Ağız içi yaralar :(:(:(

allure38

............
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
418
2
Merhaba..Benim ağzımda kendimi bildim bileli sıklıkla yara çıkar.. bi kaç yerınde konuşmakta bile zorlanırım .. Şuan var malesef ağzımı acamıyorum.. Doktora gittik vitamin eksikliği yok, behçet hastalıgı varmı diye baktılar oda cıkmadı.. Herneyse.. Ben bu yaralardan nasıl kurtulacagm bide yaralar cıkarsa en kısa zamanda iyileşmesi için ne önerirsiniz? ? gargar işe yaramıyor 1 haftadır var nerdeyse bu yaralar uf..

Bendede aynı şikayet var.acıyı bilirim.merhemi var kenacort ondan al yatınca sürersin yutsan bişey olmuyor.bişey yememen lazım onu sürünce.oyüzden yatınca sür 3 güne geçiyor birde b12 vitamini al ilacın ismini hatırlamıyorum ama ucuz 2,5 tl.turunca bir kabı var ondan al günde bitane iç.agız yaraları b12 vitamini eksikliğinden kaynaklanıyor...

böğürtlen yaprağı çayı iyi gelir

aktardan alabilirsin böğürtlen yaprağını

demleyip içersin iyidir tecrübeyle sabittir.

stresten oluyor diye duymuştum eczaneye gidin bi krem var adını unuttum bide fısfıs ağzımda yara çıktı deyin verir o iyi gelir

canım bende bu agız yaralarından çektiğim kadar hiç bişeyden cekmedım yıllardır üstelık benıkı asla tek de cıkmazdı bı cıkdı mı 3-4 tane bırden ne gargara ne krem hiç fayda etmezdı gitmedıgım doktor kalmadı çözum yok. ama stresim bitii işimi falan buldum rahata cıktım:) ozman geçti cok şukur 1 yıldır agız yarası falan görmedım sana tavsiyem sıkıntı yapma gergınleşme bence senınkınınde en buyuk nedeni stres sifalar diliyrm canım...

behçet demiştim ama tetkikler yapılmış bişi çıkmamış
bvitamini kompleksi kullanın iyi gelebilir

Son düzenleme:

bugun doktora gittim birsürü ilaç verdi..Kenekort verecekmsnz dedım hayır olmaz dedi.. b12 testi de yaptırdık canım o da normal cıktı :S kesin strestn.. şimdi yeni bi ilaç çıkmş onu verdi.. sürdüm uyuştu.. uyştrur demişti yemegı rahat yersin dedi.. iyi oldu ama bu anlık yani sonuçta

Denediniz mi bilmiyorum ; fakat adaçayını demleyip hem içerseniz hemde gargara yaparsanız bir süre sonra iyice azalmaya başlar.

Çok zor durum, geçmiş olsun.

aynen canım ilkin 6 tane vardı 3 tanesi geçti çok şükür ama bi tane alt dudagmda var kocaman o fena yaa dilimdekilerde çok kötü ya konuşamıorm resmen ... İnsallah doktorun verdiği ilaçlarla yarına geçer

ya bende kendimi bildim bileli var ilk 2aylıken çıkmış behçet hastalığı sanmışlar tahlil falan yapılmış birşey çıkmamış bizde ırsı sanırım halamda amcamdada çıkıyo uçu beyaz kırmızı yara şekillinde çıkıyo bende doktor bi hap verdi onu kullandım geçirdi ama ben devamlı kullanmadım istersen doktoruna sor o ilaçı bi ismini vereyim de. birde bi merhem var sizede vermişerdir belki oda afatını alıyo biraz onuda kullanın bence.Geçmiş olsun..

Son düzenleme:

aynen benım amcamda falan da çıkar.. teyzemde de.. tmm canım sen ver ilacın adını bakayım bi

Bende şu aft denilen şeyden çok çektim,hala hasta olsam yada stres olsam yine çıkar kesin bir çözümü yok maalesef

bu yaralar vucut direncinizin zayıf olmasından da kaynaklanıyor.eğer uçuk şikayetinizde sık oluyorsa solgarın n-sistein diye bir vitamini var bunu 3 ay boyunca kulllamanız lazım
bu arada eğer ağızda kötü yapılmış,jijyenik omayan dolgu ve köprüleriniz var ise bunlarda yara oluşumunu hızlandırır.onlarıda değiştirmek zorundasınız

3 ay boyunca kullanmak için bi hap verdi doktor ama içeriğini okuduk çok sacma geldi bize :S alakası yok yani.. adı colchicum dispert .. Bunu neden verdi bilmiyorum :S

ilk önce agız yaranız varsa dişinizde implant diş varmı ? mesela implant diş agızda beyaz beyaz küçük yaralar verir ve sürekli bu bakteri gezer mesela diliniz alıntıda çıkar sonra işte dudak altında çıkar yemek yerken batar bazı yiyeceklere tepki verir mesela yeşil salata yediginizde 2 gün sonra agız yaranızda bir çogalma olur..implantsa hemen onu söktürün derim eger implant yok ise bitkisel tedavilere yönelin saraçoglunun özel şekerleri var tuz gibi o çok iyi gelmiyormus aynı sorun annemde de var ugraşıyor kadın yıllardır..bazıları implanttan olmuyormuş çıkarınca agız yarası bir daha olmuyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…