bu gün inanılmaz maceralı birgün geçirdim. gece 00:30 gibi sancı oldu kasıklarımda ama hafifti. sonra 3 gibi uyandım karnım kasığım ağrıyor. dedim gene üşütmüşüm, geçer bekle dedim kendi kendime. sabah 7 oldu dedim 8 de hastanenin poliklıniği açılıyor. anne babamı kaldırdım gittik hastaneye. sıra almak için bekliyorum senin sancın var acile geç dediler. orda doktor çatı muyenesi yaptı açılma yok dedi. seni şuraya gönderelim, yanıma birini verdiler annemde geldi gittik. ordaki doktorda muayene etti, açılma yok dedi, ultrasonla baktı, sonra NST ye gir dedi. hemen NST ye aldılar, bebek haraketleri güzel, ama sancı gözüküyor. bana ne olduğumu anlamadan yatıralım seni dediler. bende hani çok gerekli değilse yatmayayım diyorum, sancı dediği üşütme ağrısı. anlatıyorum anlamıyorda. neyse 5 dk da yatırdılar beni, koydular doğum sancısı çeken bi sürü kadının yanına, NST kontrolü yapılacak uzun bi müddet, sancı ya kesilecek ya artacak. odada yatan tüm kadınlar son aşamadalar, doğurdu doğuracaklar, bağıran çağıran ağlayan çok. sonra doktor geldi, NST me baktı yatış sebebime baktı, bunun burda ne işi var diye apar topar beni odadan çıkardılar. 3 yataklı kimsenin olmadığı bir odada , serum takılıp, NST ye bağlandım. öğle tatilinden sonra doktor geldi, birden çok doktorla birlikte, durumun değerlendiriliyor. hepsi oturdu gülüyor bunun burda ne işi var diye, böyle kaçıncı hasta yatışı falan söylenmeye başladılar. açılman yokmuş dediler, sancı olsada açılma olmadan yatış yapılmıyormuş. iyi dedim çıkayım ben, girişim 5 dk çıkışım tam 4 saat sürdü. orda bulunduğun süre zarfında ailenle görüşmen söz konusu bile değil. bebekle kendin hakkındaki kararlarda tek başınasın. kimseden haber alamadım ve kimseye haber yollayamadım. biz ailenize gerekli bilgileri ulaştırıyoruz diyorlar bu kadar. Allah ordaki herkese büyük sabır versin, ne doktoru ne hemşiresi çekilir dert değildi. neyse ağrılı eve geldim, dinleniyorum. ağrı artarsa, kanama olursa, suyum gelirse ve bebek hareketlerinde azalma yada hissetmeme olursa gelin dediler. elimize bir kaç kağıt verdiler, bunlarla pazar günü acile gelip kontrol olun NST ye bağlasınlar falan dediler.
bu arada bi sürü bebek doğdu orda, gelip geçerken aaaa diye, içim gide gide baktım. miniş minişlerdi, birini diğerinden ayıramıyorsun bile

hepsi yeni doğan

beni orda tek mutlu eden şey bebişlerdi