aglamaktan helak oldum artık :(


ay bir de yalnız bu o kadar da büyük bir dert değil ya Allah başka dertler vermesin.

Allah tarafından sınanıyorum sanırım demişsin de insanlar nasıl sınanıyor ne sorunlarla.

seni aldatan senin de ailenin de içine sinmeyen biri var ortada sadece ayrılırsın biter zaten çok sevsen ben nasıl daha iyisini bulurum diye düşünmezdin.

insanların ne sorunları var sen burada ben sosyal olamıcam diye ağlamaktan helak oluyorsun cidden ilginç ya.tabi derdini paylaşman normal burada ama bu kadar büyütme hayatta daha ne sorunlar çıkacak karşına.
 

belki arkadaşlarının ilişkine zarar verdiğini ve seni etkilediğini anladığı için onlardan uzak kalmanı istiyordur ki bu çok anlaşılır bir durum. sevginin olduğu ilişkilerde başkalarının bu tarz yorumlarda bulunması, maddiyatla ilgili konuları dert edinmeleri pek yakışık almıyor tabi senin de ilişkine sahip çıkmak yerine onlardan etkilenmen duygularının tam olarak net olmadığını ifade ediyor bence. arkadaşların keşke aldatıldığın dönemde sana tavsiyelerde bulunsalardı o zaman belki ayrılmak için gerçek bir nedenin olurdu ama sanırım sonra durumu halletmişsiniz ve onu affetmişsin.

güzel sanatlarda okuyorsa ve idealleri varsa belki arkadaş ortamlarında vakit geçirmek yerine projelerine odaklanıyordur, çok kültürlü olduğunu söylüyorsun insanın okuyup, düşünmesi, proje üretmesi, araştırma yapması için kendine ait zamanı olmalıdır, belki erkek arkadaşının da diğer insanlara mesafeli oluşu bu yüzdendir. ama sende zaten mantık yanı ağır basmaya başlamış sevginden de emin değilsen bence onun da daha fazla zamanını alma çünkü bugün değilse bile belki aylar sonra yine aynı sorunları dert edinip ayrılmak istersin ve belki onun için daha yıkıcı bir hal alır ayrılık. ileriye yönelik planları olduğunu söylüyorsun erkek arkadaşının senin düşüncelerinden bihaber onun hayal kurmasına izin verme derim ben, ilişki uzadıkça paylaşımlar çoğaldıkça hayal kırıklıkları da bir o kadar büyük oluyor.
 
Sevgilim için bir arkadaşımla aramın açılmasına asla izin veremem. İlişkimizin 3.-4. aylarında bir kere bana bir arkadaşımı kastederek "O mu ben mi, seçimini yap" demişti. Tabii ki o yolun açık olsun demiştim. Ama arkadaşımla tartışmalarında sevgilim haklıydı. Ona rağmen beni tercih durumunda bırakamazsın demiştim. 2-3 gün sonra dönüp gelmişti, o sinirle onu söyleyeni hadi anlarım, ama sevgiliyi arkadaştan üstün tutanı anlayamam, hiçbir zaman da anlamamışımdır.

Benim tersime bir arkadaşım 1,5 yıllık can arkadaşını bırakıp sevgilisini seçti. Şimdi her gün ağlıyormuş "lovefairy neredesin?" diye.. Ne gerek vardı ki tercih yapmaya?

Senin kafanda ciddi soru işaretleri var, bence oturup sevgilinle konuşmalısın.
 
Son düzenleme:


ben bu konuyu azar yemek icin değil bi kac fikir almak için acmıstım. ve tabiki de biliyorum hayatta cok daha büyük sıkıntıların oldugunu, bunu düsünücek yasta ve bilincteyim öncelikle bunu söyliyeyim.maalesef sizin söylediğiniz gibi olmuyor.ben buraya kabataslak bi sekilde anlatmak zorundaydım.siz tabiki de benim hissetiklerimi yasadıgım acıları ve sıkıntıları bilemezsiniz.onun icin hic bir derdi sıkıntıyı büyük ya da kücük seklinde niteleyip küçümsemeyin bence. bana bu kadarı yeterince ızdırap veriyor zaten.Tabi ki Allah baska dert vermesin cok büyük sıkıntılar da var.ama beni bu kadar üzmese tutup da buraya yazmazdım zaten.kusura bakmayın ama biliçsizce bencilce konusmussunuz.Hic bi acıyı kücümseyin bence eger o insanın yerinde değilseniz.
 
ve bi de cogunluk bence sen sevmiyosun seven insan mantıgını düsünmez tarzı seyler söylemissiniz.peki ben cocugu sevmiyosam neden bu kadar cok üzülüyorum,neden onu kendimden bile fazla düsünüyorum.''mantgını düsünüyosan sevmiyosundur yeterince'' düsüncesi okadar sıradan ve yanlıs ki..her neyse dilerim kimsenin basına böyle bisey gelmez.özellikle azarlayan arkadaslar icin bu lafım kimse basına gelmeden hic biseyi bilemez.iyi geceler.
 
ben sevmiyosam zaten tutup da buralara kadar yazıp cözüm bulmak icin bunca cabalamam.kendimi bu denli yıpratmam devam ederim kaldıgım yerde bittiyse bitti derim.ggelin görün ki öyle olmuyo bi kararsızlıkta oldugum icin yazmıstım tüm bunları.
 

Azarlamış mıyım?

ben zaten fikrimi bir önceki yorumumda yazdım.aldatılmak için üzülsen anlarım da senin burada açtığın dert kusura bakma hiç büyük gibi durmuyor çünkü diyorsun ki erkek arkadaşımın bölümü kötü güzel sanatlar okuyor,pek arkadaşı yok onun yüzünden ben de asosyal olucam.arkadaşlarım sen daha iyilerini bulursun diyor.eh o zaman ayrıl git daha iyisini bul sosyal ol bölümü daha iyi olsun zengin olsun işte fikrimi söylüyorum.zaten seni aldatmış mantıken de sana uymuyor ayrıl gitsin burada düşünecek bir durum yok demek istiyorum.

ayrıca benim derdi küçümsemem Allah beni sınıyor lafıyla ilişkiliydi.çünkü bunlar birçok insanın yaşadığı klasik aşk dertleri büyük bir sınav değil demek istediğim buydu.yoksa elbette ki üzülürsün dert edersin.

ayrıca hiç bilinçsizse yazmadım.gayet bilinçli bir şekilde yazdım çünkü ben hayatta aşktan sosyal olmaktan daha önemli sınavlar olduğunun bilincindeyim.

erkek arkadaşına da bence aşık değil gibi duruyorsun dememin nedeni de aşık olsan sana en iyisi o gözükürdü zaten.

umarım bu yazdıklarımı yanlış anlamazsın ben seni teselli etmek amaçlı dedim ne kadar da yanlış anlamışsın
 
Sizi cok iyi anliyorum ayni durum benim de arkadasimin basina gelmisti cok kisitlanmis unv hayatini yasayamamisti. Yazinizi okudugumda aklima gelen tek soru acaba gercekten seviyormusunuz yoksa erkek arkadasiniz sizi cok seviyor ayrilirsaniz cok uzulur diye vicdan mi yapiyorsunuz ? Bence ilk once buna karar vermeniz lazim eger ki gercekten seviyorsaniz beraber ortak arkadaslar edinebilirsiniz. Allah yardimciniz olsun..
 
arkadaşlarınızla erkek arkadaşınızı aynı ortamlara sokmak zorunda değilsiniz. erkek arkadaşınızla yaşadığınız şeylerin dışında kendinize ait bir alanınız olmalı.o anlaşamadı diye siz neden hemen sırtınızı dönüyorsunuz ki arkadaşlarınıza? sizi kastetmiyorum ama ben erkek arkadaşı olunca bütün dünyasını onun üzerine kurup arkadaşlarını ihmal edenlere gerçekten çok kızıyorum. sonra ayrılınca yine dönülen yer belli çünkü. bence bu yüzden sınırlar çizmelisiniz. arkadaşlarınızla erkek arkadaşınızı çok fazla biraraya getirmeyin madem tatsızlık oluyor.ben en yakın arkadaşımın erkek arkadaşından nefret ediyorum mesela, o da beni sevmiyor. arkadaşım da bizi biraraya getirmiyor, bu kadar basit :)

ailenize gelince, birini tanımadan peşin hükümde bulunmaları yanlış elbette. belki sizi çok sevdikleri için başkalarından kıskanmış olabilirler aklıma bu geldi :) yani bu kişi x kişisi de olsa, y kişisi de olsa tepki verebilirlerdi. bir de henüz üniversitede ilk yılınız diye yaşınızı ilişkiler için küçük bulabilirler, tipik aile kafası,hepimizinki öyle :) siz eğer erkek arkadaşınızla mutluysanız bence devam edin.birkaç yıl sonra hala devam ediyor olursa ilişkiniz bence aileniz tutumunu değiştirecektir. bu süre içerisinde de birkaç beyaz yalan söylemek zorundasınız tabi maalesef.

kendinizi bu kadar üzmeyin, her şey zamanla rayına oturur. gerekirse görüşmelerinizi biraz daha azaltın, bu belki daha sağlıklı düşünmenize yardımcı olur. umarım en doğru kararı verirsiniz, hakkınızda hayırlısı neyse o olsun..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…