• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ağız kokusu yüzünden kendimi kısıtlıyorum

Tükürük durumun nasil ? Yani agiz yeteri kadar tukuruk salgiliyormu? Salgilanmadigindada agiz kokusu yapar diye biliyorum.

Yok hayır canım makale değil, yurtdışındaki bir yayımevinin kurucusu ve yanlış düşüncelerimizin doğurduğu yaşam koşullarıyla ilgili danışmanlık veren bir enstütünün sahibi olan takip ettiğim bir yazar var. Pozitif düşüncenin öneminin öncülerindendir. Kitaplarının birindeki bir danışanının öyküsü geldi aklıma. Ondan ötürü sordum. Çoğu zaman onun kurduğu bağlantıların ne kadar doğru çıktığına şahit oluyorum doğrusu..

Merak ettim adı nedir yazarın? Ben de bir incelemek isterim.

geçmiyor bir türlü...
kaç kez bunun için tedavi gördüm.
sonuç almadıkça doktor değiştirdim. on yıla yakındır var bu sıkıntım.
midem zaten rahatsız ülser, reflü var.
dişlerimi düzenli fırçalarım.
sakız çiğnemekten nefret etmeme rağmen dışarı çıkınca ağzıma bir sakız yada naneli şeker alıyorum ama çözümü bu değil... ve gerçekten çok rahatsız edici...
ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
kakule, rezene, karanfil... bunları da kullandım.

öyle ki ağız kokum bana dahi geliyor. elime "hoh"lamadan bile...
takıntı mı kuruntu mu desem değil biliyorum.
ablama soruyorum evet çok fazla kokuyor diyor.
hatta geçen nişanlımla birlikte yemek yedik ben dişimi fırçaladım yanına geldim.
o bile dedi miden sinyal veriyor yine diye... onu da yanımda sürüklediğim için doktora biliyor durumu, ki onun rahatsız kalması üzüyor.
öte taraftan sosyal hayatımı çok etkiliyor. ister istemez elim ağzımda konuşuyor yakın mesafeyle görüşmek istemiyorum kimseyle...
cb12 kullandınız mı ? ne seviyede bilmiyorum tabi ama denemenizi tavsiye ederim en azından fısfıs alırsınız yanınıza kurtarıcınız olur

İsmi çok tanıdık geldi, kitapçılarda falan mı denk geldim acaba? Hemen inceliyorum çok teşekkür ederim. ^.^

Çok etkileyici bir hayat öyküsü var okumanı tavsiye ederim gerçekten. Onca şeye rağmen kendini getirdiği nokta müthiş, yarattığı yaşam tarzı çok hoş, bana ilham vermiştir hep onun yazdıkları.

Çok etkileyici bir hayat öyküsü var okumanı tavsiye ederim gerçekten. Onca şeye rağmen kendini getirdiği nokta müthiş, yarattığı yaşam tarzı çok hoş, bana ilham vermiştir hep onun yazdıkları.

Evet tam da hayat hikayesini okuyordum, küçük yaştan itibaren bu kadar travmatik olaylar yaşayıp şimdi geldiği noktayı ben de çok etkileyici buldum. You Can Heal Your Life en meşhur kitabıymış, onu okumaya karar verdim. :)

Dis doktoruna bi görünün 20 likler varsa ve tam olarak cikmamissa cektirin, cürükleri yaptirin, dis-ipini her aksam kullanin, dilinizide mutlaka hergün disfircasiyla yada dil temizlemek icin fircalar oluyo onla temizleyin

1-3lü set ilaçları kullandım. sonuç aynı...

2-gömük üç dişim var ama ağrın yoksa ameliyat yapmayım dedi doktorum. (çok iyi bir prof olmasına rağmen bir tanesini çektiğinde çok uzun sürmüştü iyileşmem, bünyemi bilince zorlamayacağım artık seni dedi )

3-bademciklerim yok ama taşı varsa :) alsınlar eğer buysa sebebi...
Gömük 20'likleriniz varsa, ağrı olmasa bile aldırın onları derim. Ben alt çenedeki 20'lik dişlerimi sadece hijyen amaçlı, koku yaptığı için aldırdım. Onlar gitti koku bitti. Ama sizin mide rahatsızlıklarınızın da hallolması gerek tabii.

Bu bademcik tasi mıdır nedir adını burada öğrendim şimdi. Benim bir iki defa öğürme şeklinde yaptığımda ağzıma beyaz minicik parçalar gelmişti ve korkunç ötesi kokuyorlardi. O dönem ağız kokum vardı ama şimdi çok şükür yok neye göre oluşuyor oluşmuyor bilmiyorum ama sebebinin o olması yüksek ihtimal gizliden duruyorsa
Süt ve süt ürünlerinin aşırı tüketimi sonucu oluyor.. Pamuklu çubuk ile hemen dibine hafifçe bastırarak çıkartabilirsiniz. Yalnız bademcikler çok hassas olduğu için dikkatle yapılmalı..

geçmiyor bir türlü...
sakız çiğnemekten nefret etmeme rağmen dışarı çıkınca ağzıma bir sakız yada naneli şeker alıyorum ama çözümü bu değil... ve gerçekten çok rahatsız edici...

hatta geçen nişanlımla birlikte yemek yedik ben dişimi fırçaladım yanına geldim.
o bile dedi miden sinyal veriyor yine diye... onu da yanımda sürüklediğim için doktora biliyor durumu, ki onun rahatsız kalması üzüyor.
öte taraftan sosyal hayatımı çok etkiliyor. ister istemez elim ağzımda konuşuyor yakın mesafeyle görüşmek istemiyorum kimseyle...
Bademciklerinize baktırdınız mı?

Tedavileri denemissin benim alternatif tiptan bir onerim var mide rahatsizliklari agiz kokusunada bu yontem etkiliymis.

Agiza yag cekme tercumesi.Instagramda alternatiftipterapisti ni takip edersen hindistancevizi yagi ile ilgili paylasimlarimda dedigimi bulacaksin.
zeytin yagi ile de oluyor. 1 2 kasik yagi agzinda gezdir ve tükur.

geçmiyor bir türlü...

reflü den kaynaklanabilir. iyi bir gastroenteroloji bul canım

Peki nedeni dişlerinizden mı yoksa migdeniz ki ağrıdan mı ? Bende de çürükler çoktu ve bir süre böyle oldu o yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Belki sizinde dislerinizdir...

Birde benim doktorum dişlerin bakımdan çok vitaminsizlikten çürüdügünü söyledi çünkü beden çocukluktan bu yana dişlerimi düzenli fırçalar ağız temizliğine dikkat ederim. Ama eşim mesela hiç bisi yapmaz ne çürüğü var ne de ağız kokusu. Çok sinir bozucu
al bende de o kadar. Agiz ve dis sagligima dikkat ettikce sanki daha cok curuk oluyor gibi hissetmeye basladim :) ama bakmaya devam tabii.. yarim gun fircalamadan dursam agzim camurlu gibi gelior... :)

al bende de o kadar. Agiz ve dis sagligima dikkat ettikce sanki daha cok curuk oluyor gibi hissetmeye basladim :) ama bakmaya devam tabii.. yarim gun fircalamadan dursam agzim camurlu gibi gelior... :)
En ufacik curuk gordugunuzde hemen disciye gidin curugun donusu yok daha da ilerliyor.
Annemin teyzesi 84 yasinda kadinin tum disleri kendi disi ve hic curuk yok omrunde agzi firca gormemis biraz kemik yalisyla alakali galiba

zeytin yagi ile de oluyor. 1 2 kasik yagi agzinda gezdir ve tükur.
Sağlıkçı mısınız? Dikkat ediyorum da böyle konularda çok bilgilisiniz ve pratik tavsiyeleriniz var. Kadir Hoca gibi makul cevaplariniz oluyor.

Mide probleminizden olabilir evet konu sahibi. Kardeşimin mide de gastrit sıkıntısı var bazı zamanlar kötü ağız kokusu oluyor gerçekten de. Bir de herkesin dediği gibi bademciklerdeki fibrin tikaclari dolduğundan da koku yapabilir. Benim tavsiyem yatmadan önce tatlı birşey yemeyin. Yerseniz de arkasından tuzlu birşey yeyin ki ağızda, boğazda bakteri artışı olmasın.

En ufacik curuk gordugunuzde hemen disciye gidin curugun donusu yok daha da ilerliyor.
Annemin teyzesi 84 yasinda kadinin tum disleri kendi disi ve hic curuk yok omrunde agzi firca gormemis biraz kemik yalisyla alakali galiba
gidiorum zaten. de hafta da 1 firca surenlere bakiorum okuz gibi disleri var.
benim disler beyaz ve asiri hasaslar. bu yuzden cok cabuk curuor. dis ojesi diye birsey var. hassas disl. icin bir tur koruyucu. cocuklarda erken yasta gorulen dis curumelerini onlemek icin kullaniliormus. ama TC de hic bir dokt. bunu yapmuir.
bu oje 1 sene disi koruyor. sonra bir daha yaptiriorsun....
neden yapmiorlar kismi tamamen maddi cikar..
:(

Sağlıkçı mısınız? Dikkat ediyorum da böyle konularda çok bilgilisiniz ve pratik tavsiyeleriniz var. Kadir Hoca gibi makul cevaplariniz oluyor.

Mide probleminizden olabilir evet konu sahibi. Kardeşimin mide de gastrit sıkıntısı var bazı zamanlar kötü ağız kokusu oluyor gerçekten de. Bir de herkesin dediği gibi bademciklerdeki fibrin tikaclari dolduğundan da koku yapabilir. Benim tavsiyem yatmadan önce tatlı birşey yemeyin. Yerseniz de arkasından tuzlu birşey yeyin ki ağızda, boğazda bakteri artışı olmasın.
saglikci degilim. ilgimi cekior boyle konular. ve okuyorum. akademik yazilar dahil.
yakinda aciktan fahri dokt unvani verecekler diye umit ediyorum :P

Back