• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağda derdi

tontiton

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2015
472
1.005
63
Merhaba, konunun yeri uygun olmayabilir ama cidden canıma tak ettiği için yazmak zorundayım tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Beyaz tenliyim ve zaman zaman ağda derimde allerjiye neden oluyor. Bugün yine ağda yaptırmak zorunda kaldım tatile gideceğim. Ağdanın üzerinden 12 saat geçti ve şu an derim kıpkırmızı ve pütür pütür sanki içi beyaz sivilce çıkacakmış gibi her yerim. soğuk su tuttum bebek yağı sürdüm üzerine de antibiyotikli krem sürdüm. Acaba bunun geçebilmesi için başka bir önerisi olan var mı? Daha önce de böyle olmuştu ve 2 ay geçmemişti.

Soğuk suyu ağdanın üzerinden 11 saat geçince sürdüm. Doktora daha önce gittiğimde yapılacak bir şey yok dedi. Bu halimi en hızlı nasıl geçirebilirim?

Merhaba, konunun yeri uygun olmayabilir ama cidden canıma tak ettiği için yazmak zorundayım tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Beyaz tenliyim ve zaman zaman ağda derimde allerjiye neden oluyor. Bugün yine ağda yaptırmak zorunda kaldım tatile gideceğim. Ağdanın üzerinden 12 saat geçti ve şu an derim kıpkırmızı ve pütür pütür sanki içi beyaz sivilce çıkacakmış gibi her yerim. soğuk su tuttum bebek yağı sürdüm üzerine de antibiyotikli krem sürdüm. Acaba bunun geçebilmesi için başka bir önerisi olan var mı? Daha önce de böyle olmuştu ve 2 ay geçmemişti.
Bende adadan sonra limon sıkıp sürerim . Hatta limonu kes ağda yaptığın yere sür. Kararması falan da olmuyor. Kararmayı yok ediyor. Bi dene bende işe yarar. Annem teyzem hep öyle yapar. İnşallah bi sıkıntı çıkmaz.

Ay limon sürme sakın ben de beyaz tenliyim hepten alerji oluyor...

buz torbası gezdirirdim ben üzerinde ağdadan sonra... bir de bol bol nemlendir bebe yağı ve bepanthol...

Tavsiyem lazer epilasyon, çok şükür dedirtti bana... o kırmızılıklar sivilce şeklinde görüntüler gitti...
toparlanıp kış döneminde başla derim, seneye rahat edersin.

buz torbası gezdirirdim ben üzerinde ağdadan sonra... bir de bol bol nemlendir bebe yağı ve bepanthol...

Tavsiyem lazer epilasyon, çok şükür dedirtti bana... o kırmızılıklar sivilce şeklinde görüntüler gitti...

çok haklısınız bana da lazer için ekimde gelmemi söylediler. O zamana kadar idare edeyim dedim mahvoldu. Bepanthol yerine antibiyotikli krem sürdüm ama sabah kalkar almaya giderim artık...

Bende adadan sonra limon sıkıp sürerim . Hatta limonu kes ağda yaptığın yere sür. Kararması falan da olmuyor. Kararmayı yok ediyor. Bi dene bende işe yarar. Annem teyzem hep öyle yapar. İnşallah bi sıkıntı çıkmaz.
çok teşekkür ederim umarım yarına güzel bir haber verebilirim size. İnternette kantaron yağı kullananları gördüm ama hiç denemedim daha önce ya daha kötü olursa diye korkuyorum

Bende buğday tenliyim. Bende işe yarar. Hatta kızarıklık falan ne varsa alır. Sürmediğim zaman kızarıklık ertesi gün geçer. Kişiden kişiye fark ediyor demek ki.

çok teşekkür ederim umarım yarına güzel bir haber verebilirim size. İnternette kantaron yağı kullananları gördüm ama hiç denemedim daha önce ya daha kötü olursa diye korkuyorum
O zaman tüm vücuda uygulama . Küçük bi bölgede dene sonuca göre devam et.

Kimisi ağda yapılacak bölgeye bebek pudrasi döküldüğü zaman hem acısı hemde alerjisi az oluyor diyor. Bide pudralı agdalar var hassas cilde uygun onu kullanın bence

Ağdadan sonra su, buz vs. değerse sivilcelerinde ya da kızarıklık olur. Tek yapacağınız antibiyotikli krem sürüp o gün su değdirmemek. Bir de ağda yapılmadan önceki son iki gün bolca nemlendirmek.

Aslında ilk fırsatta bırakcam ağdayı. Keşke jilet kullansaydım da ağda yaptırmasaydım buhün çok kötü görünecek iyileşmezse

Ağdadan sonra su, buz vs. değerse sivilcelerinde ya da kızarıklık olur. Tek yapacağınız antibiyotikli krem sürüp o gün su değdirmemek. Bir de ağda yapılmadan önceki son iki gün bolca nemlendirmek.
hiç su değdirmememe rağmen kızararak kabardı sürekli dediğiniz gibi antibiyotikli krem sürüyorum inşallah işe yarar...

hiç su değdirmememe rağmen kızararak kabardı sürekli dediğiniz gibi antibiyotikli krem sürüyorum inşallah işe yarar...

Sürekli sürüp durmayın:) Bu durumda fazla yapılacak bir şey yok ki. Ben de yaptıktan sonraki iki gün kabarık ve kırmızı gezerdim. Güneş kreminin üstüne bacak fondöteni sürseniz? Benim kapatmıştı.

Sürekli sürüp durmayın:) Bu durumda fazla yapılacak bir şey yok ki. Ben de yaptıktan sonraki iki gün kabarık ve kırmızı gezerdim. Güneş kreminin üstüne bacak fondöteni sürseniz? Benim kapatmıştı.
:) 2 gün hiç problem değil slında. Aylarca geçmezse diye korktum ben. Daha önce bir kere mikrop kapmıştı göbeğim aylarca iz içinde gezdim... Onu düşününce panik yaptım epey :)

:) 2 gün hiç problem değil slında. Aylarca geçmezse diye korktum ben. Daha önce bir kere mikrop kapmıştı göbeğim aylarca iz içinde gezdim... Onu düşününce panik yaptım epey :)

Benim de öyle oluyordu. Saçma sapan kaşıntılar, sivilce olmayan şişlikler ya da batıklar. Sirden sonra duş aldığım içinmiş. İlk gün duş almayıp yalnızca bir ya da iki kez:-) antibiyotikli krem sürünce tekrarlamamıştı bir daha. Aloe Vera jeli de olabilir, bitkiden çıkma ama. Hazır değil.

Biliyorum konu ağda ama demeden duramicam.. Lazer diye bir mucize var insanlığa sunulmus gece gündüz dua ettigim ... Maddi durumunuz uygunsa, beyaz tenliymissiniz de zaten, kendinize agda saçmalıgını vs cektirmeyin..30 sene çektim ordan biliyorum.

direk agda yapmayi birakin bence. Bende de hemen kızarıklık oluyo butun kil koklerinde yillar once epilatör kullanirdim bozulmustu bayadir kullanmiyodum gecen gun yenisini aldim. suan epilatörü ikici kullanışım ilk yaptıgımda yine kizardim hafif ama şuan bacaklarımda hiç yeni alınmiş gibi kizarıkliķ yok.
Bide agda dertli iş uzamasını bekle falan. ben kuafore gidince bile bacagımda ki kilin yarisi kaliyo kisa kisa komple hic alinmiyo.
epilatör candır tak fişe hoooop bitti beş dakika sonra.
Ben bide epilatörle kısayken aliyorum tüyleri uzamadan hic acimiyo.
Bide bacağnıza artik bisey sürmeyin yarın akşam yine kremleŕsiniz. zaten cilt hassas dahada tahriş etmeyin bişeyler sürüp.

Hiç böyle derdim olmadı buğday tenliyim ağda kullanmam makina kullanırım aldığımda kızarık olur 10 dk sonra geçer. Genelde limon sürerler bir deneyin derim.

Madem ekimde lazerin var o zaman kadar jilet kullan. Artmaz kılların merak etme. Lazere gittiğim yer söylemişti.
Bas jileti ne uğraşıyorsun ağdayla falan dediler. Ben de ağda yapardım artık asla yapmıyorum.

Kızarıklık için Sudocrem tavsiye ederim. Normalde bebeklere kullanılan bir pişik kremi ama bende ağda sonrası tahriş ve kızarıklığa çok iyi geldi. Eczaneden alabilirsin.

Back