Ağlasam tesiri yok, Sussam gönül razı değil...

MyWorLd

İkincİ MELEGİM YoldA :)
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2008
935
1
96
Diğer
hemen hemen 5 ay kadar önce başladı tüp bebek yolculuğum. doktorum başta olmak üzere çok umutluyduk. bi sorun yoktu çok şükür. neden olmayacaktı ki, tüp bebekti bu en garantisiydi olacaktı elbet. ama olmadı.:1no2: ilk denemem karma karışıktı. önce pozitif diye söylendi. başta biz daha sonrasında aileler , arkadaşlar, kankiler yani tüm çevremiz çok sevindik özel gün ilan edip her sene kutlayalım dedik.... öyle ya 7 yıldır ilk defa pozitif çıkmıştı yapılan testler-tatlicadiarzu- ama 4 gün sonra kimyasal gebeliğe dönüştü. sustum... oysa haykırılacak , bağırılacak ve ağlayacak çok nedenim vardı, sustum...senağlama kendimi bırakamazdım teselli etmem gereken bi eşim vardı, bi annem vardı, bi babam vardı ve abilerim vardı... baba olmayı, anneanne olmayı,dede olmayı ve dayı olmayı haketmişlerdi artık bana göre.senağlama ilk torundu nasılda sevinç çığlıkları koparttırmıştı herkese ..:sm_cool:ama olmadı. senağlamayine kısmet değilmiş dedim hem kendimi hem onları teselli ettim. senağlamave kendi kendime bi karar alıp 2. denememi eşim ve kk dışında kimseyle paylaşmayacaktım. aldığım kimyasal haberinin 3 gün sonrası hasta oldum ve doktorda aldım soluğu. doktorum 3 ay beklememi istedi hayır dedim inatla eğer durumum müsaitse hemen yola çıkmak istiyorum. :lepi:kontroller yapıldı ve hiçbir sorun olmaması üzerine 2. deneme için start verildi. :lepi::teytey:vee 18 şubat yine istanbul yollarındayım. gamyoncuiremsubebişim için hiç bilmediğim memleket 2. adresim olmuştu. bu defa umutlanmakta yoktu CADIARZUolmayacak gözüyle bakmalıydım. ara ara öyle baksamda yinede bi yerlerde hep umut kırıntım vardısenağlama
hergün iğne vuruluyoruz transferden beri. bugün yine iğneye gittik. bi anda hemşireye gebelik testi yaptırılıp yaptırılmaadığını sorduk. yaptırıldığını da öğrenince tamam dedik ve doktordan tahlil istettik. 20:30 da kan verdim ve 22:00 da alabileceğimi söylediler. ve aldım. senağlamasenağlama bugün transferimin 9. günü ve sonuç kocaman bi sıfır. moralim berbat. eşime çaktırmaan ağlayacam diye oda da sessiz sessiz ağlıyorum 1 saattir.senağlama o bir odaya çekildi senağlama ben diğer bi odayasenağlamayine dedik vardır bi vakti zamanı vardır bi hayır diye ama içimde fırtınalar kopuyo bu defa senağlama bu nasıl bi acıdır , bu nasıl bi özlemdir ve bu nasıl bi umuttur Rabbim kimseye yaşatmasın. canım acıyobu defa pess dedim. kalmadı gücüm takatim. çok yoruldum ve çok ama çok canım acıyo ...senağlamasenağlama bende hamileyimmmmmmmmmmmm diye yazacaktım sonrasında doğum hikayemi. hani yıllardır okuduğum , dinlediğim şu doğum hikayelerinden bende yazacaktımsenağlama ama yine olmadı. bugün 9. gün ya acaba 12. güne kadar bişeyler değişirmisenağlamaRabbim bu yolda emek harcayan umut bağlayan kimseyi boş bırakmasın inşallah.

Yazdıklarının her kelimesi beni yıllar yıllar öncesine götürdü. Aynı yollardan geçmiş aynı duyguları yaşamış biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Üstelik bizde hiçbir problem yoktu. Ama olmuyor olmuyor olmuyordu. Sonunda eşime boşanmayı bile teklif ettim. Kabul etmedi.
Bir gün doktorum beni karşısına oturtup, "yeter artık ben bıktım sen bıkmadın. Biz beceremiyoruz işte. Senin işin Allaha kalmış. Lütfen tedaviyi kes seni gördükçe benim içim acıyor" dedi ve bizde eşimle bu konuyu kapatmaya karar verdik.
Biliyormusun ilk işimiz tatile çıkmak oldu, sonrasında ise 1 yıla kalmadan hamile olduğumu öğrendim, şimdi iki çocuk annesiyim.
Allahtan tek dileğim isteyen herkese çocuk nasip etsin. İnşallah sende bir gün bebişini kucağına alırsın. Stres hamile kalmanın en büyük düşmanı bunu unutma güzelim ve dualarını eksik etme.

allahım tüm isteyenlere ver güzel allahım:Saruboceq:

Evet canım burbuka katılıyorum...Stres gerçekten de en büyük negatif etken...KEndini şartlandırmışsın, doktor ara verelim demiş, sen devam etmekte ısrarcı olmuşsun...Benim görümcem 12 sene sonra nisanda doğum yapacak, kaçıncı denemelerinde ilk kez hamile kaldı, eltim de aynı şekilde 10 sene boyunca sayısız deneme sonrasında şimdi ikiz annesi...
Allahtan umudunu hiç yitirme sen verse de ondan vermese de ondan...

zaten ağlıyordum ki yazdıklarınla daha bi gözyaşlarım seri bi şekilde aktı sanki Rabbim 2 evladına hayırlı ömür versin sana bağışlasın. akşamdan beri aynı şeyi düşünüyordum da dile getirememiştim. boşanmak... bilmiyorum kafam çok karışık ama desteğinizden dolayı Allah razı olsun. zaman ayırıp bişeyler paylaştınız çok teşekkürler

Yapma arkadaşım yapma..:1no2:
Allahımdan hayırlısını iste..
Evet anlayamam,elbet çok büyük acıdır,ama her ne olursa olsun Mevlam çaresiz dert vermez,vardır bunda hayır deyip toparlan..:1hug:
Sakın aklına bir daha boşanma kelimesini de getirme lütfen.

İnşaallah olanda daima hayır vardır..Olacak,herşey güzel olacak biiznillah kendine sürekli bunu telkin et cancağzım..Deme ki olmayacak deme ki herşey ters gidiyor.Bizi Yaradan hakkımızda en iyisini bilir,en iyisi planlar programlar..
Yüreğindeki tüm hayırlı dualar kabul olsun canım..
o kadar çok salya sümük mendilli smili kullanmışsın ki daha okumadan üzdün bizi...
En hayırlı zaman da Anneliği nasip etsin sana Rabbim innnşşaalllahhhhhh

canim seni okadar iyi anliyorumki inan aglamamak icin kendimi zor tuttum bundan iki bucuk sene önce bende bu yoldan 3 sefer gectim ben 7 yillik evliyim senin gibi ilk denememi 2004 de yaptim tuttu ve hamile kaldim bebegimi ultrasyonda görecegim günün aksami düsük yaptim yani onu göremedim bile sadece kan ve idrar tahliliyle hamile kaldigimi ögrenmistim ilk bebegim düstükten sonra bende senin gibi hic beklemeden 1 ay icinde ikinci denememi yaptim doktorumda cok umut verdi hani ilkki tuttu düstü buda kesin tutar ve düsmez falan birazda benim hatamdi agir kaldirdim ve bebegimi düsürdüm
neyse ikinci denemem hic tutmadi okadar umutluyken bu negatif sonuc beni cok yikti bende senin gibi yalniz agliyordum esimi üzmemek icin ona belli etmemeye hep calistim aradan 9 ay gecmisti ikinci denememin ve biseyler yapmadan durmak beni daha cok üzüyordu ve esimle karar verip yine basladik allahima binlerce kez sükürler olsunku bana pamuk prensesimi sevval'imi verdi simdi kizim 2 bucuk yasinda ve allah onu bana bagislasin yeter diyorum sende umudunu kaybetme insallah sende benim gibi 3 . de mucizene kavusursun
inan seni cok iyi anliyorum vurdugun ignelerin acilari sislikleri morluklari daha gecmeden adet görmek cok üzücü ben her bacaklarimdaki igne izlerini gördükce aglardim allahim bu kadar aciyi cektim ama elim yine bos döndüm diye
simdi ise allahima hep dua ediyorum ben anne oldum bu özlemi duyan herkesin yüzünü güldürsün mevlam

allahım tüm isteyenlere ver güzel allahım:Saruboceq:

amin inşallahbir bana değil her zaman derim isteyen herkese versin:Saruboceq:

evet var böyle bir sürü örnek. insan çoğu zaman bu örneklerle teselli bulsada bazende tık dediği yer oluyo ve hiç bir şey teselli etmez duruma geliyor. Rabbim daha büyük acılar yaşatmasın inşallah.

doğru diyosun lalecim de işte bazen olmuyo. belki diyorum bi başkasıyla olursa babalığı yaşar. bazende diyorum bizim kaderimiz birdir belki bi başkasıyla olsada olmayacak. ama canımın bu kadar yanarken eşiminde bu kadar üzülmesi daha çok acıtıyo beni. hani bazen sevmek onun için ondan vazgeçmektir ya bilmiom kafam allak bullaksenağlama

amin canım benim aminnn. ama ddiyorum ya öyle bi noktaya geliyosun ki umut da çare de anne olma inancım da resmen yok oluyosenağlama

Bence eşin sen ağlıyorsun diye üzülüyordur..:çok üzgünüm:
Hele ki bu düşünceni bilse daha çok yıkarsın adamı..
Siz ikiniz elele verip bir yola girdiniz..:1hug:
Ama evlilik yoluna girdiniz,hayat yoluna..
Elbet zorluklar olacak,hemen pes etmek olur mu?
Sakin ol canım,Allaha sığın,inan Allahım çok büyük,elbet bu gözyaşların son bulacak inşallah..:Saruboceq:

evet beni o kadar çok iyi anlıyorsun ve anlamıışsın ki neredeyse yaşadığım acının net tarifi bu. bugün 9. günüm ve ben 12. güne kadar olmadığını bile bile iğne yemeye devam edecem. doktorum ne kadar 12. günü bekle dondurulmuşlarla oldu dese de olsaydı muhakkak çıkar diyorum ama çıkmadı işte ve ben yine pozitifi göremedimsenağlama belki de hiç bir daha göremeyecemsenağlama göbeğim mosmor kalçaya yapılan iğne yereri mosmor ama herşeyden ötesi benim canım çok acıyor bu defa senağlama Rabbim evladını sana bağışlasın acısını göstermesin inşallah hep mutlu olunsenağlama

canım üzme bence kendini bu kadar eşinle birbirinize destek olun Allah nasip etmişse ister tüp bebek olsun ister olmasın olacaktır inanın buna..
benim kuzenimin eşinin 10 yıl çocuğu olmadı üstelik tüpleri kapalı olduğundan ne aşılama ne de tüp bebek için umut veremedi doktorlar...boşanmayı hiç düşünmediler ama yüce Rabbim hiç bir tedaviye gereksinim duymadan iki tane dünya tatlısı kız verdi onlara...mucizelere inanmak lazım hele de ilahi mucizelere...
umudunuzu kesmeyin boşanmayı falan da düşünmeyin lütfen

canim sana tavsiyem bidahaki denemeni donmuslarla yapma ve araya zaman koy biraz 5 6 ay kadar en azindan birazda kendini toparla sizin sorununuz ne bilmiyorum ama bizimki esimden kaynaklanan bi sorundu ve inan esimi okadar seviyordumki
ilk tüp bebekle cocuk sahibi olacagimizi ögrendigimizde esim hayir senden bunu isteyemem zor bi tedavi bide ben igne görünce kendimden gecen biriydim düsün 3 denememdede kendim yaptim ignelerimi günde iki igne yapiyordum ben esime sunu dedim ben seni sen beni seviyorsun bi sorunumuz yok tek derdimiz evlat sahibi olmaksa ve tek sansimizda tüp bebekse ben ufacik bi isik bile versa onun pesinden gitmeye hazirim ya sana bi evlat verecem ya sana bi evlat verecem baska alternatifi yok o masadan sag cikmayacagimi bilsem defalarca kezde olsa yapacam ve yaptim yine olsa yine yaparim sende umudunu kaybetme ve esine daha SIKI saril kadinlar aglar belki biriyle paylasir icini döker ama erkekler hep icine atar sen ona o sana destek olsun insallah mevlamda sizi görüyor ve sizi daha fazla üzmeden kucaginizi doldurur

canım bugün daha haberlerde okudum internette.bir kadın gaz sancısıyla hastaneye gitmiş hamile olduğunu öğrenmiş...hem de bi kaç sene önce tedaviye başlamışlar çocukları olmuyormuş 7 sene çocukları olmamış maddi imkansızlıklardan ötürü tedaviyi yarım bırakmışlar ve ardından hooop hamile kalmış.bence tamamen stresle ilgili bişey..nasıl olsa çocuk olmıycak deyip bunlar saldı kendini ve negatif düşünce dağıldıı anda bebişte geldi:)))bence sen de stresi yok et...sıkıntı yapma kendini çoğu şeyin sebebi psikolojik ve sen moralini düzgün tut.

canım yaaa.. inan gözlerim doldu okurken...

kesinlikle psikolijik birşey..

biyerde okmuştum.. adet günü yaklaştığında stres yapmaktan , rahimde henüz bir pıhtı olan bebek tutunamaz ve düşermiş..

söylemesi kolay diyeceksin ama olumlu düşünmeye çalış hep..

benimle bebeğim de hep..

ve ayrıca bildiğim kadarıyla tüp bebek merkezlerinin birçoğu kadınlara psikoljik destekte veriyormuş..

sen destek aldın mı? almadıysan en kısa zamanda al derim..

allahım kucaklarını yavrularınla doldursun inşallah..

hepiniz saolun kızlar desteklerinizden dolayı. aslında bu defa hiç stress yapmadım hep tutmadı gözüyle baktım ve en başından beride kendimi negatif sonuca hazırlamıştım aslında ama niye bu kadar yıkıldım bende anlamadımsenağlamasenağlama zaman geçmek bilmiyo zaman geçsede acım dinmek bilmiyo Rabbime çok şükür bin şükür böyle olduysa vardır bi hayır ne diyelim

bu zorlu yolda yanlız olmadığını bil arkadaşım...
kk da yüzlerce kişi var hep bi umut bekleyen onlardan biride benim...
allaha sığın hayırlısını dile dua et...
bununda bi vakti zamanı var......
sakın pes etme...
inanıyorum birgün bizlerde anne olacagız o duyguyu tadacagız...

canım benimmmmm seni o kadar iyi anlıyorumki anlatamam sana..
çünki 6 yıldır bizde bu mücadeledeyiz birtanem...
O negatif sonuçlardan sonraki yıkımı en iyi bilenlerdenim...
Ama umudumu hiç kaybetmedim.....
Inşallah bizde buradan ilk önce hamileyiiim çığlıkları atıp daha sonra doğum hikayemizi anlatıp ve sonrada bebişlerimizin resimlerini paylaşıcağız hayatım...
Unutma bu iş inanç ve sabır işi...
.
benim hala umudum var......

canım inşşallah kucağına almayaı nasip eder rabbi m bebişini üzme canını üzme eşini herşeyde bir hayır vardır ....rabbim hayırlı zamanda hayırlı evlatlara kavuşmayı nasip etsinnnn

Sana tek söleyebileceğim umudunu asla asla yitirme..Benim annemin dile kolay tam 18 yıl olmamış çocuğu ve sonra ben gelmişim annem hiç beklemediğimiz bir anda geldin der hep ama annem bir kez bile ümidini kaybetmemiş...Dilerim Allah en kısa sürede sana hayırlı,sağlıklı bir evlat nasip eder tabii tüm isteyenlerede...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…