Aftttttt canım yanıyor.. fikri olanlar

eşimdé çok oluyordu . Saraçoğlu, dut pekmezi yiyin gargara yapın dedi. netten bak. inan eşim kurtuldu. darısı sana. birde b.12 vitamini eksik olanda çok olurmuş. çörekotu yağı içmek ev yapımı elma sirkesi içmekte iyi gelir. çok geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim

Öğrendiniz mi ??

Merhaba aft için glutamin çok etkili oluyor. Eczanelere 20 gr lık glutamin sorun 5 li paket oluyor bulabilirseniz 1-2 günde ağız yarasından kurtulursunuz. Biz bunu genelde kanserli hastalarda oluşan ve çok inatçı aftlarda kullanıyoruz. Hatta geçenlerde 3 yaşında bir kız çocuğu hastaneye ciddi aft nedeniyle yemek yiyemediği için yatmıştı glutamin sayesinde ertesi gün taburcu oldu. 1 bardak suya tozu ekleyip ağzınızı çalkalayacaksınız.

ben aktardan taş gibi bir şeyler almıştım küçük küçük taşlar tadı rezalet çok kötü ama biraz iyi geliyor..

Yazan olmuştur belki,okumadım.Pekmezi denediniz mi?Ben de bir tek o işe yarıyor.Yaranın üstünde tutun biraz.Yakıyor ama iyi geliyor.Günde bir kaç kaşık yiyin.Dut pekmezi bu arada.

Hemen propolis damla alıp sabah akşam direk yaranın üstüne 2 damla damlatıyorsun. Çıkmaya başladığı anda yaparsan yaranın büyümesini anında engelliyor.

Bende de ara ara çıkar. Bir ara biri tam geçmeden başkası çıkmaya başlayınca oğluma bağışıklığı güçlensin diye kullandığım suda çözünür propolis aklıma geldi. Mucize gibi.
Anında durdu ve öncekiler gibi acımadan bir kaç gün içinde kayboldu.
Sonra kendime yetişkinler için olanını sipariş ettim.
Ben beeo marka alıyorum bu arada..

Cunku regl oncesinde bagisiklik sistemi zayifliyo. Mesela vajina enfeskyonuda adetten sonra ve oncesi risk daha coktur.

Buarada aft ciktiginda bildigin tuzu basiyorum ben oraya:) cok acili bi islem ama sonuca cabuk ulastiriyo

Tuz kısa süre alıyor acısını. Ben de rahat yemek yiyebilmek için öncesinde tuz basardım uyuşsun diye.
Ama propolis damladan sonra hiç gerek kalmadı başka yönteme.
O da ilk biraz sızlatıyor ama direk tedavi uyguluyor geçici bir çözüm değil..

Konu sahibi bir de arada bir adaçayı ile gargara yapmak gerekiyor. İbrahim Saraçoğlu'nun tavsiyesi bu da..

Karanfil: Ağız yaralarına iyi gelen bitkiler arasında karanfil de bulunmaktadır. Bu bitki hem acıyı azaltıcı hem de bakterileri öldürücü etkiye sahiptir. Bu sayede kısa sürede ağız yaralarından kurtulabilirsiniz.

Maydonoz: Maydonoz yapraklarını yemek ağız yaralarını giderebilir. Bol miktarda demir içerdiği için demir eksikliğinden kaynaklanan ağız yaralarının ortadan kalkmasını sağlayabilir.

Limon: Yine sirke kadar etkili olan bir başka yöntem limon suyu ile gargara yapmaktır. Limon suyunun bakterileri öldürme özelliği vardır. Bundan dolayı düzenli limon tüketimi aynı zamanda ağız yarası sorunları yaşamanızı engelleyebilir.

Çay ağacı yağı: antiseptik özelliklere sahip önemli bir yağdır. Ağızda bulunan mantar, bakteri ve diğer mikroorganizmaları ortadan kaldırabilir.
Güçlü bir tada sahip olduğundan, eşit miktarda su veya bitkisel bir infüzyonla yağı seyreltmenizi öneriyoruz.
Yaraların olduğu bölgelere ulaştığınızdan emin olarak, bu yağı ağız gargarası olarak kullanın.
  • Yiyecek ve içecek tüketmeden önce 20 dakika bekleyin çünkü yağ artık ağzınızda olmasa bile etkisini göstermeye devam edecektir.
  • Günde 2 veya 3 kez gargarayı tekrarlayın
Aloe vera:Aloe vera aynı zamanda anti-inflamatuar, rejeneratif ve nemlendirici özellikler sunan güçlü bir antiseptiktir.
Ağız yaralarının tedavisi, yanık, kesik ve döküntü gibi diğer cilt enfeksiyonlarının tedavisi için evinizde bulunması gereken doğal malzemelerden bir tanesidir.
  • Bir aloe bitkisinden bir dalı alın, ikiye bölün ve içindeki jeli çıkarın.
  • Kabaran bölgeye uygulayın ve kurumasını bekleyin. Durulamayın.
  • Mükemmel bir gargara için jeli su ile de karıştırabilirsin

Yazını okuyunca kendi yaşadıklarım aklıma geldi şu afttan neler çektiğimi bir ben bir Allah bilir, ocean propolis diye bir ürün kullanmaya başladım ben, direkt aft üzerine sıkabiliyorsun gerçekten çok etkili, tuzlu su falan yapma ağız pH dengesini bozuyormuş zamanında ben de çok yapardım, geçmiş olsun

Bende her yolu denemiş biri olarak geçmiyor diyorum. Benim en çok boğazda çıkıyor. Bozuk para büyüklüğünde. Eski doktorum onu yakıyordu. 2 3 güne geçiyordu. Şimdi şehir degistirdim burda yakan doktor bulamadım. Gargara ile idare ediyorum.

yazan oldumu bilmiyorum ama
i.saraçoğlunun bir tarifi var yogurt otu ile gargara yapılıyor ağız içi yaralara ve birsürü şeye faydası var
bir dene istersen
çok geçmiş olsun

Behçet hastalığı araştırıldı mı? Behçet hastalığında çok fazla aft çıkar. Benim yıllar sonra öğrendiğim ve hep ıyguladıüım mucize gibi bir yöntem var. Aftlı bölgeye sumak sürün. Sumak orayı krem gibi kaplıyor ve hemen iyileştiryor. Mutlaka deneyin. Geçmil olsun

Evet behcet hastasiymisim ilaç tedavisine başlandı ve şükür iyileştim çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…