Ağrı ili hakkında

Ktrmtm

Değişik bir psikoloji, bir felsefe idiotloji.
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
3.536
6.756
27
Merhabaa hanımlar,

MEB büro personeli olarak Ağrı'ya atandım. Şehirle alakalı çok bir bilgim yok. Hangi ilçeleri daha yaşanılası, dikkat etmem gereken nelerdir gibi bilgilere ihtiyacım var. Bilgilerinizi benimle paylaşmanızı rica ediyorum🤗

Güncelleme:8 aydır Ağrı'da yaşıyorum hava bayağı iyi gidiyor aslında. Maşallah diyeyim. Sevdim galiba burayı 😂😂

Son düzenleme:
Merhaba 1,5 sene kadar orda yaşadım yaklaşık on sene kadar öncelikle küçük bir şehir kısıtlı faaliyet imkanları vardi hangi şehirden gidiyorsunuz bilmiyorum ben bocalamistim basta ama en güzel zamanlarim orda gecti ağlayarak ayrıldım
Civil civil yaşadığım şehirden biraz daha ağır bir hayata geçmiştim
İlla ki şuan daha gelişmiş ve ilerlemistir
Genel itibariyle bence yaşanılabilir sakin bir küçük şehir sıkılabilirsiniz ben bu durumu arkadaşlarımla aştım doğuda arkadaşlık ilişkileri batıya nazaran daha güzel kuruluyor sanki yapacak başka bisey olmayınca
Çok soğuktu ben Akdeniz çocuğuyum kışın buzlarin üstünde dans ediyorduk
insanları iyiydi esnafları güleryuzlu mutlaka sıcak biseyler icirmeye çalışır ikramda bulunurlardi
Özlemişim Ağrı'yi hakkınızda hayırlısı olsun umarım sizin içinde çok güzel geçer

Merhaba 1,5 sene kadar orda yaşadım yaklaşık on sene kadar öncelikle küçük bir şehir kısıtlı faaliyet imkanları vardi hangi şehirden gidiyorsunuz bilmiyorum ben bocalamistim basta ama en güzel zamanlarim orda gecti ağlayarak ayrıldım
Civil civil yaşadığım şehirden biraz daha ağır bir hayata geçmiştim
İlla ki şuan daha gelişmiş ve ilerlemistir
Genel itibariyle bence yaşanılabilir sakin bir küçük şehir sıkılabilirsiniz ben bu durumu arkadaşlarımla aştım doğuda arkadaşlık ilişkileri batıya nazaran daha güzel kuruluyor sanki yapacak başka bisey olmayınca
Çok soğuktu ben Akdeniz çocuğuyum kışın buzlarin üstünde dans ediyorduk
insanları iyiydi esnafları güleryuzlu mutlaka sıcak biseyler icirmeye çalışır ikramda bulunurlardi
Özlemişim Ağrı'yi hakkınızda hayırlısı olsun umarım sizin içinde çok güzel geçer
Yorumunuz için teşekkür ederim. Çok kötü şeyler okudum ekşi sözlükte o yüzden korkuyorum bir yandan. Ankaradan gideceğim küçük yerleri severim. Soğuk zorlar mı diye düşünüyorum bir de memlekete uzak olması beni korkutuyor. Kadınlara bakış açıları medeniyetsiz falan diye okumuştum ama anlattığınıza göre sıcakkanlılar. Güzel dilekleriniz için sağ olun 😌

Yorumunuz için teşekkür ederim. Çok kötü şeyler okudum ekşi sözlükte o yüzden korkuyorum bir yandan. Ankaradan gideceğim küçük yerleri severim. Soğuk zorlar mı diye düşünüyorum bir de memlekete uzak olması beni korkutuyor. Kadınlara bakış açıları medeniyetsiz falan diye okumuştum ama anlattığınıza göre sıcakkanlılar. Güzel dilekleriniz için sağ olun 😌
Kadına gösterilen baskı şehir tanımıyor maalesef yüzde doksan aynı hep. Okuduklarınız gözünüzü korkutmasın hangi şehir olursa olsun ilk birkaç ay zorlar sonra alışmaya başlarsınız. Herkes aynı şehirde yaşıyor ama herkes bambaşka düşünüyor bir şehir için. Umarım sever ve alışırsınız. İyi bir meslek hayatı diliyorum hayırlı olsun🙏

Kadına gösterilen baskı şehir tanımıyor maalesef yüzde doksan aynı hep. Okuduklarınız gözünüzü korkutmasın hangi şehir olursa olsun ilk birkaç ay zorlar sonra alışmaya başlarsınız. Herkes aynı şehirde yaşıyor ama herkes bambaşka düşünüyor bir şehir için. Umarım sever ve alışırsınız. İyi bir meslek hayatı diliyorum hayırlı olsun🙏
Yine de şimdiden çok uzun süre kalma niyetinde değilim ama tabi kader nereye götürecek bilinmez 😅 sağ olun çok teşekkür ederim.

Merhabaa hanımlar,

MEB büro personeli olarak Ağrı'ya atandım. Şehirle alakalı çok bir bilgim yok. Hangi ilçeleri daha yaşanılası, dikkat etmem gereken nelerdir gibi bilgilere ihtiyacım var. Bilgilerinizi benimle paylaşmanızı rica ediyorum🤗
Kuzenim öğretmenlik yapıyo 3 yıldır tutak ilçesinde. Bizde 3-4 gün kadar gitmiştik yanına. Ağrının merkezi fena değil. İlçe olarak sanırım patnos daha gelişmiş kahveci filan var orda memur kesin hep orda takılıyodu benim gördüğüm. Merkezde güzel kahvaltı yerleri vardı. Kırmızı et özellikle ucuz orda ona çok şaşırmıştık 😅 ve inanılmaz lezzetli. Kuzenimin kaldığı ilçede 6-7 gibi market bakkal gibi şeyler kapanıyodu. Bi de çevre edinmezseniz sıkılırsınız.
Onun dışında trafik ışıklarına pek dikkat etmiyolar ilçelerde. Biz bi sorun yaşamadık.

Merhabaa hanımlar,

Canım çok sevindim gözün aydın, yolun açık olsun 🤲💜🥰🍒😘

Ağrı'yı bilmem ama küçük sehrin sorununun çok olacağını sanmam. Doğunun insanı memura saygılıdır. Sosyal faaliyetler kısıtlıdır o açıdan belki alışmak zor olabilir. Hayırlı olsun

Merhabaa hanımlar,

Kpss sayfasından tanıyorum sizi hayırlı olsun atamanız

Merhabaa hanımlar,

hiç endişe etmeyin. Ağrı küçük bir şehir, gece hayatı yok, sosyal hayatı kısıtlı elbette.
ancak insanı çok hürmetkardır, siz oraya gittiğinizde uyum sürecini atlatmanız için ellerinden geleni yaparlar.
kışları soğuk elbette ama Ankara'da yaşıyormuşsunuz zaten bir miktar daha soğuk sadece.
etin en güzelini yiyip sütün en yağlısını içeceksiniz ayrıca.
AVM vs lazım olduğunda en yakın yer Erzurum orada her şey var.
küçük bir de arkadaş grubu oluşunca olur biter.

Hayırlı uğurlu olsun atanmışsınız ya. Kendinizi öncesinde doldurmayın hiç belli olmaz orası inşallah çok mutlu geçirirsiniz günlerinizi :)

Agrinin en yasanabilir ilcesi merkez. Dogubeyazitt 3 yil yasadim orasi da fena degildi ama teror olaylari olurdi o zaman, 8-9 yil once.
Soguktur, halki da biraz yobazdir ama guneydogudan iyidir agri

Geçmiş olsun. Ağrı da değil ama çok benzer kültüre sahip daha kötü denebilecek bir ilde yaşıyorum. size tavsiyem yerli halkla esnafla falan gerekmedikçe konuşmayın Güleryüz göstermeyin

Merhabaa hanımlar,

merkezde cumhuriyet mahallesi tarafı olabilir onun disinda genelde toki konutlarında oturuyo memurlar vs.
dogubeyazit merkezinden daha guzelmis ama haliyle ora biraz karışık.
merkezde de belirli mahalleler var boyle, size tavsiyem kışın kar yagdiğında binalarin altinda catilara yakın dolaşmayin, kar ve buz kütleleri düşuyo.
insani genel olarak sıcak kanlı

bol bol içlik kalın çorap vs alın yanınıza kış için kalın pijamalar çogunlukla merkezi sistem kömurle ısiniyo binalar sabaha karşı ısı yetmiyo soguk insanin ciğerine yapışıyo.
kaçak kullanımi fazla olduğundan sık sık binanizda elektrik gidebiliyo hatta kısa devre bile yapabiliyo.
dizel arabalar kışın donar bahara kadar kolay kolay calismaz bunun icin yıllık otopark kiralarlar eger araciniz varsa aklinizda olsun.

Kuzenim öğretmenlik yapıyo 3 yıldır tutak ilçesinde. Bizde 3-4 gün kadar gitmiştik yanına. Ağrının merkezi fena değil. İlçe olarak sanırım patnos daha gelişmiş kahveci filan var orda memur kesin hep orda takılıyodu benim gördüğüm. Merkezde güzel kahvaltı yerleri vardı. Kırmızı et özellikle ucuz orda ona çok şaşırmıştık 😅 ve inanılmaz lezzetli. Kuzenimin kaldığı ilçede 6-7 gibi market bakkal gibi şeyler kapanıyodu. Bi de çevre edinmezseniz sıkılırsınız.
Onun dışında trafik ışıklarına pek dikkat etmiyolar ilçelerde. Biz bi sorun yaşamadık.
Memur insan kırmızı et mi yer 😂 ilçe tercihi bize bırakılırsa Patnos ve Doğubeyazıt aklımda.

Canım çok sevindim gözün aydın, yolun açık olsun 🤲💜🥰🍒😘
Sağ ol canım benim. Ben sevinmekle üzülmek arasındayım. Evet atandım, ama kendi mesleğimden dğeil. Bir de işte il kafamı karıştırıyor. Hayırlısı bakalım ya. Sen ne yaptın canım kader ortağım takip edemedim çok fazla.

Ağrı'yı bilmem ama küçük sehrin sorununun çok olacağını sanmam. Doğunun insanı memura saygılıdır. Sosyal faaliyetler kısıtlıdır o açıdan belki alışmak zor olabilir. Hayırlı olsun
Teşekkür ederimm. Doğuda hiç bulunmadım 25 senelik başkent hayatıma veda edeceğim bilinmeze yolculuk 😂

X