• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağrı kesici ilaçlarda kısırlık şüphesi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
ABD merkezli saygın Yale Üniversitesi, ağrı kesici ilaçların içinde bulunan Ibuprofen isimli maddenin kullanımının yetişkinlerde kısırlığa neden olduğunu gösteren bir araştırma yayımladı.
5a55b8cbc03c0e2b30fa147c.jpg

PAYLAŞ
Yale Üniversitesi'nin araştırmasında günlük 1200 miligram değerinde ağrı kesici kullanılan insanlar konu edildi. Araştırmada, Ibuprofen kullanımının yan etkilerinin ABD'deki yetişkin erkeklerin yüzde 7'sini etkileyebileceği söylendi.

Araştırmada 18 ila 35 yaşları arası 31 sağlıklı erkek yer aldı. 14 kişi, iki adet 600 miligram değerinde ilacı her gün, 6 hafta boyunca kullandı. Ancak diğer 17 kişiye ise 'plasebo' ilaç verildi.

Araştırmanın ardından iki grup da horman testine tabi tutuldu. Ibuprofen kullanan kişilerin hormon sonuçlarına göz atıldığında, söz konusu ağrı kesici ve maddelerin kısırlığa neden olduğunun görüldüğü belirtildi.

Ibuprofen kullanımının, kısırlığa neden olan Hypogonadism durumuna neden olduğu aktarıldı. 'Hypogonadism' yoğun olarak sigara içen ve yaşlı kişilerde görülen bir durum.
http://www.hurriyet.com.tr/agri-kesici-ilaclarda-kisirlik-suphesi-40705177

bu maddeyi çocuklarda ateş düşürücü olarak falan kullanıyoruz halbuki şurup olarak, çocuklar için daha zararlı olsa gerek mantıken

Mide Rahatsızıyım. Doktorum Agrı kesici dışında, hiç bir ilaca kısıtlama getirmedi. Agrı kesiciyi, kesinlikle kullanmayacaksın dedi.
Kızımda böbrek rahatsızlıgı vardı.Doktor kızıma, antibiyotik kullanabilir ama agrı kesici kullanamaz dedi.
Ben, Bu yüzden hiç kullanmıyorum agrı kesiciyi

kardelen2780 kardelen2780 geçmiş olsun.

Normalde eğer çok zor durumda kalmamışsam ilaç kullanmıyorum, eskilerin doğal yöntemleriyle iyileşmeye çalışıyorum çünkü evet sağlığımıza etkilerini, faydalarını göz ardı edemem ama en iyi ilaç bile böbreklerde ya da karaciğer de birikebiliyor, antibiyotik ve ağrı kesicileri mümkün olduğunca içmemeye çalışıyorum o yüzden, Allah kimseyi hasta etmesin, sağlık kadar kıymetli birşey yok şu hayatta.

kardelen2780 kardelen2780 geçmiş olsun.

Normalde eğer çok zor durumda kalmamışsam ilaç kullanmıyorum, eskilerin doğal yöntemleriyle iyileşmeye çalışıyorum çünkü evet sağlığımıza etkilerini, faydalarını göz ardı edemem ama en iyi ilaç bile böbreklerde ya da karaciğer de birikebiliyor, antibiyotik ve ağrı kesicileri mümkün olduğunca içmemeye çalışıyorum o yüzden, Allah kimseyi hasta etmesin, sağlık kadar kıymetli birşey yok şu hayatta.
Allah Razı Olsun.Güzel Dileklerin İçin Çok Teşekkür Ederim:KK36:
Araştırma Hastanesindeki Profesör 2 ay tedavi oldum.Tedavi sonunda bana, Ağrı Kesiciyi yasakladı. Kızıma, doktor antibiyotik ve ağrı kesici yazmıştı.Ben ''Kızımda böbreğinin birisinde sorun var''Dediğim de, direk ağrı kesiciyi iptal etti ve ben şok oldum. Oysaki bizler antibiyotiğin vücudumuza ne kadar zararlı olduğunu biliriz. Demek ki, ağrı kesici ne kadar çok zarar veriyormuş ki, antibiyotik bile onun kadar tehlikeli değil .
Bende hep son ana kadar dayanırım.Kolay kolay ilaç kullanmam. Doğal tedaviden yana olanlardanım ben de:KK73:

Back