Arkadaşlar sizlere depresyon ve özgüven sorunlarımı çözme deneyimimden bahsetmek istiyorum.(konu uzun!!!)
Bundan yaklaşık bir yıl öncesine kadar, Yıllar süren ağur bir depresyonun etkisindeydim. Ayrıca özgüvensizlik, bağlanma problemi, aşırı alınganlık, intihar isteği, sinir vb. Bir çok problemim vardı. Ve dolayısıyla berbat bir hayatım. Hep tedavileri yarım bıraktım. Bunda gittiğim bazı psikiyatrist ve psikologların tuhaf ötesi davranışlarının etkisi de var. Örnek vermek gerekirse hastayla sert bir dille yaklaşma, sorunla dalga geçme vb. Bunlar tedavinin bir parçasıymış. Neyse bende hiçbir işe yaramayan bir sürü görüşme. Dökülmüş yığınla para....
Doktorların vardığı sonuç AŞIRI DUYGUSALLIK.... Tabiki farkındayım bunun etrafımdaki herkes farkında. Yapsbikeceğim şeyin antidepresan kullanmak olduğunu söylediler. Hiçbir önyargım yoktu seve seve kullandım. Yanlız bazı sorunlar var. Antidepresan hayattan zevk almanızı sağlayan bir ilaç ve yemek yemek yemekten de zevk aldırıyor. Az da olsa yedikleriniz yakmanız konusunda da sıkıntı çıkarıyor. Bazı doktorlar siz sormadan söylemiyorlar bunları. Ben antidepresanla hakkınds makaleler okuyarak doktora gittim. Ayrıca eğer ailenizde ağır psikolojik problemler varsa antidepresan kullanmadan doktoru bu konuda bilgilendirmek gerekiyor.
Ben düzenli ilaç kullanmadım ama ilaç bende sihirli değnek etkisi yaptı. Musmutlu, aşmış özgüvenli, hayat dolu sevgi dolu bir insana dönüştüm. Sonra ailem bunun ilaçsız da tedavi edilebilecegine inandılar ve psikolog arayışına girdiler.
Sonra bir psikologla tanıştım. İsmini yazmayayım. Saolsun beni anladığını hissettirdi ve anladı da. Karakterimke alakalı testler yaptı. Ve yaşadıklarımın benim doğuştan sahip olduğum huylarım ve aile yaklaşımıyla alakalı olduğunu söyledi. Uyanık halde bana hipnoz yaptı. Faydası etikliği tartışılır tabi hipnozun...
VEEEEE psikoloğun bana söylediği ve en çok işe yarayan yöntem TAKLİT ETME yöntemi. Derin açıklamalardan sonra ikna oldum. Yöntem şöyle içinizden gelmese de, çok zorlansanızda olmak istediğiniz insanı taklit ediyorsunuz. Aylarca belki yıllarca, ne kadar zorlanırsan zorlan. Asabi olduğunda sakin taklidi, güleryüz taklidi, özgüvenli taklidi, mutlu taklidi aklınıza ne gelirse.
Psikoloğun sürekli verdiği örnek yeni yürümeye başkayan çocuk gibi. Çok zorlansanda başaramasanda sürekli dene. Bir süre sonra yaptığını bike farketmeden o insan olacaksın....