ağlamak üzereyim

Zencefill90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2017
1.021
703
43
35
arkadaşlar merhaba. kıyafetlerimden uçuşan tüy ve tozlarla başım dertte. yıkıyorum kurutma makinasına atıyorum çıkarıp dolaba koyarken ertafa birsürü minik tüy iplik ve toz yayılıyor ama sanki kar yapar gibi o kadar fazla ki. yeni yıkanmış bir çamaşır nasıl bu kadar tozlu olabilir aklım almıyor. kıyafetler bildiğiniz tüy ve toz döküyor yani hepsi öyle. sürekli evde uçuşan toz ve tüyler var artık çıldırmak üzereyim. 5 aylık bebeğim var o tozları soluyor sürekli diye korkuyorum ciğerlerine bişey olucak diye. herkese olan bir durum da ben mi bebeğim olduğu için yeni dikkat etmeye başladım bilmiyorum ama gerçekten özellikle güneş varsa kıyafetleri sallayınca birsürü toz ve minik iplikler yayılıyo. sizde de oluyor mu lütfen bişey söyleyin cidden kafayı yemek üzereyim bu tozlarla. günde 4-5 defa tpz alıyorum 10 dk sonra yine üstümüzden yayılıyo yapmamışım gibi. evde olanlardan rica etsem güneş alan bi odada dolaptan çıkardığınız bi koyafeti aallayıp bakar mısınız sizin kıyafetler de tüy döküyor mu ? kazak falan değil bildiğiniz normal pamuklu badiler çarşaflar bebeğimin kıyafetleri hepsi aynı şekilde. makinamda mı sıkıntı var anlamadım

Camasirlarinizi silkeleyerek ve balkona serin gerekiyorsa makinada ekstradan durulayin

Bendede auni durum var mesela annemde olmaz annem camasir makinasina atmadan gider balkonda cirpar. Sonra makineye atar sonra cikarinca iki kere falan cirpar.
Toplarken bida toplamda 4 5kez cirpiyor ve hic toz yok
Bide uzun programda yika
Bende alerji programi var genelde toptan o programda yikiyorum detarjanda onemli en iyisini aliyorum

O tozlar hep var. Sanırım bebeğiniz olduğu için çok fazla takılmaya başladınız ama o tozlara yapabileceğiniz hiç bir şey yok maalesef.

arkadaşlar merhaba. kıyafetlerimden uçuşan tüy ve tozlarla başım dertte. yıkıyorum kurutma makinasına atıyorum çıkarıp dolaba koyarken ertafa birsürü minik tüy iplik ve toz yayılıyor ama sanki kar yapar gibi o kadar fazla ki. yeni yıkanmış bir çamaşır nasıl bu kadar tozlu olabilir aklım almıyor. kıyafetler bildiğiniz tüy ve toz döküyor yani hepsi öyle. sürekli evde uçuşan toz ve tüyler var artık çıldırmak üzereyim. 5 aylık bebeğim var o tozları soluyor sürekli diye korkuyorum ciğerlerine bişey olucak diye. herkese olan bir durum da ben mi bebeğim olduğu için yeni dikkat etmeye başladım bilmiyorum ama gerçekten özellikle güneş varsa kıyafetleri sallayınca birsürü toz ve minik iplikler yayılıyo. sizde de oluyor mu lütfen bişey söyleyin cidden kafayı yemek üzereyim bu tozlarla. günde 4-5 defa tpz alıyorum 10 dk sonra yine üstümüzden yayılıyo yapmamışım gibi. evde olanlardan rica etsem güneş alan bi odada dolaptan çıkardığınız bi koyafeti aallayıp bakar mısınız sizin kıyafetler de tüy döküyor mu ? kazak falan değil bildiğiniz normal pamuklu badiler çarşaflar bebeğimin kıyafetleri hepsi aynı şekilde. makinamda mı sıkıntı var anlamadım
Makinadan çıkınca hepsini tek tek çırparak asıyorum kuruduktan sonra san tek tek çırpıyorum toz tüy filan olmuyor

Ben bu konuyu okumuştum sanki. Bence problem çamaşırlarda değil, evinizde. Eviniz çok güneş alan bir evse, ya da dışarıdan çok ışık alıyorsa hepimizin çamaşırlarındaki havlardan daha fazla belli olur o sizin tüycük dediğiniz şeyler. Bizim giysilerimiz de havlanıyor muhtemelen. Eğer tüylü halılar ve bebeğin peluş eşyaları varsa kaldırın onları. Kilim kullanın. Ben senelerdir kilim kullanıyorum. Halıdan çok daha steril.

O tozlar oluyor.
Ve kurutma mak camasirlarin yapisina gore kurutma yapmiyorsaniz o da yapar. Dokusunu bozar camasirlarin.

arkadaşlar kusura bakmayın evet takıntı yaptım biraz belki de ama daha önce kimsenin evinde bu kadar uçuşan toz görmedim. yani tam olarak toz da değil küçük iplikçik tüt gibi şeyler kıyafetleri sallayınca uçuşuyolar. uzun programda yıkamama rağmen oluyor. ne kadar balkonda çırpsam da bitmiyor bi türlü sanki parça parça dağılıyor kıyafetler. takıntı yapma sebebim bebeğimin sağlığı için korkuyor olmam. sürekli hapşuruyor burnu tıkanıyor

Eveett konuyu tekrar hortlatıyorum mazur görün ama çıldırmak üzereyim. kızlar yaklaşık 5 aydır bende aynı problemle savaş halindeyim ve bu beş ay içinde iki tane sıfır makine değiştirdim. Toz - sıvı her türlü deterjan kullandım az kullandım çok kullandım yumuşatıcıyla yıkadım yumuşatıcısız yıkadım vs vs aklıma gelebilecek her türlü yöntemi denedim fakat sonuç değişmiyor delirmek üzereyim. Dün kızıma yeni bir pike takımı aldım makineye atmadan önce çırptım hiç toz çıkmadı fakat makinede yıkandıktan sonra çırptım aman Allahım böyle birşey olamaz sanki pikeyle birlikte saf yün veya saf pamuk yıkamışım gibi havaya bir toz tüy pamukçuklar kalktı ve bütün çamaşırlarımda bu oluyor ve makinem daha 15 günlük. Ki bundan önceki makinemde beş aylıktı sorun makineden kaynaklanıyor diye makineyi değiştirdim ama sonuç yine aynı 😔 varmı bir çözüm bulabilen sebebini veya çözümünü benimlede paylaşın kızlar cinnet geçiricem az kaldııı 😔😔😔

Back
X