• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağır İmtihanlar

hayattmavisi

Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2022
158
40
18
25
İyi günler önceki konularımdan beni tanırsınız .Ben 23 yaşındayım diş hekimliği son sınıfım dünde konu açmıştım bugün hayatımı anlatacağım ne yapmam gerekiyor bilmiyorum sadece çok çok üzgünüm yani hiç olmaması gereken bir hayatmiş benimki gibi .Benim anne rahmine dustugum anda imtihanim başlamış annem beni düşürmek için ilaç içmiş ve o ilaçlar sağlığımı çok etkilemiş ayağim doğuştan eğriydi yuruyemiyordum tam 19 yaşına kadar.Ben hiç istenmeyen bir cocukmuşum ne annem sevdi beni ne ablam ne abim nede diğer büyükler kimseye birşey yapmadığım halde ablam abim sakat köpek diyip benimle dalga geçiyordu eşek kadar da dayak yiyordum onlardan ablam ve abimin maskarasiydim sürekli aşağilanma sürekli dalga gecilme ezilme dayak ve annem beni hiç ama hiç korumuyordu.Kucucuk bir çocuk en güvenli sandığı yerde evde bunları yaşıyordu .Hep korkak çekingen pisirik urkektim daha sonra okul hayatımda çok çok kötü geçti herkes sakat olusumla dalga geçiyordu lisede bu baskılardan yaşadığım zorbaliklardan majör depresyon geçirdim uzun yıllardır antidepresan kullanıyorum .Psikoga da gittim bir süre sonra maddi durumdan bırakmak zorunda kaldım.
Evet şuan iyi bir bölümde okuyorum ama artık hayatım yasamanin benim için bir anlamı olduğunu düşünmüyorum çünkü çok acı çektim hayatta burda yazamayacak kadar çok ve bambaşka şeyler en güzel yıllarım çocukluğum gençliğim gitti ellerimden artık hayallerimin gerçek olmasının hiçbir önemi yok gibi hissediyorum.Ne aşktan güldü yüzüm ne aileden hayata 10-0 geride başlamışım zaten .

Güzelim onların kalbi sakatmış. Ne ciddiye alıyorsun onları. Hayatın ve sen önemli. Şimdi kalk ve silkelen sen senin için değerlisin kendini sev yeterli başkasının sevgisine neden ihtiyacı duymasın ki. Kendin için giyin ye iç süslen sktiret onları değerimi yaa! Gereğinden fazla değer vermişsin sen onlara farkına var

Güzelim onların kalbi sakatmış. Ne ciddiye alıyorsun onları. Hayatın ve sen önemli. Şimdi kalk ve silkelen sen senin için değerlisin kendini sev yeterli başkasının sevgisine neden ihtiyacı duymasın ki. Kendin için giyin ye iç süslen sktiret onları değerimi yaa! Gereğinden fazla değer vermişsin sen onlara farkına var
O kadar acıdan sonra artık yaşamanın önemi yok gibi geliyor

Kesinlikle geç değil. Herkes ailesinde Bi takım şeyler yaşıyor. Kabul sizinki biraz daha ağır olmuş. Ama siz guclusunuZ. Çok guzel bir bölümde okuyorsun. Bu bölümü kazanman bile daha çok şey yapabileceginin göstergesi. Silkelen ve hayata bir kere geldiğini hep dusun.. Başı kötü başladı diye ortası ve sonuda kötü olacak diye birsey yok. O zaman çocuktun elinden birsey gelmiyodu. Ama artık Bi yetişkinsin. Kendini mutlu edecek adımları at

Elbetteki kolay şeyler değil. Ama kendin için savaşmalısın

Kesinlikle geç değil. Herkes ailesinde Bi takım şeyler yaşıyor. Kabul sizinki biraz daha ağır olmuş. Ama siz guclusunuZ. Çok guzel bir bölümde okuyorsun. Bu bölümü kazanman bile daha çok şey yapabileceginin göstergesi. Silkelen ve hayata bir kere geldiğini hep dusun.. Başı kötü başladı diye ortası ve sonuda kötü olacak diye birsey yok. O zaman çocuktun elinden birsey gelmiyodu. Ama artık Bi yetişkinsin. Kendini mutlu edecek adımları at
Teşekkür ederim.

O kadar güçlü birisin ki insanların yıllarca calisipta kazanamadığı bir bölüm okuyorsun yaşadıkların kolay değil ama kimin ki kolay ki herkes kapalı kutu içini açsan neler var önce bir psikoloğa git çok faydasını göreceksin daha 23 yaşındasın yolun çok uzun önündeki koca hayatı geçmişinde yaşadıklarına üzülerek heba etme okulun bitsin işini eline al ekonomik özgürlüğün olsun sana iyi gelmiyorsa gerekirse ailenle görüşme Allah yolunu açık etsin

Onlarla görüşmüyorsundur umarım. Belkide estetik olarak bişey yapılabilir. Daha mutlu hissedersin. Çok gençsin. Basaramayacagın hiç bişey yok. Bizim binada kalça çıkıklıgı olan bi abla vardı. Ailesi önemsememiş oda öyle kalmıştı. Öğretmen oldu. Kimsede dalga geçmiyor. Kariyer sahibi olduktan sonra herkesin nasıl yalaka olduguna şaşarsın

İyi günler önceki konularımdan beni tanırsınız .Ben 23 yaşındayım diş hekimliği son sınıfım dünde konu açmıştım bugün hayatımı anlatacağım ne yapmam gerekiyor bilmiyorum sadece çok çok üzgünüm yani hiç olmaması gereken bir hayatmiş benimki gibi .Benim anne rahmine dustugum anda imtihanim başlamış annem beni düşürmek için ilaç içmiş ve o ilaçlar sağlığımı çok etkilemiş ayağim doğuştan eğriydi yuruyemiyordum tam 19 yaşına kadar.Ben hiç istenmeyen bir cocukmuşum ne annem sevdi beni ne ablam ne abim nede diğer büyükler kimseye birşey yapmadığım halde ablam abim sakat köpek diyip benimle dalga geçiyordu eşek kadar da dayak yiyordum onlardan ablam ve abimin maskarasiydim sürekli aşağilanma sürekli dalga gecilme ezilme dayak ve annem beni hiç ama hiç korumuyordu.Kucucuk bir çocuk en güvenli sandığı yerde evde bunları yaşıyordu .Hep korkak çekingen pisirik urkektim daha sonra okul hayatımda çok çok kötü geçti herkes sakat olusumla dalga geçiyordu lisede bu baskılardan yaşadığım zorbaliklardan majör depresyon geçirdim uzun yıllardır antidepresan kullanıyorum .Psikoga da gittim bir süre sonra maddi durumdan bırakmak zorunda kaldım.
Evet şuan iyi bir bölümde okuyorum ama artık hayatım yasamanin benim için bir anlamı olduğunu düşünmüyorum çünkü çok acı çektim hayatta burda yazamayacak kadar çok ve bambaşka şeyler en güzel yıllarım çocukluğum gençliğim gitti ellerimden artık hayallerimin gerçek olmasının hiçbir önemi yok gibi hissediyorum.Ne aşktan güldü yüzüm ne aileden hayata 10-0 geride başlamışım zaten .
Etrafindaki insanlarin insansizlaşmalari hayatini etkilemesin. Evet ailenin kotu olmasi insani bir hayli depresyona sokar ama bak ne guzel okuyorsun. Ilerde parani kazanir onlardan uzakta da hayat kura bilirsin kendine. Yaşamanin neden anlami olmasin ki? Inan hepimiz çok zorluklar çekdik. Ben bir keresinde Allahim ben kendime birsey yapamam nolur benim uykudayken al canimi dedigimi hatirliyorum. Ama geçti. Hayat sinavlarla dolu. Dişaridan herkes mutlu gozukse de hepimiz çabaliyoruz. Lutfen sakin ol ve kendini sev. Sakat kelimesini diline getirme. Sana oyle muamele edenleri de aldirma. Etrafimiz pislik dolu. Şimdi onlari mi takalim?

Yirmiden önce birilerine bağımlı yaşıyoruz. Kimi aileler insanın canına okuyor. Yirmili yaşlar para kazanmaya başlayıp rahat edeceğimiz dönemler oluyor. Ama bu dönemde çok toy olduğumuz için sürekli kullanılıyor, hayal kırıklığı yaşıyor ve sonunda öğreniyoruz. Otuzlarda kendimizi bulmaya başlıyor, ezdirmiyoruz falan. Kırklar artık olgunlaşma çağı gibi. Yani okulu bitirin hemen çalışmaya başlayın. Hayatın eksik bıraktıklarına değil, verdiklerine odaklanın ve şöyle deyin: "bana sunulan imkanlarla, hem kendi hayatimi nasıl daha güzel ve kaliteli yaparım? Hem de diğer insanların hayatına nasıl güzel dokunuşlarda bulunurum?"
Mesela işiniz ve geliriniz iyi olacak. Sosyalleseceginiz ve kaliteli insanlar taniyacaginiz aktivitelere katilirsiniz. Yardım organizasyonları size çok iyi gelir. Sağlık sorunu olan, bedensel rahatsızlığı olan insanlara destek olursunuz. İyilik yapmak, birinin sıkıntısini hafifletmek size çok büyük huzur ve rahatlama verecektir.
Aile bireyleri size bu kadar kötü muamele yapiyorsa iletişimi en aza indirin. Böyle çirkin konuşma yapacakları bir muhabbete girmeyin. Sakat köpek ne demek? Aşağılık insanlar

Ah güzel kardeşim ah bir bilsen yalnız olmadığını. Her birimizin ne acı hikayelerine rağmen ne kadar güçlü olmak zorunda olduğumuzu. Sevmeyi bilmeyenden sevgi beklemenin sadece bizi yıprattığını. Anne baba bile olsa ne kadar bencil olabilecekleriyle bir yüzleşsen. Ben 29 yaşımda yüzleştim öyle düşün. Bize layık görüleni değil bizim kendimize layık gördüğümüz hayatı inşa edecek güce sahibiz. Düştükçe bunu öğretti hayat. Sana tavsiyem EMDR terapisi al. Ben öyle başa çıktım.

Ah güzel kardeşim ah bir bilsen yalnız olmadığını. Her birimizin ne acı hikayelerine rağmen ne kadar güçlü olmak zorunda olduğumuzu. Sevmeyi bilmeyenden sevgi beklemenin sadece bizi yıprattığını. Anne baba bile olsa ne kadar bencil olabilecekleriyle bir yüzleşsen. Ben 29 yaşımda yüzleştim öyle düşün. Bize layık görüleni değil bizim kendimize layık gördüğümüz hayatı inşa edecek güce sahibiz. Düştükçe bunu öğretti hayat. Sana tavsiyem EMDR terapisi al. Ben öyle başa çıktım.
Emdr terapisi nedir, psikologlar mi yapıyor
Çok yerde duyuyorum ama nasıl guvenebilecegimiz bir yer buluruz

Hocalarından yardım istesen tanıdığın tanıdığı olur uygun psikolojik destek için bulabilirsin belki belliki akıllı bir kızsın daha yolun başındasin pes etme bizde çok mükemmel çocukluk yaşamadık ki. Arkadaşimin abisi zaten fakirim öyleyim böyleyim ağlayıp durmuş arkadaşım da çabalamis bunları yaşadım ama catesiz değilim diye uğraşmış abisi işsiz arkadaşım atandı mutlu bir hayat kurdu eşi çocuğu var bakış açısı önemli aynı aileden iki kardeş çok farklı olabiliyor sende toparlanabilirsin. Canın istemesede mücadele et

Asıl bundan sonra verdiğin emeklerin karşılığını alma zamanın, çok iyi bir bölüm okuyorsun, bundan birkaç sene sonra paranı kazanmaya başlayınca artık hayatındaki insanları sen sececeksin.
Hepimizin hayatında sinandigi konular oluyor ve bu aşamaya birçok insan geliyor.

Yavrum annesi tarafından doğum sonrası boğulan, çöpe atılan babası tecavüz eden bir sürü çocuk var. Çocuk esirgemede binlerce çocuk ailesini bilmeden sevilmeden yaşıyor.

En azından okuluna destek verilmiş bundan sonra dünyaya geliş hikayeni yaşadıklarını bir kenara bırakıp kendi hayatını ve ileride kendi kuracağın aileyi hayal et.

Hayat seni bu şartlara hazırladı gerçekleri kabul et bundan sonra seni etkilemesine izin verme. EMDR terapisi al duyarsızlaş ve ilişkilerinde bu sevgi açlığını gidermeye çalışma.

Kısacası eski hikayeni kabul et ve artık şuanki mutsuzluk için bahane bulma, yapabildiğine çözüm bul yapamadığın, değiştiremeyeceğin her şeyi kabul et, istemesen de iyileşebilmek için affet be yoluna devam et. kendine mutsuzluk için bahane uydurma. Eğer bunu ne kadar erken yaparsan o kadar iyileştirir ve gerçek mutluluğu yakalarsın

Back