Merhaba 2k1. Konuyu baştan sona okudum. Acınızı anlamaya çalıştım gözyaşlarıyla. İnş şimdi daha iyisinizdir. Ben hamileyim şu anda ve çok korkuyorum preklampsiden. Sizin tansiyonunuz ne zamandan itibaren yükselmeye başlamıştı ve kaç çıkıyordu. Diğer belirtilerin hepsi bir anda mı çıkıyor. Benim tansiyonum 13-8 civarı ve idrarda protein çıktı. Cevap verirseniz sevinirim.
Benim tansiyonum başından beri 12-8 civarındaydı, hiç düşük olmadı yani, o yüzden takip ediyordum.
11 nisanda yani 21+2 olması lazım, detaylı ultrasonda oğlumun gelişimi 2 haftaya yakın geri ve suyu az çıktı. 1 hafta sonrasında kontrolüm vardı o arada bebeğim hiç gelişmemiş görünüyordu. 3 hafta boyunca haftada 1 takip edildim. Ama bebeğim 3 haftada anca 1 haftalık gelişim gösterdi ve suyu hep sınırda çıkıyordu. 23+1 de benim tansiyonum yükselmeye başladı, 15-9 lara kadar filan, ama fiziksel olarak baş dönmesi filan öyle bir şey hiç olmadı. 2-3 gün içinde de olan oldu.
Her zaman böyle mi bilmiyorum ama benim tansiyonum son 2-3 günde bir anda arttı.
Bir de nefes almada çok sıkıntı yaşıyordum ve burnum normalde hiç kanamaz, böyle şarıl şarıl kanamıyordu ama devamlı kandan tıkalı oluyordu. Sabah özelde kontrolde tansiyonumu 14-9 ölçtüler, 2 saat sonra çapada 18-11 yarım saat sonra 20-12 ve inan ki bende hiç yüksek tansiyon belirtisi yoktu.
Canım senin yapacağın çok önemli iki şey var, birincisi kendini boş yere üzme, bu her hastalığın başlangıcı inan ki, ikincisi en kısa zamanda bir üniversite hastanesine git. Maalesef bu gibi durumlarda özeldeki bir çok doktor yetersiz kalıyor. Sonradan üzülmenin bir anlamı yok. Senin durumun preeklampsiye benziyor ama belki de gebelik tansiyonudur, her halükarda sana tansiyon ilacı başlanması gerekebilir. İdrarda protein de çıkmış, tansiyon böbrekleri etkilemeye başlamış bile, lütfen geç kalmadan araştırma hastanesine git canım. İçin rahat etmiyorsa doktorun seni yeterince tatmin etmiyor demektir, o zaman sadece ona gitmekle yetinme.
Beni doktorum çapaya yönlendirirken bugün veya yarın çapaya gidin, yatışınız yapılabilir ona göre tedarikli gidin dedi, oradan çıkar çıkmaz çapaya gittik. Her hafta görüyordu beni doktorum, be kadın bu duruma gelene kadar aklın neredeydi, bir de bir gün sonra gitmiş olsam neler olabileceğini düşünmek bile istemiyorum.
Kaçıncı haftadasın, bebeğin gelişimi nasıl? Bana istediğin zaman yazabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım, kendini üzme ama, belki de hiçbir şeyin yok.
Allah şifa versin, zamanında, sağlıkla evladını kucağına almayı nasip etsin canım