Ayy bende duydum bunu. Göbeğe masaj gibi birşeyler yaparak yerine getiriyorlarmış falan.. yemek bile yiyemiyormuş olan kişi.. bir huzursuzluk hali oluyormuş.. ne kadar doğru bilemem.. yalnız panik atak belirtisi de olabilir psikiyatriye gidin mümkünse..
bizim oralarda göbek düsmesi derlerdi.Isinin ehli olan bir teyze bu tür sorunlari hallederdi.Benim cocuklugumda, bacak kirilmalari, fitik, cikik gibi seylerin hepsi köyde bu isin ehli olan insanlar tarafindan tedavi edilirdi.bir keresinde sirt agrisindan yerinde duramayan, yürüyemeyen , sadece kuru zeminde yatan nenem ta 1000 km lik yoldan gelip Istanbul sariyerde bu isin ehli biri tarafindan bir günde tedavi edilmisti.Benim icin o kadar olagan ki bu tür tedaviler.Ortopedistler tip okumus olabilirler fakat bu dedigim insanlar elleriyle yoklayarak problemin nerde oldugunu anlayip yine elleriyle tedavi ediyorlar.Tip egitimini kesinlikle kücümsemiyorum ama bazi durumlarda alternatif tedaviler cok daha fazla ise yarayabiliyor.Evet linci göze alarak yazıyorum, alternatif tıp de ne dersen de adına bu tarz şeylere inanmayan fakat yaşayıp gören biri olarak bu göbek kaçması, sıcak taş masajıyla düzeldiğini gördüm. O kalıp gibi atan şey normalde sırt üstü yattiginizda tam göbek deliğinin içinde atması gerek fakat bazı sebeplerle(ağır kaldırma vs) yeri değişiyormuş yöntemini bilen biri masajla yerine getiriyor.
Valla alternatif tıp mı denir koca karı yöntemi mi denir bilmiyorum ama ben sizin bahsettiğiniz olayı duymuştum.
Göbek düşmesi bende de oldu çocukken.
Sanki kalbim göbeğimde atıyor gibiydi.Ve sürekli karnım ağrıyordu.
Doktora gittiğimde ultrason çekti ve söylediği 'stresttir yavrum,nane limon iç'
Bende 'Tıppın Anası' anneanneciğime gittim
Zıplamak,ağır kaldırmak falan gibi durumlarda oluyormuş,beyaz sabun falan koydu sabah aç karna masaj gibi birşey yaptı,geçti de çok şükür.
Sizin yürek kalkması da strest yada ani korku, heyecan durumlarında oluyor galiba.
Tabii işin şakası ben doktora gittim, baktım görünen birşey yok çaresiz denedim,anneannem de bu konularda eli yatkın,iyi oldum çok şükür.
Siz de tavsiye edilen bölümlere görünün önce,bir sıkıntı yoksa sağlam kaynaklı bir anneanne bulunGeçmiş olsun.
Psikiyatriye gidinMerhaba hanımlar benim midemin üstünde bi kaç aydır kalp atar gibi bişey atıyo buna afakan kalkması veya mide çırpınması denirmiş. Kpss sınavına gircem ama bu beni çok rahatsız ediyo içime sktı veriyo dengem bozuluyo hayattan sanki bi brklentim kalmıyomuş gibi oluyo ama bunlar mide çırpıntısı başlayınca oluyo biraz sakinleyince olmuyo gayet normal kendimi iyi hissediyorm böyle bi durumu yaşayan varmı varsa lütfen söyleyebilirmi nasıl geçer ne yapmam lazım
Bende yok zaten öyle duymuşum bir yerlerden aklımda kalmış işte..Tavsiye etmem bende vardı uzun bir süre bastırarak kısmen rahatladım sonra yerine tekrar geldi allh korusun organlara zarar verebilir dalagını aldıranı biliyorum bu sebeple.
Dediğim gibi dokunmayın zamanla geçiyor ben senelerce cektim
afakan basmamış afakanı kalkmış arkadaşınZayifsiniz ve hissettiginiz şey atar damariniz. Özellikle mide boşken acikinca falan daha çok hissedersiniz hepsi bu yani afakan basması falan yok
tıpta "fıtık" deniyor buna işteEvet linci göze alarak yazıyorum, alternatif tıp de ne dersen de adına bu tarz şeylere inanmayan fakat yaşayıp gören biri olarak bu göbek kaçması, sıcak taş masajıyla düzeldiğini gördüm. O kalıp gibi atan şey normalde sırt üstü yattiginizda tam göbek deliğinin içinde atması gerek fakat bazı sebeplerle(ağır kaldırma vs) yeri değişiyormuş yöntemini bilen biri masajla yerine getiriyor.
Midenin ustunde gogus kafesinin bittigi yerde hissedersiniz o hissi.Kabiniza sigmazsiniz.Kelebegin kanat cirpmasi gibidir, huzursuzluk hissidir o.Kesinlikle anksiyeteAnksiyete o psikiyatriye gidin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?