• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağız Kokusu Ölçümü

ordinaryday

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2009
619
0
316
Arkadaşlar bende 4 aydan beri ağız kokusu sorunu var.Geçen devlet hastanesinde doktora gittim.Dişlerde bir sorun olmadığını mide kaynaklı olabileceğini söyledi.Fakat ben dişlerden kaynaklandığına eminim..
Sanırım halitometre adlı bir cihazla ağız kokusunun dişten mi yoksa başka nedenlerden mi kaynaklandığı anlaşılıyormuş.Hiç bu cihazla ölçüm yaptıran oldu mu acaba? Avrupa Yakasında bu ölçümü yapan bir diş hekimi önerirseniz çok mutlu olurum.Çok sıkıldım artık bu durumdan...

mide problerin varmı? reflü gibi mesela , yani bir doktora gidip kesin var ya da yok diyebilir misin bana. çünkü çoğu insanda reflü vardır çeşitli derecelerde

halitozis genelde periodontal yani dişeti problemlerinden dolayı ortaya çıkar, diş etlerinde kanama renk değişikliği oluyormu birde bunu cevaplarsan sevinirim:)

Son düzenleme:
Mide problemim şuana kadar hiç olmadı..Daha önceden kanal tedavisi yapılmış olan dişimin üst kısmından ara sıra iltihap akıyor ve o dişimde renk değişimi oldu.Ama diş etimde herhangi bir renk değişimi yok.
4 ay kadar önce bir dişimden kaynaklı koku problemim vardı o dişime kanal tedavisi yapılmıştı.İlk iki hafta sorun çıkmamıştı fakat yine kokuyu hissetmeye başlamıştım.Bunu doktora söylediğimde zaten o dişine kanal tedavisi yapılmış oradan gelmiyordur dedi.Panoramik röntgen de çekildi diş etinden kaynaklanmadığını mide kaynaklı olabileceğini söyledi..

röntgen çekilmiş ve dişe ait bir bulgu bulunamadıysa mide kaynaklı olabileceği akla ilk gelen fikirdir, ama şöyle de bir şey başarılı yapılmış bir kanal tedavisinden sonra iltihap oluşmaz tabiki de. doktoruna dişinden iltihap geldiğini söyledin mi?

Evet söyledim dişimden iltihap geliyor ara sıra dedim.Baktı o dişime ağrı olup olmadığını sordu ben de yok dedim.Ağrı oluşmaya başlayınca bu dişini çekeriz şuan çekilcek bir durum yok dedi.Bunları söyledi ve bir de panoramik röntgen çektirelim için rahatlasın dedi.Röntgene bakıp yine herhangi bir sorun olmadığını söyledi.
Ben de anlayamıyorum açıkçası sanki bana dişimden kaynaklı bir kokuymuş gibi geliyor..Özele gidip bir diş hekimine görünüp halitometre cihazıyla ayrıntılı bir şekilde ölçtürsem mi acaba? Ama bunun için de yeterince param yok.Napıcam bilmiyorum çok sinir bozucu bir şey.

Yalnız iltihap akan dişimi ben yaklaşık 8 yıl önce kanal tedavisi yaptırmıştım.Ondan sadece iltihap akıyor ve rengi değişti başka bir sorunum yok.Diğer dişimi ise 4 ay önce yaptırdım.Zaten o dişim çok sorunluydu.Kurtarırız umarım dişini demişti doktor baya uğraştı temizlemek için çünkü çok koku geliyordu.Dört kez gitmişimdir doktora temizlemesi için.Acaba tam olarak temizlenmedi mi hala koku geliyor?
Buarada cevapladığınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

rica ederim ne demek:) benim için bir zevk inan ki:)

şimdi tedavi görmüş bir dişten iltihap gelmesi hiçde normal bir şey değildir, öncelikle o dişini mutlaka tedavi ettir, ağrı oluşmasını beklemek bana pek mantıklı gelmedi açıkcası sonuçta bu patolojik bir olaydır. çekim endikasyonu varsa çektir ama iyi bir endodonti uzmanı dişini kurtarabilir.

ağız kokusu içinse, ilk düşüneceğim şey dişeti hastalığı olur ama sen dişetlerimden memnunum diyorsun, aslında sadece mide ve diş problerinden değil ağız kokusu bir sürü nedenlede oluşur, ağız kuruluğu, diyabet vs. vs. belki dişlerdende kaynaklı olabilir evet... ama görmeden bir yorum yapmam yanlış olur cnm.

hekimine güven demem lazım aslında ama iltihap akan bir dişin ağrımasını bekleyen bir hekime de güvenilmez açıkcası, sen en iyisi periapikal denen bir röntgen çektirmesini iste hekiminden, ilgili dişin kanalında ve kanal ucundaki dokularda neler oluyor bir görsün.

Çok sağolun..Tekrar o hekime gitmeyeceğim.Belki de söylediği gibidir her şey ama ben yine de güvenemiyorum.Zaten bana da çok uzaktı o hastane iyi diye gitmiştim.Bana yakın olan başka bir devlet hastanesinden randevu alıp tekrar sorunlarımı anlatacağım.O dediğiniz röntgeni çekmelerini de isterim.Umarım biran önce bir çare bulunur.

Devlet hastanelerinde hiç boş yer yok.Bu hafta halledebilsem güzel olacaktı.Bana uygun bir fiyata Bakırköy taraflarında ağız kokusu ölçümünü uygulayabilecek bir hekim önerir misiniz arkadaşlar?

bu cihaz ankarada hangi hastanelerde var acaba ve özelde ölçüm yapan dr var mı fiyatı nedir?

bir yakınımda daha evvel agız kokusu vardı mide kaynaklı ve nodül varmıs ondanda kaynaklanabılır demislerdi
simdi agzı kokmamasına ragmen bır saplantı halıne geldı agzım kokuyor dıye ınsan ıcıne cıkmıyor
psikolojısını bozdu

Arkadaşım senin için baktım netten..Sanıyorum ki Söke Atlas Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde bu cihaz ile ölçüm yapılıyor.Bir araştırın randevu alın isterseniz..

merhaba bana özelden msj atmışsın fakat ben özelden cevap yazaqmıyorum o yüzden buradan yazdım ben söylediğiniz kuaförü bilmiyorum ama kaş için hayrıye atalayı tavsiye edebilirim tabi herkezin beğenisi farklıdır benim beğendiğim yeri siz hiç begenmeye bilirsiniz bunu ancak tecrübe ederk anlayabilirsiniz tavsiyem bir denemeniz beğenmezseniz zaten eşki şekline dönecektir aldırırken siz de nasıl istediğinizi söylersenizistediğiniz sonuç ortaya çıkablilir iyi günler :)

Back