Ben hayatımda hiç düzenli adet görmedim. Çok gergin sinirli idim. Doktor bana pms (adet öncesi gerginlik) için verdi. Asla ara vermeyeceksin en az 3 ay kullanacaksın dedi. Yoksa etkisini göremezsin dedi. Kullandığım ilk ay 30 günde adet gördüm. Sonraki ay 40. Günde ve ondan sonra yaklaşık 4 ay kullandım ve bir buçuk yıl hayatımda ilk defa 30 günde bir adet gördüm. Tabi bu esnada gebelik düşünmüyorum.
İşyerimde 41-42 yaşında bir ablayada başlattım. O menopoz başlangıcında. Menopoz başlangıcı ama FSH 7 küsürlerde
Doktor nasıl olur diyor. Onunda 4. Ayı.
Hayıt tohumu FSH ve LH hormonunun salgılandığı beyinde bulunan hipofiz bezini dolaylı yoldan etkiliyor. Bir hormonunuz eksikse yükseltiyor, fazla ise azaltıyor.
Bununla ilgili birçok bilimsel makale mevcut.
Kıllanma tüylenme sivilce yok ediyor. 18 ay kadar sanırım kullanımında sorun yok.
Bunun tohumunu aktardan alıp biraz öğütüpte çayını da yapabilirsiniz sabah akşam.
Ben bildiklerimi yazdım. Ben asla bırakmam bırakmayacağım. Siz mutlaka doktorunuza danışın yine de.
Bu bitki Hipokrat döneminde kullanılan şuan lokman hekimlerin macunlarında kullandığı bir bitki aynı zamanda. Ben İbrahim Saraçoğlu hocayı çok takdir ediyorum onunda çalışmaları mevcut bu bitki ile ilgili. :)