Tuvalet Eğitimi ağlıycam yardım........

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

kelebek78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2008
43
0
86
Diyarbakır
merhaba hanımlar, 27 aylık oğluma 9 gündür tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum. olmuyor olmuyor çıldırıcam. annem bakıyo ben çalışıyorum gündüz o akşam ben 9 gündür ama olmuyor. en son çare işyerimden 5 gün izin istedim yarından itibaren başlıyo. bu arada bugün patladım ve biraz kızdım. sonrasında çok üzüldüm... bu arada eğitimin 5. günü hastalandı, boğaz enfeksiyonu oldu, antibiyotik kullanıyoruz. bırakmadım ama benimle inatlaşıyo, çişi hiç söylemiyor saatte bir ya da yarım saatte bir götürüyoruz yapıyo. ama kaka tam bi facia hep üstüne yaptı sadece bugün sabah lazımlığa yaptı aferin oğlum dedik kakayla vedalaştık hatta tuvalete beraber döktük. sabah çok mutluyduk ama akşamüzeri iki defa üstüste gözümün içine baka baka çiş yaptı. söylemiyo hiç haber vermiyo. pes etmek istemiyorum ama gücüm kalmadı. farklı fikri olan yardımcı olabilecek hertürlü fikre açığım. şimdiden teşekkürler....

canım çocuğun eğer konuşabiliyorsa derdini anlatabiliyorsa basit emirleri anlayıp uygulayabiliyorsa otur gel getir vs altı gece kuruysa gündüz örneğin öğle uykusundan hep kuru kalkıyorsa yılma devam et derim ama bence bu saydıklarımın yarısının bile yanıtı hayırsa çokda üsteleme biraz erteleyebilirsin oğlun geç kalmış sayılmaz bence bu eğitimde çocuğun seni anlaması ilk ve temel şart benim kızım 3 yaş 3 aylık yani 39 aylık ve biz daha yeni bitirdik ve kolay bir geçiş oldu diyebilirim örneğin geçen sene yazın denediğimde bir kere bile temiz kazasız günümüz olmamıştı ve çocuk daha buna hazır değildi biraz dene eğer olmuyorsa çokda üsteleme zamana bırak

cevap için çok teşekkür ederim. dediğiniz şeylerin hepsini fazlasıyla yapıyo, hazır olduğunu hissettiğim için başladım zaten. oğlum bidahaki sefere söyle olurmu tuvalete gidelim diye, bazen tamam anne bazende söylemiyom diyo

canım belki hazır değildir fazla da zorlama bana kalırsa.ben kızıma 3 yaşını doldurunca öğretmek istedim 3-4 gün uğraştım ama nafile...kesinlikle tuvalete yapmıyordu ama tuvaletten çıkar çıkmaz sanki bana inat eder gibi yere odaya halıya yapıp geçiyordu.baktım niyeti yok ben de bıraktım öğretmeyi bağladım tekrar bezi.aradan iki ay ya geçti ya geçmedi bi sabah tekrar çıkardım bezi ve inanır mısın o gün öğrendi.hem gece hem gündüz bıraktık bezi.demem o ki çocuk gerçekten hazır olmadan ne yaparsan yap öğrenmiyor.boşuna kendini yıpratma.eskiler derler ya vakti saati vardır diye.çok doğru gerçekten...

Öncelikle kolay gelsin, çocuk yetiştirmek çok zor. Çocuğun tuvalet alışkanlığı kazandırılırken kesinlikle zorlanmaması gerekiyor, çocuğun kendini baskı altında hissetmemesi gerekiyor. Anladığım kadarıyla çocuğunuz bunu biraz inada da dönüştürmüş durumda. Çocukların dünyası oyun üzerine kuruludur, bu yüzden bu alışkanlığı kazanmak çocuğa görev olarak değil de oyun oynamanın içinde verilmelidir. Bize çok komik gelebilir ama dışkısına bi isim takın, onun evi lazımlık olsun, onu evine ulaştırma oyunu oynayın. Bu şimdi aklıma gelen küçük bir örnek, siz bunları daha da çeşitlendirebilirsiniz. Bir de her tuvaletini söylediğinde ve yaptığında sevdiği bir şeyle pekiştirirseniz davranışını, o sevdiği şeyi almak için tuvaletini söylemeye başlayacaktır bir süre sonra. Ama tabi bunlar için önce sabır, hırçınlaşmamak, oyun haline getirmek. Umarım faydalı olmuşumdur..

canım bu biraz sabır işi benim kızımda 33 aylık bizde 3 hafta önce başladık maşallah bi sıkıntımız olmadı. tabi ki ilk günler altınada işedi, yatağa da, afedersiniz kakasını yaptı bi kere altına, bir kaç gün sürdü bu olay. şimdi bana söylemeden gidip yapıyor hem çişini hem kakasını, asla kızmadım altına yaptığında. ben birkaç ay öncesinde sürekli anlattım ona anneciğim yaz geliyor öğrencez diye hatta lazımlığını kendi beğendi. çok hoşuna gidiyor tuvaletini yapmak. bazı çocuklar geç anlıyor ,algılıyor, eğer oğlunuz sorun çıkarıyorsa ona zaman tanıyın ama asla kızmayın, yaptığı zaman alkışlayın ödül verin. 10 gün ara verip tekrar deneyin derim hem siz üzülmeszsiniz hem de oğlunuz biraz rahatlar.nacizane bu kadar tavsiyem

Çalışan annelerle ilgili sıkıntılı yorumlarım oluyor ve genelde kalpleri kırılıyor. Bu yüzden ender olarak yaptığım bişey yapıyor ve gerçek fikrimi susuyorum.
Fakat "bi isim takıp evine götürme oyunu" önerisi çok orjinal, zekâ sahibi arkadaşımı tebrik ediyorum. Bebeğimi sağlıkla kucağıma almak ve o günlere ermek nasip olursa mutlaka deneyeceğim.

Son düzenleme:
Çalışan annelerle ilgili sıkıntılı yorumlarım oluyor ve genelde kalpleri kırılıyor. Bu yüzden ender olarak yaptığım bişey yapıyor ve gerçek fikrimi susuyorum.
Fakat "bi isim takıp evine götürme oyunu" önerisi çok orjinal, zekâ sahibi arkadaşımı tebrik ediyorum. Bebeğimi sağlıkla kucağıma almak ve o günlere ermek nasip olursa mutlaka deneyeceğim.

teşekkür ederim tüm yorumlar için, dün kakasını lazımlığına yaptı. ödüllendirdim. akşamda yarısını üstüne yarısını lazımlığa çok sevindim. kakasını diğer arkadaşlarının yanına gönderdik:) hatta lazımlığını kendi dökmek istedi hiç tepki göstermedim döktü. uzun bir süreç olacak sanırım. çalışan anneler ile ilgili sıkıntılı yorumlar kısmını anlamadım, biraz açarsanız sevinirim.

Merhaba arkadaşlar:
4 yaşında erkek yegenim var. annem bakıyor hergün ablamla eve gidince aynı sorun var çişini hiç söylemiyor hep altını yapıyor hergün iç çamaşırlarını kıyafetlerini yıkayıp ütülüyoruz hergün yorulduk artık söylemiyor çişini ne yapmalıyız lütfen yardım edin çok inatçı hiç söz dinlemiyor sölemicem çişimi dio gece tutuyor saat 5 de kaldırıp yaptırıyoruz ama gündüzleri söylemiyor. annem hergün aglıyo yoruluyorum artık diye yardımcı olursanız çok sevineceğim :( İyi günler

dün akşam pes edip bez bağladım. çünkü altına kakasını yapınca çok ağladı. ben de bez bağladım. uyudu sabah kuruydu, tuvalete gittik çişini yaptı. sonra hiç sormadım. öğlen uykusuna yatmadan önce baktım kuru gene götürdüm çişini yaptı. uyandı gene kuru yine yaptı lazımlığa. dışarı çıktık avm de yanıma gelip gizlice tuvalete gidelim dedi babası götürdü yapmamış geri geldi. akşam annemlerdeydik karnım ağrıyo falan dedi ben, annem kızkardeşim defalarca götürdük yapmadı. sonra bezine yaparken farkedip tuvalete götürdük ağladı yapmadı. bezine tamamını yapmamıştı, gerisini tuvalete yapar dedim olmadı. şimdi siz söyleyin bana napiyim, çok çaresizim napıcağimi şaşırdım.... bırakayımmı devammı edeyim. çişini başardı derken ondandamı vazgeçeyim...

Bence cocuğun hazır sinyaller iyi ama sorun sende kesin kararlı olduğunu görücek tuvalet saati deyince gidecek yaparsa ne ala yapmazsa zaten gelince sen bana söylersin ben seni yine getiririm oğlum gibi.. Bezi hayatından çıkar ki kafası karışmasın
. Ve çokça sabır gerek

merhaba hanımlar, 27 aylık oğluma 9 gündür tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum. olmuyor olmuyor çıldırıcam. annem bakıyo ben çalışıyorum gündüz o akşam ben 9 gündür ama olmuyor. en son çare işyerimden 5 gün izin istedim yarından itibaren başlıyo. bu arada bugün patladım ve biraz kızdım. sonrasında çok üzüldüm... bu arada eğitimin 5. günü hastalandı, boğaz enfeksiyonu oldu, antibiyotik kullanıyoruz. bırakmadım ama benimle inatlaşıyo, çişi hiç söylemiyor saatte bir ya da yarım saatte bir götürüyoruz yapıyo. ama kaka tam bi facia hep üstüne yaptı sadece bugün sabah lazımlığa yaptı aferin oğlum dedik kakayla vedalaştık hatta tuvalete beraber döktük. sabah çok mutluyduk ama akşamüzeri iki defa üstüste gözümün içine baka baka çiş yaptı. söylemiyo hiç haber vermiyo. pes etmek istemiyorum ama gücüm kalmadı. farklı fikri olan yardımcı olabilecek hertürlü fikre açığım. şimdiden teşekkürler....

senin nikini rahim ağzı yetmezliği konusundan tanıdım.bebeşin oldu da çişe mi alıştıryorsun.benim ki abi oldu bile.geçen yaz denedimolmadı bebeğim yeni doğmuştu ben emzirirken o arka odada yapardı.şimdi 25 aylık geçen hafta 2 gün arada hep götürdüm yapmadı.3. gün çişinin rutinimi öğrendim.götürdüm yaptı.ama asla söylemedi.1hafta oldu arttık anne çişim geldi diye tepiniyor.zannediyorum çok sıkışık koşuyorum ama min3dk sonra yapıyor.he birde kazımlığı o kadar müzikli tekerlekli bişe aldığım halde ona oturmayı hep reddetti. wc oturuyo,

altına yaptıkça sabırlı ol.sen çiş mi yaptın de .bilsin yaptığının ne olduğunu
kolay gelsin

senin nikini rahim ağzı yetmezliği konusundan tanıdım.bebeşin oldu da çişe mi alıştıryorsun.benim ki abi oldu bile.geçen yaz denedimolmadı bebeğim yeni doğmuştu ben emzirirken o arka odada yapardı.şimdi 25 aylık geçen hafta 2 gün arada hep götürdüm yapmadı.3. gün çişinin rutinimi öğrendim.götürdüm yaptı.ama asla söylemedi.1hafta oldu arttık anne çişim geldi diye tepiniyor.zannediyorum çok sıkışık koşuyorum ama min3dk sonra yapıyor.he birde kazımlığı o kadar müzikli tekerlekli bişe aldığım halde ona oturmayı hep reddetti. wc oturuyo,

altına yaptıkça sabırlı ol.sen çiş mi yaptın de .bilsin yaptığının ne olduğunu
kolay gelsin

merhabalar, biz bıraktık yani ara verdik diyelim. artık başka zamana tekrar deneriz diyorum ama tırsmıyorda değilim:) sanırım beni başka biriyle karıştırdınız, öyle bir rahatsızlığım olmadı.

Acele etmeyin ve endişelenmeyin. Çocuk hazır olduğu zaman bu iş bitiyor..Oğlum 2,5 yaşında hazır olabildi ve 1 günde bezinden kurtulduk ama kızım 3 yaşına yaklaşıyor,daha yeni bu sorundan kurtulduk,1 haftadır bezlemiyorum. Ben hiç inatlaşmadım,hiç kızmadım ve hiç acele etmedim...Çocuk için de zor bir süreç bu.Özellikle kaka yaparken korkuyorlar.Bu konuda okuduğum bir kitapta çocuğun kakasını vücudundan bir parça olarak düşündüğünü ve onu tuvalete atmaya korktuğunu okumuştum.Ben alıştırma döneminde kızım çamaşırına kaka yaptığında onunla tuvalete gidip, çamaşırdaki kakasını tuvalete atıp birlikte sifonu çektim ki onun pis birşey olduğunu görsün ve yerinin orası olduğuna ikna olsun diye.. Ve işe yaradı,3. Kez çamaşıra değil tuvalete yapabildi. İnşallah bir sonraki denemeniz önceki kadar yormaz sizi,Allah sabır versin

bende çok kez denedim ve çok kez pes ettim..beki daha hazır değildir canım yaa..bukadar yıpratma kendini ve bebeğini...
zaten hastalanmış bak yavrucak...o halde devam etme sakın...çünkü düşünsene kendin hasta iken birileri zoraki bişeyler yaptırsa sana...
yazık günah çocuğa..bırak sonra tekrar denersin...
9 gündür yol alamadıysan eğer, henüz hazır değil demekki..

bence moralinizi bozmayın ben 2 yaşında öğrettim tuvalete gitmeyi ve her şey çok güzel gidiyordu nolduysa 6 ay için de bir kaç kez kabız olunca kaka tutmaya başladı ve tekrar başa döndük.arkadaşlarında dediği gibi hazır olduğunda başarırsınız sabır çok önemli.

yaklaşık 2 aydan sonra herkese merhaba. ilk denememizde biliyosunuz olmadı. bu arada tatile gittik yaklaşık 3 hafta hep bezliydi arada tuvalete gitmek istiyordu götürüyordum. temmuz 21 gibi döndük. temmuz sonuna kadar iznliydim. kafamda hep o isterse denerim yoksa bi dahaki yaza kalır diye düşünüyordum. çocuğumu ve kendimi kasmıycam dedim. eve döndük hava çok sıcak, 1 gün sonra sabah bez bağlamak istemedi:) tamam dedim külodumuzu giydik ama ben hala olmazsa olmaz modundayım rahatım yani. yaparsa yapsın temizlerim diyorum kendi kendime. böyle iki gün geçti,çişe götürüyorum yapıyo, kakayı da yarısını küloda yarısını lazımlığa:)))) olsun bu bile muhteşem bir başarıydı bizim için. kaka yapıyorum diyo koşuyoruz yarısıda olsa yapıyo. 3. gün artık ben sana sormayacağım gelince sen söyle dedim veeee o gün söylemeye başladı. çok mutlu oldum. oğlum, ben kakamı tuvalete yaptım biliyomusun diyip diyip geziyor. püf noktası kesinlikle rahat olmakmış, çocuğun üzerinde baskı kurmamakmış bunu öğrendim. boşuna kendimi ve oğlumu üzmüşüm. bu arada Güle Güle Kakalar diye bir kitap var onun çok yardımını gördüm, internetten sipariş etmiştim ben ama D&R larda satılıyor. oğlum kaka için lazımlığa oturduğunda kitaba bakıyo okuyoruz anlatıyorum. banyoda duruyo kitap lazımlığın yanında:)))))))):nazar:

Ara verin biraz sonra yeniden deneyin eğer üstüne giderseniz sonuç daha kötüleşebilir okula başlayana kadar bezlenen çocuklar var biraz ara verin derim

tam tuvalet eğitimi verilecek yaşta sabırlı olun acele etmeyin .gerekirse ödüller koyun .ilgisini çekecek renklerde bir lazımlık alışmasını sağlar hatta alışana kadar bu eğitim bir oyuna bile çevrilebilir bir çocuk gelişimci olarak bunları önerebilirim

Back