Canım geçmiş olsun. Ancak gitmen gereken bölüm çocuk beslenme bölümü. Çapada var ben kızımı götürüyordum idrarında keton çıktığı için. Evet illa tehlikeli birşey olacak diye birşey yok, ama idrarda keton çıkması önemli. Bir de mesela yüksekliği de.önemli ketonun ki, ona özel bir tahlilleri bakıyorlar, 15 günde çıkıyor sonucu. Bizim birşey çıkmadı ama 2 sene takip ettiler. En Son aşı yaptırdığını günün ertesi günü aynı testi yaptılar ki, hani enfeksiyon veya aşıdan yükseliyor mu keton diye. Nihayet taburcu ettiler şükür. Evet hastalık dönemlerinde keton yükselebilirmiş, ama senin çocuğunda ağızda aseton kokusu varsa bayağı yükseliyor demek. Allah korusun keton koması diye bir tehlike var, aynı şeker koması gibi. İhmal etme çapaya götür bence.
Mesela bugün aseton kokusu yok akşama doğru geçti. Ben şimdi oraya gitsem (randevulumu ? Randevusuzmu?)bakarlarmı yada ağızda aseton kokusu varken gitsem randevusuz acil diyerek alırlarmı.
Yahu sabah akşam sokakta Salça ekmek yiyerek büyüyen çocuklar sapa sağlam. Aklım almıyor bunu hiç.