• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağızda Çıkan Aftlar Hakkında

kaygidurumu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2020
9
3
1
35
Arkadaşlar merhaba, yıllardır ağzımda aft çıkıyordu, bunun sebebini araştırdığımda genelde B vitamini eksikliği deniyordu. Fakat bir ara diş macunumu değiştirdim ve florür içermeyen bir macun kullanmaya başladım.

Ortalama 1 yıl boyunca hiç aft çıkmadı, florür içermeyen bu macunu kullanmaya başladıktan sonra. Sonra bu aralar, o macun yerine yine florür içeren bir macun aldım, yine aft çıktı.

Bu konuda sizin tecrübeniz var mı, acaba yaşadığım aft problemi gerçekten florür kaynaklı mı sizce?

Benimde bir ara inanılmaz ağzımda aft cikiyordu ve kessinlikle macun kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Diş macunun içindeki bir maddeden dolayı da çıkabildiğini duymuştum ama tam olarak ne olduğunu hatırlamıyorum .tabi ben o ara bilinçli olarak değişmemiştim macunu tel tedavisi sırasında doktorumun önerdiği macunu kullanıyordum ve öğrenmiştim ki o madde kullandığım macunda yoktu ve o aralar hiç aft çıkmamıştı ve sonra devam ettim artik hic çıkmıyor diyebilirim

Benimde bir ara inanılmaz ağzımda aft cikiyordu ve kessinlikle macun kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Diş macunun içindeki bir maddeden dolayı da çıkabildiğini duymuştum ama tam olarak ne olduğunu hatırlamıyorum .tabi ben o ara bilinçli olarak değişmemiştim macunu tel tedavisi sırasında doktorumun önerdiği macunu kullanıyordum ve öğrenmiştim ki o madde kullandığım macunda yoktu ve o aralar hiç aft çıkmamıştı ve sonra devam ettim artik hic çıkmıyor diyebilirim
Adını yazabilirmisiniz eşiminde hep çıkıyor macun değiştirdi tekrar çıktı

Diş macunu ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bende hiç çıkmamıştı geçen haftaya kadar, ilk kez yaşıyorum ne kadar rahatsız ediciymiş.

Sensodyn aldı eşim ondada çıktı 🤷
Dediğim gibi ama şu sıra şikayetler duydum onunla ilgilide belki içeriği degismis olabilir daha doğal macunlara bakilabilir , ben şu sıra farmasinin misvakli olan macunu kullanıyorum içeriği çok temiz olduğunu düşünmüyorum ama elimde o vardı bi sorun yaratmadi

Dediğim gibi ama şu sıra şikayetler duydum onunla ilgilide belki içeriği degismis olabilir daha doğal macunlara bakilabilir , ben şu sıra farmasinin misvakli olan macunu kullanıyorum içeriği çok temiz olduğunu düşünmüyorum ama elimde o vardı bi sorun yaratmadi
Tamam teşekkür ederim ☺️

Evet, birçok kişi, stres veya farklı sebeplerden de kaynaklanıyor olabilir, diyor. Ama açıkçası diş macunumu değiştirince neredeyse 1 sene hiç çıkmadı. Haklısınız bence.

Diş macunu ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bende hiç çıkmamıştı geçen haftaya kadar, ilk kez yaşıyorum ne kadar rahatsız ediciymiş.
Hocam bir de o duruma yıllarca maruz kaldığınızı hayal edin. Ömür törpüsü billah.

... markasının florürsüz sağlık bakanlığı onaylı diş macunları var Trendyoldan da bakabilirsin ama daha uygun fiyatlara almak için instagramdan ... sayfasına bakabilirsin :)
Aft oluştuğu zamanlarda domates, patlıcan gibi asit oranı yüksek gıdalardan uzak dur canım, bir de kan değerlerine baktırmanı tavsiye ederim vücudunun direnci de çok önemli bu tür durumların tekrarlamaması içiin

Son düzenleyen: Moderatör:
Back