• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

affetmek ??

ilk ve tek en büyük sorunumuz bu malesef insallah hayırlısı neyse o olsun diorum kimseye anlatamıyorum ve anlatıp paylasamadıkca büyüyo

sebep alkol ve eve sabaha karsı gelmesi.. aslında pişman aama ben ondan tam olarak ne beklediğimi bilmiyorum sanırım ne yaparsa pişman olduguna insnırım.. benimle bu konuyu hiç konusmuyo kapatıyo konuyu ve cevaplarından tatmin olmuyorum sanırım bir daha tekrarlamadı yada tekrarlayacak bişey de yapmadıı ama yinede bana yetmiyo acı cekmsini istiyorum galibaa

alkolluyken yapmış bilinci yerinde değil ki normal hayatta yapmıyorsa aklı başındayken hiç yapmamış bence takılmayın.
eve geç gelmesi konusunda mantıklı bir açıklma yapmıştır umarım
eşiniz suçunu biliyor sizi de biliyor bu konuyu açıp riske girmek istemiyor bence açsa siz içinizi döküceksiniz cevap veremeyecek suçluluk psikolojisine girmek istemiyor.
ama bu konunun açılması detaylıca konuşulması ve canının acıması sizi rahat ettircek
bence düşünün ki yarın eşinizin son günü veya onu Allah korusun ilerde erken kaybettiniz onu afferderdiniz tek suçu sadece alkollüyken size el kaldırması Allah bile affediyor sizde affedin .yanlış bir şey ama tek başına ayrılık nedeni değil

sebep alkol ve eve sabaha karsı gelmesi.. aslında pişman aama ben ondan tam olarak ne beklediğimi bilmiyorum sanırım ne yaparsa pişman olduguna insnırım.. benimle bu konuyu hiç konusmuyo kapatıyo konuyu ve cevaplarından tatmin olmuyorum sanırım bir daha tekrarlamadı yada tekrarlayacak bişey de yapmadıı ama yinede bana yetmiyo acı cekmsini istiyorum galibaa
Kulak zarinizi mi patlatti:KK57: simdi sizi anladim.Ben daha basit bisey diye dusunmustum.Yani ne bileyim alkolluydu kendine hakim olamamadi mi acaba alkolun etkisi ile diye icimden gecirmistim ama bu unutulmasi kolay olmayan bir durum olmus gercekten.Bu dusuncelerle kendi basiniza basetmeye calismak yerine neden bir terapistten yardim almiyorsunuz? belki terapi neticesinde hersey eskisinden daha guzel olur.
Allah gonlunuzu ferahlatsin,tekrarini ne sıze ne de baska bir kadina yasatmasin.

alkolluyken yapmış bilinci yerinde değil ki normal hayatta yapmıyorsa aklı başındayken hiç yapmamış bence takılmayın.
eve geç gelmesi konusunda mantıklı bir açıklma yapmıştır umarım
eşiniz suçunu biliyor sizi de biliyor bu konuyu açıp riske girmek istemiyor bence açsa siz içinizi döküceksiniz cevap veremeyecek suçluluk psikolojisine girmek istemiyor.
ama bu konunun açılması detaylıca konuşulması ve canının acıması sizi rahat ettircek
bence düşünün ki yarın eşinizin son günü veya onu Allah korusun ilerde erken kaybettiniz onu afferderdiniz tek suçu sadece alkollüyken size el kaldırması Allah bile affediyor sizde affedin .yanlış bir şey ama tek başına ayrılık nedeni değil
Allah askina siz iyimisiniz.Birakin kocanizi babaniz sizin kulak zarini patlasa affedermiydiniz acaba? Hemen unuturmuydunuz ki? Oyle kolaymi en sevdigin ve seni sevdigini dusundugun kisiden bu sekilde siddet gormek kolayca affedilebilecek birsey mi?

ilk ve tek en büyük sorunumuz bu malesef insallah hayırlısı neyse o olsun diorum kimseye anlatamıyorum ve anlatıp paylasamadıkca büyüyo
Sizi cok cok iyi anliyorum.Keske siddete maruz kaldiginizda affetmeyip,gerekeni yapabilseydiniz.Simdi size dusen profesinal yardim almak,olayin acisini hafifletmeye calismak.Eyer hala affedemezseniz bosanin,bosanma gucunu kendinizde goremiyorsanizda ilerde esiniz ayni hatayi tekrarlarsa direk gerekeni yapin derim.Benim acizane fikrim bu...

İşte insan zamanında gerekeni yapmayınca sonradan "şimdi yapsam nolcak gurursuz oldum bir kere" deyip oturuyor. Ben de gurur abidesi degilim ama size olacaklari soyliyim. Böyle devam ederseniz eşiniz ee yeter be uğraştım didindim duzelmiyor iste biktim senin huysuzluklarindan deyip sizden soguyacak. Siz affettiginizle ve vazgecilmisliginizle kalakalcaksiniz. Ve bu insana dayak yemekten daha cok koyuyor. Affetmeye ugrasinca kendini affedemiyorsun. Halbuki o zaman terk etseydin o pismanligiyla yasayacakti. Başkası gelir psikolojini bozar sonra sen düzeltmek icin uğraş dur hic bir sucun yokken antidepresan kullan doktora git asıl delilerde mutlu mesut gezsin. Hayat böyle abuk iste.

Canim benim ya.. Sekiz ay gecmis aradan bu huzursuzlukla nasi yasiyosun? Bencede yardim alman lazim travma kalmis olabilir ama ona olan sevgin geri gelirmiki..
Esinin konuyu kapatmasi bence utandigindan dolayi
Elinizi tutup gozlerinize bakip nekadar uzgun oldugunu anlatsa kalbinize dokunsa daha mi iyi hissedeceksiniz yani yetinecekmisiniz oyle soruyum?..

Umarim esiniz bikip ayrilma karari almaz

merhaba arkadaslar
1 yıllık evliyim ve esimden şiddet gördüm. şiddet olayında birsey yapmadım, yapamadım cünkü hm cok utanmıstım hemde cok korkmustum. o an özür dileddi bi daha olmayacsk dedi üstünden 8 ay gcti ama esimi affedemiyorum unutamıyorum o olayı sürekli kavga cıkartıyorum, sürekli o olayı hatırlıyorum artık onu eskisi gibi sevmiyorum cogu zaman bosanmayı düşünüyorum bans karsı cok iyi normalde ama o olaydan sonra hiçbir sölediğine inanmıyorum güvenmiyorumm. bir yanımm sürekli gitmek istiyor gururuma yediremiyorumm kafam cok karısıkk cevap bulamıyorumm ne yapmalıyım??

eşiniz yanlış yapmış ama tekrarlamamış, yani her insan bir kere affedilmeli, tabi zor bir durum şiddet gördükten sonra affetmek yani o anı yaşayan sizsiniz, ama tekrarlarsa o zaman düşünün boşanmayı bence

hemen hemen hergün siddetle ilgili yazılar okuyorum bir kere yapıp baska yapmayan varmı falan die kendimi rahatlatmaya calısıyorum ama bu konuda her zman durusum netti ve ben hiçbiey yapamadım baskasına akıl verirken kendim ole aciz gibi kaldım kendimi cok acınacak biri gibi hisediyorum cidden utanıyorum birinr anlatamıyorum

Kulak zarinizi mi patlatti:KK57: simdi sizi anladim.Ben daha basit bisey diye dusunmustum.Yani ne bileyim alkolluydu kendine hakim olamamadi mi acaba alkolun etkisi ile diye icimden gecirmistim ama bu unutulmasi kolay olmayan bir durum olmus gercekten.Bu dusuncelerle kendi basiniza basetmeye calismak yerine neden bir terapistten yardim almiyorsunuz? belki terapi neticesinde hersey eskisinden daha guzel olur.
Allah gonlunuzu ferahlatsin,tekrarini ne sıze ne de baska bir kadina yasatmasin.
utanıyorum çünkü bunu yasamak bir travma ve baskasına anlatmakk daha acı benim içinn

İşte insan zamanında gerekeni yapmayınca sonradan "şimdi yapsam nolcak gurursuz oldum bir kere" deyip oturuyor. Ben de gurur abidesi degilim ama size olacaklari soyliyim. Böyle devam ederseniz eşiniz ee yeter be uğraştım didindim duzelmiyor iste biktim senin huysuzluklarindan deyip sizden soguyacak. Siz affettiginizle ve vazgecilmisliginizle kalakalcaksiniz. Ve bu insana dayak yemekten daha cok koyuyor. Affetmeye ugrasinca kendini affedemiyorsun. Halbuki o zaman terk etseydin o pismanligiyla yasayacakti. Başkası gelir psikolojini bozar sonra sen düzeltmek icin uğraş dur hic bir sucun yokken antidepresan kullan doktora git asıl delilerde mutlu mesut gezsin. Hayat böyle abuk iste.
evet kesinlikle en dogrusu o anda bırakıp gitmekti simdi sudan sebeplerle kavga cıkartsamda anlamsız dogru zamanda yapmak lazım ama ben ona söledim seni hiçbizaman sevmicem kabul ediyomusun böle die yanımda kal herseye razıyım dedi sonucunada katlanıyor simdi..

ortada bir çocuk var..verilen söz tutuluyor..kesinlikle sonuna haklısın...ama denemekte yarar olduğunu düşünüyorum..zaman herşeyin ilacı..tekrarı olmadığı sürece umarım mutlu olursunuz..çocuğunun huzuru için ailenin huzuru için unutmaya çalış...

ortada bir çocuk var..verilen söz tutuluyor..kesinlikle sonuna haklısın...ama denemekte yarar olduğunu düşünüyorum..zaman herşeyin ilacı..tekrarı olmadığı sürece umarım mutlu olursunuz..çocuğunun huzuru için ailenin huzuru için unutmaya çalış...
umarımm olmazz ne diyelim zamann

bana karsı normaldede hep cok iyiydi ogünden sonrada iyi ama bana o günden sonra söylediği hersey yalan geliyo yapmacık geliyo beni sevdiğini biliyorum ama kimse bana bunu yapamaz derken en cok sevdiğim insanın yapması cok zoruma gidiyo cünkü ben onu o kadar cok seviyordumkii onsuz bir dakikam gecsin istemyodum
Tabii ki şiddetin bir gerekçesi olamaz, ama ne oldu da o kadar iyi dediğiniz biri şiddete yöneldi?

Eğer gerçekten pişman olduğuna inanıyorsanız, bir süre ayrı kalın bence. Hem yalnızken olayları daha sağlıklı değerlendirirsiniz, hem de özlerseniz affetmeniz kolaylaşır belki.

Tabii ki şiddetin bir gerekçesi olamaz, ama ne oldu da o kadar iyi dediğiniz biri şiddete yöneldi?

Eğer gerçekten pişman olduğuna inanıyorsanız, bir süre ayrı kalın bence. Hem yalnızken olayları daha sağlıklı değerlendirirsiniz, hem de özlerseniz affetmeniz kolaylaşır belki.
bilmiyorummm artık gercekten ayrı kalmak cozermi yoksa hepten bitermi ama denicem

Allah askina siz iyimisiniz.Birakin kocanizi babaniz sizin kulak zarini patlasa affedermiydiniz acaba? Hemen unuturmuydunuz ki? Oyle kolaymi en sevdigin ve seni sevdigini dusundugun kisiden bu sekilde siddet gormek kolayca affedilebilecek birsey mi?

ben gayet iyiyim bütün mesajları okursanız vermek istediğim anafikri kavrayabilirsiniz . Okumayı biliyorsunuz ama algılama konusunda hem fikir değiliz sanırım . Bu bayanın eşi sadık arada sevgi var ve sadece bir kez alkollüyken olmuş bir durum buna istinaden yanlış hatırlamıyorsam bir yıldır tekrarlamamış yorumların tamamını okuyun burda ne konular açılıyor Allah aşkına ihanet hariç çözülmeyecek hiç bir sorun yoktur kanaatimce . Bir şanş vermek gayet normal burda affet diyen sadece ben değilim bana niye sardınız pardon da ????

Back
X