıştır.
Bölüm moderatörü arkadaşımın dikkatine..

İçerik nedeniyle Herşeyin Başı Sağlık Bölümünden " el ve ayak sağlığı " na taşınmıştır.
Bölüm moderatörü arkadaşımın dikkatine..

ben duz tabanım gaçıba ayaklarım ayrıca taraklı ve ayakkabı vuruyor
bı ortopedıste gıtsem bısuru problem bulucaktır bana nasırda var zaten
bı gıtsem ıyı olur ayak saglıgı merkesıne en cokta ayak bas parmagı kemıgı agrı yapınca rahatsız edıyor benı topuklu gıyemıyorum ayagım 40 numaram kolay ayakkabıda bulamıyorum
kesın gıtmem lazım dra

Back