Ağlıya ağlıya gözlerim şişti

:KK70: :KK70: ya normalde konularda geyik yapılınca üzülürdüm, kızın derdi var millet geyiğe bağlamış diye ama bu konudaki yorumlar beni gül gül öldürdü :KK70:
Gülünmeyecek gibi degil ki.
Kaynanın boynu bogazı
Kayınpederin 2 işte çalışması, günlük kazancı.
Dogum gününde milyarlık hediyeler.
Beklentiler.
Kızın babanın verdigi 100 tl'yi kocaya yedirmesi.
Kızına ev almacalar.
Yani neresinden tutsam konu pert.
Daha nişanlısı dogru düzgün bir işte bile degil baba eline bakıyor.
Asıl dert etmesi gereken şeyleri unutmuş bunlara takılmış.
Te ALLAH'ım

şu para muhabbetinden inanın midem bulanıyor

ufak hesaplar 200 liralar bin liralar 100 lira yol paraları

hepinize sinir oldum

bu tip konularda bazı gözü açıklar gibi valla canım haklısın bağcım hiç taviz verme tavuk gibi yol hepsini sonra tepene çıkarlar diye yorum yapmak istiyorum ama mantığım müsaade etmiyor :işsiz:

ama bir gün yapıcam inanıyorum

bildiğin seni sürekli atlatıp erteliyolar. Gördüğün değeri sen ölçeceksin bu durumda. ona göre yol alacaksın

kaynanamın kolunda bileziği var mı hiç dikkat etmemiştim bugüne kadar, yılbaşı doğumgünü nedir ya bana sözde nişanda nikahta tek bir çeyrek takan olmadı , nişanda şeker diye cam şeker alıp gelmişlerdi ağzımı açıp tek kelime etmedim bana hediye alın diye. ayıp yani.

kayınbabam kaç lira maaş alıyor, kaynıma ne kadar masraf yaptılar bunlardan da hiç bilgim yok. düğünde salonu 2bine tuttular , bana da 4 bilezik taktılar gel gör ki 1 sene sonra kv "düğün borcunu ödüyoruz" dedi yanımda:oha: mobilya gelinlik kuaför fotoğraf vs.. "salon ve bilezik" dışında herşeyi eşimle ben yaptık bak, ona rağmen ben duydum bu lafı. götürüp bilezikleri önlerine atmak istedim alın borcunuzu kapatın madem diye:sinirli: şimdiki aklım olsa salonu da ben tutardım onlardan laf duyacağıma 20 bin kredi çektik , 10 binden fazla da o aylarki maaşları harcadık, kredi kartından 10 bin borca girdim 40 bin çıkmış cebimden zaten 2 binlik salonu mu ödeyemeyecektim sanki :ruh:

şimdi sen kendin istememişsin bişey nişanlın atmış ortaya , sonra da lafını yapmış orda haklısın. ama tutup da kızına bunu harcamış, kvnin eli koynu altın dolu, kızına ev alacakmış vs muhabbetine girmen seni haksız duruma düşürmüş. benim için para önemli değil deyip bunları söylemen tezat oluşturmuş. bu kadar para muhabbetinin yakışıksızca geçtiği ilişkinin toparlanması zor görünüyor. adam askerde maaşı da yok , neyle alacaktı ki hediyeyi....

Daha o ailenin içine girmeden kayınpederin aldığı paraya kadar bilmek, o evin hesabını tutmak çok yersiz ve hadsiz bence.
Daha nişanlınızın işi gücü yok, nasıl geçineceğiz diye düşünmüyorsunuz, ufak hesapların peşine düşmüşsünüz. Nişanlım evlenince beni geçindirebilecek mi diye düşünmüyorsunuz da sırtınızı kayınpedere dayamış gibi duruyorsunuz. O baba evlendi diye kızını beslemek zorunda değilse, oğlunu hiç beslemek zorunda değil.
Evladın da kızı erkeği olmaz. O kız da evlendi diye o anne baba tarafından dışlanamaz.
Ailenin içine girmeden haddiniz olmayan şeylere burnunuzu sokmayın bence, yoksa kendinizi çok küçültürsünüz.

babası ayda 7 milyar para kazanıyorrr biz daha nişanlıyız ve bize karşıı hiç bir desteği yokkkkk yokkk allahım anlatamıyormuyum ??? neden ben kınanıyorum ya düşünki sen nişşanlısın kayınbaban senin nişanlını takmıyor senin adet örfünü yerine getirmiyor ve nişanlında bunu görmemezliğe vurup sürekli yoktur diyor ki yemın ederim varrrr ayrıyettendeee ben kesinliklee para konusunu açmadımm kendisi açtıı benim zoruma gidende o doğum günümde 1 milyar masraf ediceğini söyleyip yüzüme vurdu benim elim ayağım titrerken neden herkes bukadar bencil yorumlar yapıyor???
Var yada yok sana harcamak zorunda degil ki...

konu nişanlım kızlar allah rızası için kırıcı yorumlar yapmayın pskolojikmen hiç iyi değilim az önce nişanlımla tartıştık nişannlım askerde bana yıl başında hediye alcaktı ve bana dediki mart 9 da doğum günün ozamana kadar para toplim ağır bişiler alalım dedik (kesinlikle ben ısrar etmedim) neyse çok sevindim gururlandım bizde yılbaşında adetir bişiler getirilmesiki bizim örf adetler ağırdır neyse biz bunlara hiç takılmadık nişanlımın aileside bi halt yapmadı zaten neyse 1 hafta önce nişanlım kendi kendine ailemde yardım edicek doğum gününde altın almam için para ekliycekler üstüne dedi daha sonra az önce konsuurken bu konu açıldı aynen şöyle .ççok acıktım dedi bende hayatım kendine biskrem tutku felan al akşam atıştırırsın dedim yok dedi bu hafta çok bütçeyi aştım dedi bende kendini sıkma bak ailende destekçin olucak dedim baktım bana hasbinallah sen ailemi niye katyosun ben ailemin düşmanımıyım dedi babam kalkıp kızını evlendirdi 35 milyar borç yaptı (kızını evlendiren birisi 35 milyar ) ben ailemin düşmanı değilim dedi bende orda sana ailenden destek al mı dedim sadece kendini sıkma dedim .bana kalkıp bu doğum günündede 1 milyar masraf yapıcam dedi ve ben orda öyle bi kötü oldum ki anlatamam aynen şöyle dedim bugune kadar bize değer vermeyip ailem şunu yaptı bunu etti başkalarına diyip bizi arkaya atanda sensin kendini aşağıya çekip 1 milyar diyip gözümün içine sokanda sensin bak ben sana sevindirici bi haber verim paran cebinde kalcak çünkü bu saaten sonra bana alcagın yapacağın 1 süprizin bile bi kıymeti değeri kalmadı dedim.iyi geceler dedim aradı açmadım üf açmıyorsan açma diiyp msj attı ve bana vicdansız dedi ve şunuda eklim geçen hafta onalra gittiğimiz zaman kayın babam kızı evli olmasına rağmen kayınbabamdan 1oo lira yol parası alıp kocasının cebine attı.bayramda kayınbabam beni karşısına alıp borcum var kızım evli onun ev masrafları var seninde bu bayram altınını alamıycaz dedi nişanlım onun oğlu değilmiş gibi ve kayınbabam 2 ek iş yapyor gündeliği 200 lira diğer iştede 2 bucuk milyar para alıyor kaynanamın kolu boynu bilezik dolu kayınbabam ha bire kızım ev alırsa yardım ederim diyor benim nişanlım ise bizim arkamızda durmuyor allah aşkınaa kızlar yarın sabah uyanınca tepkim ne olsun ? şu duruma birşeyler yapın birşeyler diyin ben ailesinden hiç bir şekilde yardım etmesini dahi söylemedim kalkıp gözümün içine soka soka 1 milyar masraf yapcam doğum gününde dedi çok kırıldım üstelik kayınbabamların durumuda çok iyi
Yilbasinda hediye adet mi sizin orda? Neresi ya merak ettim hic duymamistim cunki.

1 kp nin kizina verdigi para seni hic ilgilendirmez.

2 kp maas hesabini yapmanizda sacma. Gelir varsa bu insanlarin gideride var.

3 dogum gununuzde nisanliniz hediye alir da ailesinin buna destek olup olayi buyutmesi, nisanlinizin bunu ailesinden talep etmesi sacma.

Bunlari niye soyluyorum. Altiniymis takisiymis bos isler huzur kaciran muhabbetler. Kimseden bir sey beklemeyin( beklemiyorum dersenizde msj hic de oyle demiyor derim)

Nisanlinizin durumu 2 bilezige yetsin o olsun yeter ki kimse karismasin kararlariniza. Sevginiz sayginiz bozulmasin en guzel gunlerinizde.

yılbaşında hediye almak adet mi tam çay içiyordum boğazımda kaldı :KK70:

nerede yaşıyoruz biz türkiye değil mi burası

hani yılbaşı gavur icadı diye coşanların,hediyeleşenlere kutlayanlara ağız dolusu küfürler edenlerin baya bollukta olduğu bir yerdi en son 2017 girişimizle birlikte adetlerde mi değişti

Yılbaşı milyarlık adetse yüz görümlüğünü düşünemiyorum :confused::confused:
(O adet kesin vardır)

yılbaşında hediye almak adet mi tam çay içiyordum boğazımda kaldı :KK70:

nerede yaşıyoruz biz türkiye değil mi burası

hani yılbaşı gavur icadı diye coşanların,hediyeleşenlere kutlayanlara ağız dolusu küfürler edenlerin baya bollukta olduğu bir yerdi en son 2017 girişimizle birlikte adetlerde mi değişti
Kutlamak günah, altın alıp vermek her daim sevap :KK53:

-ailemde yardım edicek doğum gününde altın almam için para ekliycekler üstüne dedi.
-bende kendini sıkma bak ailende destekçin olucakmış dedim
-hasbinallah sen ailemi niye katyosun ben ailemin düşmanımıyım dedi

Bu kısımda haklı olan tamamen sensin.
Nişanlının aklı git gel sanırım.
Kendi ortaya attığı bir şey için sana niye çıkışıyor?
Sen git ailenden iste dememişsin sonuçta
Dengesiz biri gibi geldi bana.

-bana kalkıp bu doğum günündede 1 milyar masraf yapıcam dedi
-bu saaten sonra bana alcagın yapacağın 1 süprizin bile bi kıymeti değeri kalmadı dedim.

Bu kısımda da çok çok haklısın
Yapacaksa yapsın, yapmayacaksa yapmasın.
1 milyar yada 10 milyar ne fark eder
Sanki lütfediyor. Tepkin çok yerinde olmuş.
Hiç yapmasın daha iyi.

-kızı evli olmasına rağmen kayınbabamdan 1oo lira yol parası alıp kocasının cebine attı.

Bu çok çirkin yaaa
Babamdan para alıp, kocamın cebine atıcam.
Hiç mi utanma yok bu insanlar da :KK12:

-bayramda kayınbabam beni karşısına alıp borcum var kızım evli onun ev masrafları var seninde bu bayram altınını alamıycaz dedi.

Kızının ev masraflarını düşünmek babasına mı kalmış.
Hadi kendi aralarında olan bişi nasıl istiyorlarsa
öyle yapsınlar da
Seni karşısına alıp bunları neden söylüyor..
Sen bana altın mı alın dedin onlara?
Dediysen hiç yakışı alan bir hareket değil.

Demediğin halde böyle yaptıysa nişanlın babasının oğlu
der geçerim.
O da alacaksa alsın, almayacaksa almasın..
Ne bu yok kızım, yok masrafları, yok 35 milyar harcadım..
Sana ne bunlardan..
Aile boyu dengesizler.

-nişanlım onun oğlu değilmiş gibi ve kayınbabam 2 ek iş yapyor gündeliği 200 lira diğer iştede 2 bucuk milyar para alıyor kaynanamın kolu boynu bilezik dolu kayınbabam ha bire kızım ev alırsa yardım ederim diyor.

Haksız olduğun tek kısım burası.
Sana kalmadı bunları ağzına dolamak.
Herkesin parasıda, malıda, yaptıkları da yapmayacaklarıda kendine..

Sen sana karşı tavırları ve yapılanları doğru bulmuyor isen
Yol vereceksin..

Benim şahsi fikrim nişanlın ve ailesi normal değiller.
Uygun değilsiniz.

adamın kızına ev alması ile oğlunun nişanlısına her bayram altın alması bir mi? hatta yılbaşında bi de... ne kadar saçma.

adamın kızına ev alması ile oğlunun nişanlısına her bayram altın alması bir mi? hatta yılbaşında bi de... ne kadar saçma.

adam KIZINA ev alamaz çünkü o kızı.100 lira yol parası da veremez çünkü o KIZI.

ama oğlunun karısına bunların hepsini yapabilir çünkü o OĞLU.oğlu kutsal varlık.erkek çocuk kolay mı

kızının babasından 100 lira istemesi ayıp ki bence de ayıp ama gelin hanımın adet diye sürekli aileyi yolmaya çalışması ayıp değil gelenek görenek

ya allah aşkına kafayı yicem yemin edeirm bak kızım ha evli diyip ona sürekli yardım edicem şu bu diyor kızı evli olmasına ragmen kızına para veriyor kızıda kocasına nişanlım ise babası hakkında adam çalısıyor kızını evlendirdi 35 milyar çekti diyip duruyorki kayınbabamın durumuda iyi 2 iş yapıyor kızına 1oo lira harclık veriyorsa kızı evliyken nişanlım kalkmış adamda para yok diyor ee sen nesin ozaman herşeyi geçtim sanki ben öyle bir imada bulunup git baban annen yardım etsin demişim allahm kafayı yicem yaa
Daha nişanlı olan kız babamın bana verdiği 100tl nin hesabını yapamaz. İster evli olurum ister bekar. İstersem de düğünümde 100 milyar masraf yaptırırım. Sanane!

adam KIZINA ev alamaz çünkü o kızı.100 lira yol parası da veremez çünkü o KIZI.

ama oğlunun karısına bunların hepsini yapabilir çünkü o OĞLU.oğlu kutsal varlık.erkek çocuk kolay mı

kızının babasından 100 lira istemesi ayıp ki bence de ayıp ama gelin hanımın adet diye sürekli aileyi yolmaya çalışması ayıp değil gelenek görenek

yılbaşında altın hediye edilmesi filan hangi yöreye aitmiş ya söylesinler biz de ordan koca bulalım.

şu anda çalışıyorum, yıllardır evden para almadım. hoşlanmam da. ama zorda kalsam ilk anama babama giderim. elin kızı babamdan aldığım paraya mı laf edicek bi de? oldu canım.

Back
X