Ağız kokusundan kurtulmanın yolları
Diş Hekimi Mehmet Kazandı'ya göre alınacak önlemlerle ağız kokusundan kurtulmak mümkün.
Ağız içi bir enfeksiyon, ilerlemiş bir dişeti hastalığı ya da ağız içinde birkaç saatten fazla kalmış gıda artıklarına yerleşen bakteriler kokuya sebep oluyor. Diş Hekimi Mehmet Kazandı'ya göre alınacak önlemlerle ağız kokusundan kurtulmak mümkün.
Ağız kokusunun öncelikle sebebinin teşhis edilmesi ve tedavinin de buna göre yapılması gerekiyor. "Ağız içi kaynaklı kokularda tüm diş çürükleri ve diş eti hastalığı tedavi edilmeli. Dişeti cebi ve diş taşları elimine edilmeli. Gömük 20 yaş dişleri çekilmeli" diyen Diş hekimi Mehmet Kazandı ağız kokusunu önlemenin yollarını anlattı...
AĞIZ KOKUSUNUN SEBEPLERİ
Özellikle sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlarda, şeker hastalığı (aseton kokusu gibidir), böbrek yetmezliği (balık kokusu gibidir), karaciğer yetmezliği, metabolizma bozuklukları (teşhisi zordur, zaman zaman ortaya çıkan kötü bir balık kokusu), açlık, diyet, ağız kuruması,
AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMEK İÇİN
Dişlerinizi ve dişetlerinizi koruyun. Diş çürükleri, diş eti iltihapları ağız kokusunun önemli nedenlerindendir. Ağız içi herhangi bir enfeksiyon bakteri üremesini artıracağı için daima ağız kokusuna neden olur.
.. SAKIZ ÇİĞNEYİN
Tükürük ağız kokusu ile savaşmanın en güçlü yoludur. İçinde yemek parçacıklarını yerinden söküp mideye gönderecek güçlü enzimler, güçlü bakteri öldürücü antibiyotikler vardır. Sabahları niçin ağzınızın kötü koktuğunu merak ediyorsanız yanıt buradadır; gece boyunca tükürük salgısı azalır ve ağzınızın içindeki yemek parçacıkları uzun süre burada durur. Bakteriler de onları afiyetle kullanır ve çürütür bu yüzen sabahları ağzınız kokar. Şekersiz ve xylitol içeren sakızlar da bu konuda size yardımcı olabilir.
.. TARÇIN VE KARANFİL
İçeceklerinizde ve uygun yiyeceklerinizde tarçın kullanabilirsiniz. Tarçın ağız içi bakterilerle mücadelede önemli bir silahtır. Eğer varsa tarçınlı şekersiz sakızlar da uygun bir öneri olabilir.
.. DİŞ İPİ KULLANIN
Diş ipi sayesinde fırçanın çıkaramadığı yerlerdeki bakteri ve yemek artıklarını sökebilirsiniz. Özellikle diş gövdeleri arasında biriken yemek artıkları bakteri çoğalmasına neden olabilir.
.. SİGARA İÇMEYİN
Sigara içmek ağız kuruluğu yapar ve ağız kokusuna sebep olur. Ayrıca diğer bir ağız kokusu nedeni olan diş eti hastalıklarına da zemin hazırlar.
Alıntı