ağız kokusu yüzünden kendimi kısıtlıyorum

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.605
598
geçmiyor bir türlü...
kaç kez bunun için tedavi gördüm.
sonuç almadıkça doktor değiştirdim. on yıla yakındır var bu sıkıntım.
midem zaten rahatsız ülser, reflü var.
dişlerimi düzenli fırçalarım.
sakız çiğnemekten nefret etmeme rağmen dışarı çıkınca ağzıma bir sakız yada naneli şeker alıyorum ama çözümü bu değil... ve gerçekten çok rahatsız edici...
ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
kakule, rezene, karanfil... bunları da kullandım.

öyle ki ağız kokum bana dahi geliyor. elime "hoh"lamadan bile...
takıntı mı kuruntu mu desem değil biliyorum.
ablama soruyorum evet çok fazla kokuyor diyor.
hatta geçen nişanlımla birlikte yemek yedik ben dişimi fırçaladım yanına geldim.
o bile dedi miden sinyal veriyor yine diye... onu da yanımda sürüklediğim için doktora biliyor durumu, ki onun rahatsız kalması üzüyor.
öte taraftan sosyal hayatımı çok etkiliyor. ister istemez elim ağzımda konuşuyor yakın mesafeyle görüşmek istemiyorum kimseyle...

öncelikle - midene endoskopi yaptır. eger enfeksiyon varsa ki ülser ve reflüde gercekleşir. 3 lü set ilaç kullanırsın.
2- cürük diş - 20 lik cıkamayan gömük dişin varsa diye genel agız rontgeni cektir. çünkü agız kokusunun %70 i bilinmeyen arada kalmış çürükler veya cıkmayan 20 lik diş.
3- dişciye gittiginde bagdemcik taşı diye birşey var ona baksın. yutak arkasında biriken protein ( süt yogurt peynir gibi şeyler özellikle ) taşlaşır ve acayip agız kokusu yapar. ve bunu cogu doktror es geciyor.
cıkartması cok kolay doktor 1 dk da yapar. ekmek gibi parçalar cıkıyor.
geçmiş olsun.

Peki nedeni dişlerinizden mı yoksa migdeniz ki ağrıdan mı ? Bende de çürükler çoktu ve bir süre böyle oldu o yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Belki sizinde dislerinizdir...

Birde benim doktorum dişlerin bakımdan çok vitaminsizlikten çürüdügünü söyledi çünkü beden çocukluktan bu yana dişlerimi düzenli fırçalar ağız temizliğine dikkat ederim. Ama eşim mesela hiç bisi yapmaz ne çürüğü var ne de ağız kokusu. Çok sinir bozucu

Diş çürüğü,sigara alışkanlığı var mı?
Hiç biri yoksa gırtlakta sanırım bir enfeksiyon mu,mikrop bişey tam okumamıştım o da olabilirmiş.
Gargarayı düzenli yap,hatta elma sirkeli su ile yap en azından oradaki mikropları kır.

Zor bir durum.mutlaka tedavi olun bademcik tasi ya da mide ile alakadir eger dislerinizde sorun yok ve yenizligibe dikkat eidyorsaniz

1-3lü set ilaçları kullandım. sonuç aynı...

2-gömük üç dişim var ama ağrın yoksa ameliyat yapmayım dedi doktorum. (çok iyi bir prof olmasına rağmen bir tanesini çektiğinde çok uzun sürmüştü iyileşmem, bünyemi bilince zorlamayacağım artık seni dedi )

3-bademciklerim yok ama taşı varsa :) alsınlar eğer buysa sebebi...

çok zayıfım ama vitamin eksikliğim yok çok şükür-:)) çürük dişim de yok çok şükür..
benim nişanlım da öyle ya adam sigara içiyor ona rağmen hiç koku olmuyor ağzında...

bagdemcik taşı bagdemcik varla yok fark etmiyor bildigim kadarı ile. adı oyle.
ya şöyle bagdemcik bölgesinde aslında tam olarak yutak bölgesinde görmedigin odacıklar var. tükürük- doku dokuntuleri- agız bakterisi ve yiyecek kalıntılaır. bunların hepsi o odacıklarda birleşiyor. ve oluşan parçalara bagdemcik taşı deniyor.
ve 20 lik dişine parmagını sür ve kokla. ( cıkmayanlaraa ) eger parmagına agır koku geliyorsa anlarsın neden oldugunu.

Arkadaşlar zaten tüm ihtimalleri yazmışlar. Ben bu konuyla ilgili tamamen merakımdan başka bir şey sormak istiyorum size sakıncası yoksa. Okuduğum bir kitaptaki bazı bilgiler çok dikkatimi çekmişti de. Kıskanç ve hırslı bir yapınız var mı?

yok öyle hiiiiç hırslı biri değilimdir. biraz olsaydı iyi olurdu :) kıskançlık var ama çok değil.
gergin,kararsız ve huzursuz bir insanım çoğu zaman...

yok öyle hiiiiç hırslı biri değilimdir. biraz olsaydı iyi olurdu :) kıskançlık var ama çok değil.
gergin,kararsız ve huzursuz bir insanım çoğu zaman...

Tahmin etmiştim kararsızlık olduğunu ama kıskançlık da bekliyordum:) Çok mudur peki bu kararsızlık durumlarınız? Ya da şöyle sorayım ızun süre kararlarınızı kesinleştiremez ve analiz etmekte zorlanır mısınız? Yenilikten korkma yeniliği kabullenme zorluğu?

agız kokusunu hormona mı baglıcan :) yada psikolojiye ? acık acık yaz

midesi rahatsız bir insan ya çok acı yiyordur yada çok streslidir. benim ki ikincisi ondandır o :))) yeniliğe açığımdır da yenilik yaparken ayy şunu da mı yapsak ki modum vardır :)))

Helicobakter pylori gibi duruyo
aslında evet ama 3 lü kür yapmış. lakin tekrarlaması veya uygun ilaçların alınmaması yada gerekli tedavi yeterli gelmediyse mumkun.
genede ben çürük veya 20lik diş veya bademcik taşı diyorum.
var mı arttıran

bana da en mantıklısı bademcik taşı geldi :))

çünkü diğerleriyle ilgili tedavi oldum hep.

Dişetlerini temizlettinmi dicem ama okadar doktora gitmişsin diştaşın varsada temzilemişlerdir.onlarda koku yapıyor çünkü.bide nişanlısın evleneceksin çaresini bulman lazım inşallah en kısa zamanda kurtulursun Canm

teşekkür ederim.
reflü de agız kokusu yapar ama daha cok gırtlaktan gelir o koku. yemek borusu tahriş oldugu için olur.ama reflün için sanırım ilaç alıyorsundur. cunku reflü bazen bir şişe ilaç ile geçmiyor süreklilik isteyebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…