Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evlilik olarak eşimle ben de her şeyi kendimiz yapmıştık(takılar hariç ailelerimiz takı saat gibi şeyleri aldılar). Bence evlenme olgunluğunda olan iki taraf da kendi masraflarını karşılayabilmeli. Ama kendileri için devamlı beklenti halinde olmaları para istemeleri hiç hoş değil, bu konuda sınırınızı koymalısınız. Onları geçindirmek durumunda değilsiniz artık kendi aileniz var zaten.Merhaba kızlar, ben gerçekten çok çok düşünüyorum bazı şeyleri hiç kimseye de anlatamadığım için tamamen olduğu gibi size anlatmak istedim. Sorunum ailemle ilgili haksızlık mı ediyorum onlar mı bana haksızlık ediyor niye böyle oluyor anlamadım. Olay şu biz üç kardeşiz, babam serbest meslek ama kendimi bildim bileli işsizim diyip iş arıyor ama çok şükür para da kazanıyordu. Yani kötü değiller mesela ben üniversiteyi bitirene kadar hiç işte çalışmadım sayılır evde de Bi iş yapmıyodum. Benim de hiç masrafım yoktu zaten burs alıyordum ailemle aynı şehirde okuyordum aldığım burstan bile aileme veriyordum. Neyse sonra üniversite bitti beş altı ay işsiz kaldım ama o süreçte ailem çok üstüme geldi çok üzüldüm o ara. Sonra iş buldum çalıştım, aldığım maaşın yarısından fazlasını hep aileme verdim onlar için harcadım. 4 sene boyunca hep böyle oldu. Sonraki sene kendim için para biriktirmeye başladım evlilik için annem öyle söyledi diye . Ama o süreçte az çok yine yardımcı da oluyordum maddi olarak aileme. Daha sonra da evlenme hazırlığımın olduğu sene bizimkiler benden para istemeye başladı ama maaşımın yarısını. Yani her şeyi benim yapmamı bekliyorlardı nişan kına çeyiz altın her şeyi üzerinden bide benden her ay kendileri için para istiyorlardı. Babam düzenli çalışmadığı için zaten hep sıkıntılıydı o konuda ama maddi olarak çok şükür kötü durumda değildi evi arabası kirası vs vardı. O zaman çok üzülmüştüm açıkçası hiç kimsem yok diye düşündüm hep her şeyimi kendim yaptım nişanımı çeyizimi damatlık saat ev eşyası kına bilezik aklınıza gelebilecek her şeyi, çok zorlandım yoruldum ama resmen üç iş yapmak zorunda kaldım. Dışarıdan görseniz ne kadar tatlı annen baban var hep yanındalar diye düşünürsünüz ama bu konularda hep sınıfta kaldılar. 28 yaşında evlendim bu yaşıma kadar kendime hiçbir şey yapmadım resmen sadece işe girdikten sonra dedim ki kendime çalış para ver bunlara borcunu öde. Haksızlık etmek istemiyorum iş yapmadım sonuçta okul okudum evimizde şükürler olsun her yiyecek olurdu ama hep borçlu hissettim kendimi hala da öyle. Şimdi diyeceksiniz ee yani sorum şu ben ailemi affedemiyorum evleneli bir seneyi geçti ama hep aklıma geliyor bu konuyu anneme de söyledim hak veriyor ama ben yapamıyorum içimde geçmiyor, haksızlık olarak düşünüyorum kendimi kimsesiz gibi hissediyorum. Niye kız çocuğu evlendiği zaman kızın ailesi tamamen kenara çekiliyor hiç yokuşlar gibi hep kendilerine para hediye bekliyorlar. Yemin ederim o süreçte hiçbir şey harcamadılar hatta üzerine karlı bile oldular. Ben de bu durumu unutamıyorum bide şuna çok üzülüyorum yani o evdeyken hiçbir şey yapmamışım ya ne gezmek ne ehliyet ne de başka bişey, çünkü bizimkiler benden hep şunu beklediler hem onlara para veriyim hem eve yardım ediyim hem kardeşlerime kendime de yaparsam yaparım çok da önemli değilim ben gibi ben de kendimi hiç önemli olarak görmedim galiba... Neyse çok uzadı ya ama gerçekten hiç kimseye anlatamadığım için ailem sonuçta kimsenin ağzına pay veremem ama bana bu konuda yol göstericek birilerine ihtiyacım ver lütfen cevap bekliyorum haksızlık mı ediyorum, ediyorsam ne yapıyım nasıl bundan vazgeçicem nasıl silicem kafamdan??????
Maddi durumları yoksa üzerine kendileri de sürekli bir çaba içindeyse durum farklı tabi ki ama benimkisi çok da öyle değildi sizinki gibiYarıya kadar okudum ..biz kardeşler hep çalıştık yazları,hafta sonları ilkokul lise çağlarında..Meslek lisesinde staj paramı aileme veriyordum liseden mezun olur olmaz işe başladım tüm maaşımı aileme verdim cüzi bir harçlık alıp,5 yıl böyle sonra evlendim 16 Ağustos düğünüm vardı ayın 15 öndeki maaşı da istediler onun için kavga ettim bana lazımdı çünkü,çeyiz meyiz hak getire hiç yapamadım zaten,takı makı da yok evlendikten sonra aileme kredi çektim ev için kardeşimle beraber ev aldık onlara,falan filan yani hep bir çabalama ile geçti,ihtiyaçlari da vardı açıkçası bunları keyfi istemediler ama sonuçta küçük yaşlardan bİze kaldı ev sorumluluğu bazen böyle olur, dünyaya şanslı gelinmez o zaman da yapacak bir şey yok niye böyle niye şöyle demenin kimseye bi faydası yok..
Demek ki tam okumamışsınız okusaydınız neyin zoruma gittiğini anlardınız.Aynı evde yaşadığınız ailenize maddi yardımda bulunmak neden zorunuza gitti ki?
Evlilik düşünen iki kişi kendi düğününü kendi yapabilir
Bakamayan yapmasın çocukYarıya kadar okudum ..biz kardeşler hep çalıştık yazları,hafta sonları ilkokul lise çağlarında..Meslek lisesinde staj paramı aileme veriyordum liseden mezun olur olmaz işe başladım tüm maaşımı aileme verdim cüzi bir harçlık alıp,5 yıl böyle sonra evlendim 16 Ağustos düğünüm vardı ayın 15 öndeki maaşı da istediler onun için kavga ettim bana lazımdı çünkü,çeyiz meyiz hak getire hiç yapamadım zaten,takı makı da yok evlendikten sonra aileme kredi çektim ev için kardeşimle beraber ev aldık onlara,falan filan yani hep bir çabalama ile geçti,ihtiyaçlari da vardı açıkçası bunları keyfi istemediler ama sonuçta küçük yaşlardan bİze kaldı ev sorumluluğu bazen böyle olur, dünyaya şanslı gelinmez o zaman da yapacak bir şey yok niye böyle niye şöyle demenin kimseye bi faydası yok..
Ben okudumDemek ki tam okumamışsınız okusaydınız neyin zoruma gittiğini anlardınız.
Kızın aileye yardım etmesini normal karşılarken, anne babanın evlenecek kızlarına destek olmasını gereksiz görüyorsunuz. Ebeveyn ve çocuk ilişkisine tamamen tersten bakan bir mantık. Hayır bir de kız ceo falan değilse hangi birini yapacak, biraz gerçekçi düşünün. Çocukları evlenirken bir kuruş desteği geçmeyen anne baba bari kızın sırtından insin, zahmet olacakAynı evde yaşadığınız ailenize maddi yardımda bulunmak neden zorunuza gitti ki?
Evlilik düşünen iki kişi kendi düğününü kendi yapabilir
Ama evin içinde yaşıyor zaten. O mantık burdan geliyor. Yani evde yaşıyorsun orada yiyor içiyorsan kazandığın paradan giderlere destek olmak mantıksız mı?Kızın aileye yardım etmesini normal karşılarken, anne babanın evlenecek kızlarına destek olmasını gereksiz görüyorsunuz. Ebeveyn ve çocuk ilişkisine tamamen tersten bakan bir mantık. Hayır bir de kız ceo falan değilse hangi birini yapacak, biraz gerçekçi düşünün. Çocukları evlenirken bir kuruş desteği geçmeyen anne baba bari kızın sırtından insin, zahmet olacak