Ağlamaktan Gözlerim şişti :(

canım benim eşin ne yapıyor bütün gün biraz anlatırmısın kızmazsan ben seni düşünüyorum sadece.anasıyla oturuyormu akşama kadar

valla daha fazlasını okuyamadım...bende kayınvalide ve kayınpederimle oturuyorum.üstelik bende eşimde çalışıyor ve evde hiiiiççç kural yok herkes hangine gücü yetiyorsa hallediyor...çünkü oturduğumuz ev müstakil ve doğal olarak masrafı daha fazla!!!ama biz bu konuda hiç sorun yaşamadık...ve hayretler içinde okudum yazdıklarınızı yani kayınpederim veya kayınvalidem bize her zaman ekstra para vermişlerdir ama bizden hiç aldıklarını görmedimde duymadımda....Sizin durumunuzu nerden tutsak elimizde kaldı ben daha fazla okumaya dayanamadım...1.sınıfa başladı bu yıl oğlum onun bile bütçesini şimdiden ayırdım bizden para istemiyor..kumbarasından alıyor sadece kontrol ediyorum daha çok küçük diye ayy akşam saati acayip şaştımm yaaa

Bence eşinizin iş bulmasıyla bu iş çözülmez!
Neden derseniz koskoca adamın kendi düşünmesi gerekmez mi?
Evlendim,eşim var,ayrı bir ailem var.
Anamın babamın yanında ne yapıyorum ben böyle diye?
Eşiniz sorumsuz ve tembel arkadaşım bence bunu kabul edin!
Bir erkeğin evde yatması, eşinin babasına para sayması, hatta babadan harçlık alması ağrına gitmeli diye düşünüyorum ben...
Kuyumcuymuş,mühendismiş hiç önemli değil!
Adam çalışkan olacak o kadar!
Boşanın diyecem yine kızacaksınız biliyorum..
Söylemimi değiştireyim bari; beni kendine ve ailesine maddi manevi bağımlı,köle yapan aciz adamdan boşanırım ben..
Siz çözüm üretmeye devam edin..Zaten eşiniz sizi asla bırakmaz sizin de ayrılmaya niyetiniz yok..
Sizin iteklemenizle bu evlilik böyle gelmiş böyle gider!
Zihniyet asla değişmez çünkü..

Aynen ben kadın halımle babamdan para almaya utanırdım unıversıtedeykn..
Okul bıttı 21 yasından berı kendı ayaklarımın uzerınde duruyorum eşınız hala babasından karısından harclık alıyor..

Copculuk yaparım markette kasıyet olurum hıc mı iş yok bu memleketteee.

Oturdugu yerden iş ılanlarına bakmakla olmuyor gerekırse karını mutlu etmek ıcın gece bıle dışarda iş bakacak seven adam bunu yapar.

Bak sız eşınızı sevıyorsunuz hepımızın agzı ucuk okudugu fedakarlıgı yapıyorsunuz..

Once şunu dusunun deger mııııııı...

Degmedıgını dusudugunuz ıcın sabaha kadar ağladınız gozlerınız şiştii

Erkek adamin calismayipta birde sizin maasinizi kayinbabanizin eline saydirmasi kusura bakmayin ama aklim almiyor tamam siz fazlasiyla özveride bulunmussunuz beraber oturuyorsunuz diye ama bu böyle sürer gider.erkek dedigin gider pazarda limon satar tas tasir yine evde oturmaz insan esinden para alirken bile düsünüyor(kendi adima öyle) kaldiki kayinpederden harclik almak hemde kendi parandan tuhaf...arkadaslara katiliyorum esiniz tembel biri her zorlugu siz yasayin o yan gelip yatsin olcak sey degil bu erkeklere neden bu kadar taviz verilir anlamam:26:

Aynen ben kadın halımle babamdan para almaya utanırdım unıversıtedeykn..
Okul bıttı 21 yasından berı kendı ayaklarımın uzerınde duruyorum eşınız hala babasından karısından harclık alıyor..Copculuk yaparım markette kasıyet olurum hıc mı iş yok bu memleketteee.

Oturdugu yerden iş ılanlarına bakmakla olmuyor gerekırse karını mutlu etmek ıcın gece bıle dışarda iş bakacak seven adam bunu yapar.

Bak sız eşınızı sevıyorsunuz hepımızın agzı ucuk okudugu fedakarlıgı yapıyorsunuz..

Once şunu dusunun deger mııııııı...

Degmedıgını dusudugunuz ıcın sabaha kadar ağladınız gozlerınız şiştii

babasından değil tabiii..karısından alıyor..
k.pederde şu mantık var galiba..madem evlisiniz senin harçlığını da karın verir.:67:.
yani lucky nin maaşına çok ince hesaplar yapılıyor..kıza 100-200 tl kalmıyor..

bir insanın kendi hayatını ancak bu kadar çekilmez hale getirebilir..
hatalarla dolu geçmiş şimdiye kadar..
sense ancak bu duruma üzülebiliyosun, ama başka bişey yapmıyosun..
en baştan yapmanız gereken şeyi şimdi yapın,
eşinle konuş, tavrınıda koy..
öyle güzellikle filan değil..
ben böyle rahatlık görmedm walla..
ben 15 gün işsiz kaldm kendimi yedm ya..
eşim işten çıktı ertesi gün bi mağazada tezgahtar olarak başladı..
bir yandanda iş baktı.. ne iş olursa olsn burun kıvırmıcak
insanın içinde olacak..
emin olsun pazarda limon satmak, bu yaşta babasından harçlık almasından daha iyidir...
bu iş kayınpederle filan çözülcek iş değil,
birebir eşinizle hallediceksiniz ve ailesinede uzatmadan konuyu açıcaksınız..
biz böyle böyle karar verdik filan diye..
bak kendin diyosun bir gün iyisek ikinci gün kötüyüz diye..
bu şekilde çalışırken ne mecburiyetin var..?
kenarda altının v.s de varmış onlarıda elinizden almadan en azından bir kısmını eviniz için harcarsınız..
yazık günah kimseye değil sana yazıkkk

Sevgili lucky

Birşey sormak istiyorm . Ağlamaktan gözlerim şişti diye başlık atmışsınya. Akan gözyaşlarını hiç mi gömedi kayınpederin veya eşin.Kimse demedi mi kızım veya karıcğım neyin var diye.
Onlar sorduğunda sustunmu??
Merka ettim nedense bunları . . Evin neredeyse bütün yükünü üzerine alan geline bu kadarmı değer verilio.Yoksa verilen değer sadece harçlıklarlamı belli ediliyor

Bu nasıl düşünce tarzı,yaşam şekli anlamış değilim inanın...
yani eşinizin çalışmaya gönlü yok gibi sanki,
kayınpederinizin sizin maaşınızı alıp,üstüne üstlük harçlığınızı kesmesi ayrıca tuhaf geldi bana...
telefonu eşiniz alcak size hediye,hemde para yokken ıphone alacak,
onlar kendilerine göre düzeni oturtmuşlar,
sıkıntısını siz çekiyorsunuz.
bence ağlamayın,nasıl düzeltebilirsiniz bu durumu
eşinizle onu düşünün ve en kısa zamanda eşiniz iş bulup
kendi düzeninizi kurun derim...

Sevgili lucky

Birşey sormak istiyorm . Ağlamaktan gözlerim şişti diye başlık atmışsınya. Akan gözyaşlarını hiç mi gömedi kayınpederin veya eşin.Kimse demedi mi kızım veya karıcğım neyin var diye.
Onlar sorduğunda sustunmu??
Merka ettim nedense bunları . . Evin neredeyse bütün yükünü üzerine alan geline bu kadarmı değer verilio.Yoksa verilen değer sadece harçlıklarlamı belli ediliyor

cnm ben yatarken ten bu para mevzusu oldu herkes yatıyo doğal olarak görmediler beni.

saolsun kk deki hanımlar hem çok ilgilendi hem çok kafa yordu
bunca yorumu kim okusa bir yol çizebilir kendine

çok güsel bi hesap yapmışsın diyosunki para sana dolaylı yolardan geliyo.dolaylı yoldan eğilde direk bana gelse bende eşimde na göre harcamamıza dikkat ederiz.şuanda mücedele vereceğimiz bi hedef yokki.ortada bişi olsa daha çok mücadele vercem amayok

Sorunun asıl cevabı bu değil aslında.

"Kendi emeğimin karşılığı olarak aldığım 3 kuruşu kayınpederime vermeyi kabul ettiğim için ben hatalıyım." olmalıydı.

Kaldı ki eşiniz ve siz bütün olarak eve yaptığınız katkı belli 350 L. ya güzelim o paranın 800' ü sizin cebinize girse ne olacak. Gene size kalacak olan 10 aşağı, 10 yukarı aynı.

Hani bilmiyorum siz iki insan kayınpeder, kayınvalide evinde yiyelim içelim hiç bişeye karışmayalım diyorsanız orasını bilemiyeceğim artık.

Ayrıcaaa burda mücadele etmesi gereken asıl kişi siz değilsiniz zaten yeterince mücadele verdiğiniz apaçık ortada, burda asıl kişi eşiniz ama pek idrak edemiyor sanırım bunu.

Valla sizin taksitlerde açık varsa eşiniz ne olsa evde oturup hiç bişeye karışmıyosa aldığı harçlığı size versin kapansın şu kayınpederin verdiği 50 L. açık.

cnm ben yatarken ten bu para mevzusu oldu herkes yatıyo doğal olarak görmediler beni.

Madem sen bu dertten muzdaripsin o zamn göster kendini arkadaşım . . Ağlan sızlan surat as.Çnkü başka türlü anladığım kadarıyla konuşamıosun kayınpederinle.Biraz üzül Ne oldu diye sorsun.O olmadı kocan sorar kayınvaliden sorar.Anlat derdini.Anlatmazsan sıkıntını çare bulman imkansız.Herkes senin iyiliğin için bir takım fikirler öneriyor.Hepsi kulağına küpe olsun. Allah yolunu açık etsin ve kolaylık versin :59:

Herkese çok ama çok tşk ederim iyiki varsınız:71:

saolsun kk deki hanımlar hem çok ilgilendi hem çok kafa yordu
bunca yorumu kim okusa bir yol çizebilir kendine

bencede,
umarım boşuna yazmış olmayız..
aslında bende onu merak ediyorum
bu kadar değerlendirmeden, yorumlardan, fikirlerden sonra
elde edilen sonuç, karar nedir?

Yapacağınız çözüm adına tek şey var, eşinizin biran önce iş bulması için baskı yapmak,
ve ayrı biryere çıkmak.
Eskiden şu yanlışı yapmışsınız demenin anlamı yok şuan için.
Şimdi nasıl bu işin içinden çıkacaksınız o önemli.
Yok eşinizin çalışmaya gönlü yoksa ve ayrı bir yere de çıkmayı düşünmüyorsa,
o zaman da çekmeniz gereken bir durum yok, ayrılmanız en doğrusu.
Ama iş siz de bitiyor, sağlam duruşunuzu ve tavrınızı koymalısınız.
Ya düzelecek, ya bitecek.

Back
X