• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağır preeklampsi, bebeğimi kaybettim.

2ba-

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2011
1.293
1.611
358
İlk kez 3 hafta kadar önce detaylı ultrasonda fark edilmişti bebeğimin suyunun az olduğu, gelişiminin geri kaldığı. Her hafta bir umutla gittim kontrollere ama nafile. Son kontrolde özel doktorumun durumun riskli olduğunu söylemesiyle gittiğim Çapa’da ölçülen ilk tansiyonum 18-11 di, yatış verildikten sonra 20-12. Tansiyonumu ölçen hemşire nasılsın sorusuna iyiyim diye cevap alınca, “iyi değilsin, senin haberin yok” dedi şaşkınlıkla. 5 dakika sonra yoğun bakımda yatıyordum. Birkaç saat sonrasında ilk kez bir doktorun ağzından özetle ağır preeklampsi geçirdiğimi ve benim sağlığım için gebeliğin sonlandırılmasından başka çare olmadığını duyduğumda sanırım yarım saat boyunca bacaklarım titremişti, engel olamamıştım. Tüm gece boyunca nöbetçi doktor ne yapmaya karar verdiğimizi sormaya geldi; şoktaydım, insan böyle bir şeyi nasıl kabullenebilir ve bir karar verebilirdi.

İkinci gün dopplere girdim, sonuç aynıydı, önce anne düşünülmeliydi, bu yüzden bebekten vazgeçilmeliydi. Her yerim şiş, burnum kanamaktan tıkalı, sık sık bayılır ve nefes alamaz durumdaydım. Ama yine de bunları duyarken bilmiyorum fiziksel mi yoksa psikolojik acım mı daha çoktu. Konseye girdim, karar aynı. Bebeğimden vazgeçmek zorundaydım.

Suni sancı verildi. Çektiğim o kadar sancının sonunda 23+6 haftalıkken bebeğim 5-6 saat sonra ölü doğdu, 23 cm, 340 gram, kuzum minicik kuzum.. Hiç bakamadım dayanamam aklımdan çıkmaz diye, o kadar pişmanım ki.. O güzel yüzünü bir kez görseydim.. Onu o kadar özlüyorum ki.. Daha dün gibi içimde kıpır kıpırdı, şimdi toprak oldu.. Geçmiyor bu acı, hiç aklımdan çıkmıyor yavrum.. Geceleri yastığım hep ıslak, dünya, yaşam, her şey anlamını yitirdi…

Ah yaa içim acıdı :(

Başın sağ olsun..

Çok zor. Ama atlatacaksın inşallah zamanla.
Allah sağlık sıhhat verdiği sürece olur, belki de hayırlısı böyleymiş. Vefat etmesi çok acı ama belki vefat etmeseydi engelli/sakat vs doğacaktı. Ya da hastalıklı olup ömür boyu acı çekecekti.

Allah seni seviyormuş ki ömür boyu üzülme, yeni bi yavrun olana kadar acını yaşa istemiş.

Bunun iyi tarafı tabiki yok. Ama her şerde bi hayır olduğunu unutma canımm :(

Cennette bi meleğin var artık...

Son düzenleme:
Cennette bi meleğin var artık...

Zaten inancı olmayan bir insan böyle bir durumu nasıl atlatır bilemiyorum.. Çok zor bir sınav işte, Allah kimsenin başına vermesin.
Kabullenmek, sabretmek çok zor, çok.
Özlem insanı kahrediyor. Anneler doğum yaptıktan sonra bebeklerinin karınlarında olmasını özlerlermiş, benim hem karnım, hem kucağım boş. Çok üzgünüm :(

bunu duymayıda söylemeyide sevmiyorum canım... başın sağolsun :( bende senin gibi 4 ay önce ağır preeklemsi ile bebeğimi kaybettim. mide bölgemdeki ağrı ile gitmediğim doktork kalmamıstı hepsi normal deyip gönderdi. 2 hafta o ağrıyla sabahlara kadar bağıra bağıra gözümübi dakika yummadan ağlaadım. en sonunda bebeğimi benden aldılar :(( 1120 gram doğmuştu ciğerleri gelişmediğinden tutunamadı hayata. ben bi yoğun bakıma o diğer yoğun bakıma kaldırıldı. en sonunda yavrum dayanamadı uçtu gitti melek oldu. annesinin kuzusu. RABBİM acımızı hafifletsin tez zamanda sağlıklı uzun ömürlü kızlı erkekli evlatlar versin bizlere evlat hasreti çeken herkese

bunu duymayıda söylemeyide sevmiyorum canım... başın sağolsun :( bende senin gibi 4 ay önce ağır preeklemsi ile bebeğimi kaybettim. mide bölgemdeki ağrı ile gitmediğim doktork kalmamıstı hepsi normal deyip gönderdi. 2 hafta o ağrıyla sabahlara kadar bağıra bağıra gözümübi dakika yummadan ağlaadım. en sonunda bebeğimi benden aldılar :(( 1120 gram doğmuştu ciğerleri gelişmediğinden tutunamadı hayata. ben bi yoğun bakıma o diğer yoğun bakıma kaldırıldı. en sonunda yavrum dayanamadı uçtu gitti melek oldu. annesinin kuzusu. RABBİM acımızı hafifletsin tez zamanda sağlıklı uzun ömürlü kızlı erkekli evlatlar versin bizlere evlat hasreti çeken herkese

Amin canım, Allah sana da sabırlar versin. Benim yan odamda vardı, bebeği 700 gramdı, yaşıyordu. Kader işte, başımıza geleceği yaşıyoruz, keşkelerin anlamı yok. Ömrü olan yaşıyor, olmayan türlü sebeple gidiyor. Allah yardımcımız olsun

Amin canım, Allah sana da sabırlar versin. Benim yan odamda vardı, bebeği 700 gramdı, yaşıyordu. Kader işte, başımıza geleceği yaşıyoruz, keşkelerin anlamı yok. Ömrü olan yaşıyor, olmayan türlü sebeple gidiyor. Allah yardımcımız olsun

amin canım çok zor günler geçirdim RABBİM beterinden korusun. sana tavsiyem benim gibi yapma. kendini eve kapatma. uğras bul insanların arasına çık. ben kendimi kapadım iyice kötü oldum. atlatmam çok zor oldu. taki dışarı ne zaman çıkmaya basladım o zaman iraz daha rahatladım.

amin canım çok zor günler geçirdim RABBİM beterinden korusun. sana tavsiyem benim gibi yapma. kendini eve kapatma. uğras bul insanların arasına çık. ben kendimi kapadım iyice kötü oldum. atlatmam çok zor oldu. taki dışarı ne zaman çıkmaya basladım o zaman iraz daha rahatladım.

Mecburen dışarı çıktığım zamanlar oluyor, aksine daha kötü oluyorum.. Birileriyle iletişim kurunca daha kötü oluyorum, insanların nasılsın demesi bile sanki yeniden yaşamama neden oluyor aynı şeyleri, zamanla geçecek umarım.

Canim benim de 5 ay oldu olu doğum yapali.hemen geçmiyor.ama biraz hafifliyor.bol bol yasin oku.sagligina dikkat et

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim benim de 5 ay oldu olu doğum yapali.hemen geçmiyor.ama biraz hafifliyor.bol bol yasin oku.sagligina dikkat et

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Allah sana da sabırlar versin canım. Hiç hafiflemiyor bu acı, sanki hiç geçmeyecek gibi ama elbet azalacak biliyorum, Allah hepimize yardım etsin ne diyeyim.

off off bir yaralı yürek daha.. seni en iyi bizler anlarız canım. ben de eylülde 22 haftalık bebeğime veda etmek zorunda kaldım. suyu bitmesi ve kanamalar sonucu.. biz de ayrıldık meleğimle..ama aylarca acım benimleydi. ağlama krizleri, düşünceler arasında boğulma vb.. sınav bu da RABBİM geçebilememizi nasip etsin. meleklerimize kavuşabilemeyi nasip etsin. sana tavsiye edebileceğim h,ç bişey yok bu acıları yaşamış biri olarak. zaman iyi gelecek ama hiç geçmeyecek..

Mecburen dışarı çıktığım zamanlar oluyor, aksine daha kötü oluyorum.. Birileriyle iletişim kurunca daha kötü oluyorum, insanların nasılsın demesi bile sanki yeniden yaşamama neden oluyor aynı şeyleri, zamanla geçecek umarım.
canım başın sağolsun benimde oğlum gideli 50 gün oldu 23 haftalıktı meleğim annesinin ilk heyecanı . acını yaşa ağlamak istiyosan ağla. bana da hiç ağlama hep dediler hep başka şeylerle avuttular. şimdi de yas dönemini kapattığım yaşamadığım için daha çok acı çekiyorum. psikolojik yardım almaya başladım. rabbim yardımcın olsun.

once basin sagolsun.Allah baska aci vermesin.yasadigin aciyi tum kalbimle hiss ediyyorum,ayni aciyi 2 ay once yasadim.oyle pismanim ki minnacik kizima doya doya bakmadigim icin,ona sarilmadigim icin .simdi iki ay gecmesine ragmen hic hafiflemiyor acim,dahada artiyor sanki.kimseyle paylasamiyorum,kimseyi uzmek istemiyorum,acimi kendim yasiyorum.ruh gibi geziyorum ama kimseye belli etmiyorum,her kes ayni seyi soyluyor,yine bir bebegin olucak diye.ama kimse anlamiyor ki ben onu,biriciyimi,ilk yavrumu cok ozluyorum...........
belki bir birimize destek olursak acilarimiz biraz hafifler.

off off bir yaralı yürek daha.. seni en iyi bizler anlarız canım. ben de eylülde 22 haftalık bebeğime veda etmek zorunda kaldım. suyu bitmesi ve kanamalar sonucu.. biz de ayrıldık meleğimle..ama aylarca acım benimleydi. ağlama krizleri, düşünceler arasında boğulma vb.. sınav bu da RABBİM geçebilememizi nasip etsin. meleklerimize kavuşabilemeyi nasip etsin. sana tavsiye edebileceğim h,ç bişey yok bu acıları yaşamış biri olarak. zaman iyi gelecek ama hiç geçmeyecek..

canım başın sağolsun benimde oğlum gideli 50 gün oldu 23 haftalıktı meleğim annesinin ilk heyecanı . acını yaşa ağlamak istiyosan ağla. bana da hiç ağlama hep dediler hep başka şeylerle avuttular. şimdi de yas dönemini kapattığım yaşamadığım için daha çok acı çekiyorum. psikolojik yardım almaya başladım. rabbim yardımcın olsun.

once basin sagolsun.Allah baska aci vermesin.yasadigin aciyi tum kalbimle hiss ediyyorum,ayni aciyi 2 ay once yasadim.oyle pismanim ki minnacik kizima doya doya bakmadigim icin,ona sarilmadigim icin .simdi iki ay gecmesine ragmen hic hafiflemiyor acim,dahada artiyor sanki.kimseyle paylasamiyorum,kimseyi uzmek istemiyorum,acimi kendim yasiyorum.ruh gibi geziyorum ama kimseye belli etmiyorum,her kes ayni seyi soyluyor,yine bir bebegin olucak diye.ama kimse anlamiyor ki ben onu,biriciyimi,ilk yavrumu cok ozluyorum...........
belki bir birimize destek olursak acilarimiz biraz hafifler.

Ben de herkesten gizli yaşıyorum acımı, ah ne zor.. Bazen dayanamıyorum, eşim tanık oluyor. Yeniden bir çocuğumuz olacak, geçecek diye avutmaya çalışıyor ama bana başka bir çocuğun hayalini kurmak bile kuzuma ihanetmiş gibi geliyor. Başka bebek için değil, onun için yanıyor kalbim...
Ahhh, yanıyor kalbim..

Mezarına gidesim geliyor, Allahım nasıl dayanırım böyle bir acıya, kabullenemiyorum. Allah hepimize sabırlar versin..
İnanır mısınız hastanelik olmadan önceki hafta çok ciddi nefes darlığı yaşamaya başlamıştım ve bebeğime bir şey olacağından ciddi endişeler duyuyordum artık, tesellim Rabbimin hiçbir kuluna katlanabileceğinden fazla yük vermeyecek olmasaydı, ben böyle bir acıya katlanamam, güzel Allahım bana bunu yaşatmaz diyordum. Ama Allahım kuzumu çok sevmiş ki melek yaptı hemen.. çookkk özlüyorum onu, geçsin bu acı :((((((((

Hamilelik takviminde yazana bakar mısınız, "ޞiddetli baş ağırısı, bulanık görme, ani kilo artışı, veya ellerinizde, ayaklarınızda, ayak bileklerinizde ve yüzünüzde şiddetli şişme gördüğünüz durumlarda hemen doktorunuza başvurunuz. Çünkü bu belirtiler, hem sizin hemde bebeğiniz için çok tehlikeli olan yüksek tansiyonun belirtisi olabilir."
Keşke daha önce uyarmış olsaydı. Ben bunların bir çoğunu yaşadım ama neyse yaa neyse, keşkelerin hiçbir anlamı yok. Preeklampsi konularını görürdüm, olumsuz şeyleri okumıcam derdim, kötü etkilenmeyeyim diye, nereden bilecektim.

Ahh canım benimm :( bende tam 4 ay önce kaybettim yavrumu 26+6 haftalıktı. Rabbim bize sabır versin yolundan ayırmasın şaşırtmasın, sağlıklı evlatlar versin bizlere. acın geçmiyor hafiflemiyor sadece alışmaya başlıyorsun en zayıf anında yakalıyor seni :( Ben işe girdim çalışmaya başladım kafamın dağılması için. Benimle beraber hamile olan 6 kişi doğurdu ne mevlidlere gidebiliyorum ne de eskisi gibi olabiliyorum, dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor maalesef ki şükrediyorez sadece

canım benim Allah sabır versin sen en zor olanla imtihandasın..

ben preeklampsi ne demek bilmiyordum sanırım yüksek tansiyon,bebeğide etkiliyor anlaşılan demek ömrü o kadarmış..canım inan seni üzmek istemiyorum

ama bebek karnında mı melek oldu yanı herşey tansiyondan kaynaklı mı?

Ahh canım benimm :( bende tam 4 ay önce kaybettim yavrumu 26+6 haftalıktı. Rabbim bize sabır versin yolundan ayırmasın şaşırtmasın, sağlıklı evlatlar versin bizlere. acın geçmiyor hafiflemiyor sadece alışmaya başlıyorsun en zayıf anında yakalıyor seni :( Ben işe girdim çalışmaya başladım kafamın dağılması için. Benimle beraber hamile olan 6 kişi doğurdu ne mevlidlere gidebiliyorum ne de eskisi gibi olabiliyorum, dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor maalesef ki şükrediyorez sadece

Allah sana da sabırlar versin canım, ben aslında çalışıyorum ama şu an izindeyim, herkesten, tanıdığım herkesten kaçar haldeyim. Burada bile nasıl yazıştığıma şaşırıyorum ve aslında bana hiç iyi gelmiyor, ağlama krizlerine giriyorum. Geçecek inşallah bu kara günler..

canım benim Allah sabır versin sen en zor olanla imtihandasın..

ben preeklampsi ne demek bilmiyordum sanırım yüksek tansiyon,bebeğide etkiliyor anlaşılan demek ömrü o kadarmış..canım inan seni üzmek istemiyorum

ama bebek karnında mı melek oldu yanı herşey tansiyondan kaynaklı mı?

Benim daha fazla üzülmeme imkan yok zaten ama anne adaylarını üzmekten çok korkuyorum.

Benim önce bebeğimin 2 hafta kadar geri kaldığı çıktı ortaya, ki o zamana kadar hiçbir sorunu yoktu, 3 hafta kadar sıkı takipte kaldım ve gerileme arttı, buna yüksek tansiyon da eklenince preeklampsi geçirdiğin anlaşılıyor. Protein kaçağı oluyor ve vücudun etkileniyor.
Ben kötü bir durumdaydım gerçekten, her yerim şişti, bel oyuntum bile şişti, tasvir edemem, inanmak çok güç.
Preeklampsinin tek tedavisi doğum, öncelikli olarak anneyi ve tabiki bebeği de düşünerek ne kadar uzatılabilirse süre uzatılarak sonunda doğum yaptırtıyorlar ancak benim bebeğimin gelişimi 21 haftalık kadardı ve durumumdan ötürü bekletmek istemedi doktorlar, hastaneye yattığımın 2. günü bebeğimi doğurdum, o gün ultrasonda canlıydı, ben de hareketlerini az da olsa hissediyordum, ancak ne zaman öldüğünü :((( bilmiyorum tam olarak. Sormaya da gücüm yoktu

Allah sana da sabırlar versin canım, ben aslında çalışıyorum ama şu an izindeyim, herkesten, tanıdığım herkesten kaçar haldeyim. Burada bile nasıl yazıştığıma şaşırıyorum ve aslında bana hiç iyi gelmiyor, ağlama krizlerine giriyorum. Geçecek inşallah bu kara günler..

Benim daha fazla üzülmeme imkan yok zaten ama anne adaylarını üzmekten çok korkuyorum.

Benim önce bebeğimin 2 hafta kadar geri kaldığı çıktı ortaya, ki o zamana kadar hiçbir sorunu yoktu, 3 hafta kadar sıkı takipte kaldım ve gerileme arttı, buna yüksek tansiyon da eklenince preeklampsi geçirdiğin anlaşılıyor. Protein kaçağı oluyor ve vücudun etkileniyor.
Ben kötü bir durumdaydım gerçekten, her yerim şişti, bel oyuntum bile şişti, tasvir edemem, inanmak çok güç.
Preeklampsinin tek tedavisi doğum, öncelikli olarak anneyi ve tabiki bebeği de düşünerek ne kadar uzatılabilirse süre uzatılarak sonunda doğum yaptırtıyorlar ancak benim bebeğimin gelişimi 21 haftalık kadardı ve durumumdan ötürü bekletmek istemedi doktorlar, hastaneye yattığımın 2. günü bebeğimi doğurdum, o gün ultrasonda canlıydı, ben de hareketlerini az da olsa hissediyordum, ancak ne zaman öldüğünü :((( bilmiyorum tam olarak. Sormaya da gücüm yoktu

Canim inan kolay değil ben hamile olmasaydim anlamazdim doğmamis daha derdim ama inan çok iyi anlıyorum ..zor elbette ama elden birsey gelmiyor keşke bir tatile çıkabilsen ya da üzüyorsa kapa bakma konuya,sana destek olacak kişilerden kaçma canım benim inan yakın olup sana öyle çok sarılmak isterdim ki..Lütfen üzme kendini sağlıkla kucağına alacaksın elbette yavrunu toparlan olacak inşallah Allahın izniyle. .

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Hamilelik takviminde yazana bakar mısınız, "Ş�iddetli baş ağırısı, bulanık görme, ani kilo artışı, veya ellerinizde, ayaklarınızda, ayak bileklerinizde ve yüzünüzde şiddetli şişme gördüğünüz durumlarda hemen doktorunuza başvurunuz. Çünkü bu belirtiler, hem sizin hemde bebeğiniz için çok tehlikeli olan yüksek tansiyonun belirtisi olabilir."
Keşke daha önce uyarmış olsaydı. Ben bunların bir çoğunu yaşadım ama neyse yaa neyse, keşkelerin hiçbir anlamı yok. Preeklampsi konularını görürdüm, olumsuz şeyleri okumıcam derdim, kötü etkilenmeyeyim diye, nereden bilecektim.

bende yaşadım çoğu belirtiyi doktorlara söylediğimde normal deyip beni hep başlarından attılar. verdiğim paraların bir kuruşunu dahi hak etmiyor onlar. 1 haftada on doktora gittim. o kadar kadın doğumcu bilemedi en sonunda bi çocuk doktoru bildi. hangi bi doktora hakkımı helal edeyim bilemiyom. içimin yanmasıyla oturup ağlıyom ancak :'( :'(

Canim inan kolay değil ben hamile olmasaydim anlamazdim doğmamis daha derdim ama inan çok iyi anlıyorum ..zor elbette ama elden birsey gelmiyor keşke bir tatile çıkabilsen ya da üzüyorsa kapa bakma konuya,sana destek olacak kişilerden kaçma canım benim inan yakın olup sana öyle çok sarılmak isterdim ki..Lütfen üzme kendini sağlıkla kucağına alacaksın elbette yavrunu toparlan olacak inşallah Allahın izniyle. .

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Çok sağol canım. Çok değişik hiçbir şeye benzemeyen bir acı bu, normalde zamanla hislerinin azalmasını bekliyor insan ama yok her geçen gün aynı, tutmasam kendimi sabahtan akşama ağlarım herhalde. Özlemimi tarif edemem, bunun çaresi yok ki, ölümün çaresi yok. Benim evladım geri gelmeyecek. Allah kimseye böyle acı vermesin.

bende yaşadım çoğu belirtiyi doktorlara söylediğimde normal deyip beni hep başlarından attılar. verdiğim paraların bir kuruşunu dahi hak etmiyor onlar. 1 haftada on doktora gittim. o kadar kadın doğumcu bilemedi en sonunda bi çocuk doktoru bildi. hangi bi doktora hakkımı helal edeyim bilemiyom. içimin yanmasıyla oturup ağlıyom ancak :'( :'(

İşte yaşayacağımız vardı, birileri sebep oldu. Kimi suçlasan anlamı yok. Geriye dönemiyoruz maalesef.

Ben doktorumdan çok memnundum açıkçası, 4 doktor değiştirdikten sonra sonunda bir doktoru beğenmiştim. Doktorumun bana yaklaşımını, duyarlılığını çok severdim ama hamilelikte sorun olunca yetersiz kaldı işte, neyse gene de Allah razı olsun, Çapaya gidin demesiydi başıma daha neler gelirdi düşünmek istemiyorum.
Bana ders oldu, bir sıkıntı olduğunu hissettiğimizde bence iyi bir araştırma hastanesine gitmek lazım, hele ki Çapa, orada çok acı günler yaşadım ama bana çok iyi davrandılar, haklarını ödeyemem. Özel hastanede bu kadar ilgi görmez belki hasta, 3 gün yoğun bakımda yattım, 1 hafta da serviste, Allahım ne zor günlerdi. Ben kendi kendime yoğun bakımda yattığım yatakta doğum yaptım sayılır, nasıl olduğunu da bilmiyorum daha önce yaşamadığım için. Sonradan anladım.
Yeniden hamile kalırsam bana çok uzak ama gene de belirli aralıklarla Çapaya kontrole gitmeyi düşünüyorum, çünkü bence oradaki asistan doktorlar bile birçok özel hastanedeki doktorlardan iyiler.

Back