• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağır yanığın acısı nasıl geçer?

ayy çok geçmiş olsun yanık acısını bilirim
benim ayağıma kaynar su dökülmüştü ilk önce suya tuttuk sonra tuz döktüler vicks varya ondan sürdüler
zeytin iyi geliyormuş diye normal çekirdekli kahvaltılık zeytini ikiye ayırıp çekirdeğini çıkarıp ayağımın altına koydular
hatta evde zeytin kalmamış 3 5 tane neyse koymuşlardı ayağımın üstüne koymaya zeytin kalmadı
zeytin konan yer daha çabuk iyileşti annem sonradan keşke hemen markete gidip zeytin alsaydık demişti

ayy kızlar bugün başımıza gelen komedi zincirlerini anlatıcam size... kayınvalidem yaşadığımız şehrin başka bir ilçesinde yaşıyor.. neyse eşim dedi olmaz böyle annemi alıp merkeze getiricem.bir özel hastaneye gittik.almışlar pansumana, zaten ben kayınvalidemi öyle görünce ağlamaya başladım. bu kadar olacağını tahmin etmemiştim... çok kötü olmuş gerçekten.neyse sonra doktor geldi, ilaç yazdı aldı eşim falan pansuman yaptılar.. mikrop kapabilir çok dikkat edin dediler..sonra bende girdim odaya doktor diyo ki; 1 hafta burda kalması lazım. serum falan bağlanıcak, yoksa mikrop kapar... dedik bize kaça patlar? geceliği 200 dediler. e yuh dedik :) neyse dedik biz bi üniversite hastanesine gidelim.. eşimle dışarı çıktık napalım diye konuşuyoruz,hemşire kayınvalideme; bak gidiceksiniz şimdi öbür hastaneye açıcaklar bandajları çok fazla canın yanıcak dayanamazsın teyze demiş.. doktorda yine geri dönüceksiniz boşuna yorulmayın demiş. ay baya güldüm ben duyunca :) sonra gittik üniversite hastanesine aldılar acile. çocuğun biri geldi; doktor mu hemşire mi hasta bakıcımı belli değil.. dedi siz bekleyin ben plastik cerrahı arıcam şimdi. aradan 15 dk geçti dedik noldu aradın mı.. dedi birazdan tekrar arıcam müsait değilmiş.. neyse sonra tekrar aradı falan geliyomuş dedi, geldi doktor. açtılar yarayı;s söyledi işte şöyle ilaç alıcaksın böyle pansuman yapıcaksın birsürü şey anlattı sonra gitti. diğer kalana da dedi ki şu kremleri kullan pansuman yap tekrar. neyse çocuk tam açıyo bandajları ben dedim ki; ya diğer hastanede mikrop kapabilir dikkat edin dediler, bi eldiven taksanız dedim. bu bana ne dese beğenirsiniz... çok pimpirikliyseniz bileyim yani dedi. ben şok :53::53: anlamadımm dedim kızgın bi şekilde. tekrar etti :9::9: yaa sabır çektik eşimle bi yandanda gülüyom sinirimden. eşim gitti; oğlunuzda pek agresif diyo kayınvalideme ki eşim pamuk gibi adamdır :9:eşim geldi kaç yaşında gösteriyorum dedi.. eşimde 23 mü dedi. çocukta 26 dedi. eşim dedi ben kaçım? 24 falan dedi 29 dedi eşimde.. eşime diyo ki gençsin ama göbek falan yerinde kolesterolda vardır sende :9::9: neyse sonra bu 2 saatte yaptı pansumanı arada bana pimpirikli deyip duruyo. bak ben pimpirikli falan değilim doktorlara güven olmuyo ille kontrol etmek lazım bişeyleri dedim.. kayınvalidem işte benim gelinim bitanedir,seviyo beni ondan falan dedi ama ben gıcık oldum bi kere. eşim dedi benim yıllarım hastnelerde geçti; babamın rahatsızlığı yüzünden. doktormusunuz siz dedi? öğrenciyim demez mi:9: aman zaten ben doktor olduğuma çok pişmanım bi daha gelsem dünyaya asla olmam falan dedi :3::3: neyse ben artık çıktım biraz dışarı bitsinde gidelim diye. sonunda bitti. doktorluk zor meslek, hasta olmak daha zor :9: neyse ki kayınvalidemin acısı biraz dindi, dün gece hiç uyumamış bu gece uyur herhalde.. bir hafta 10 gün pansuman olucak sanırım.. teşekkürler paylaşımlarınız için.

limon yakar bence, elimde çatlak bile olsa limon acıtıyor hemen.

daha önce tanıdığımda denenmişti işe yaramıştı ama bende bir hafta kadar önce bana bir bardak sıcak çay döküldü bacağıma ve tecrübe etmiş oldum.. bende yakar sanıyordum ama hem sızısını aldı hemde izi kalmadı..

Canım öncelikle çok geçmiş olsun,

Yanık için önerebileceğim iki şey var birincisi silverdin merhem ve ikincisi kantaron yağı.Kantaron yağı mucizevi bir şey, kayınvaliden kadar olmasa da ben de bir yanık atlattım hem de yüzümdeydi düşün :(

Günde 3 kere kantaron yağı kullandım ve iki gün sonra kabuk bağladı ve soyuldu ne iz ne bir renk farkı hiçbir şey yok yüzümde şimdi çok şükür :)
İlk sürdüğünde çok hafif sızlatabiliyor ama sonra geçiyor.

Son düzenleme:
Back