Adım adım zayıflama yolculuğuuu :)

MelodyMasaL

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2013
6
0
6
İstanbul
Herkese meraba kızlar. Malum çoğumuzun başında kilo diye bir sorun var ki çözmesi büyük problem olabiliyor.. Benim de biraz kilo fazlam var ne yazık ki. Seneler geçtikçe normal olan kilom artmaya başladı. Ve buna dur demek için yaşam düzenimi hepten değiştirdim. Zor değil herkes başarabilir sadece İnanç ve Başaracağınıza karşı güveniniz olsun!
Öyle zayıflama haplarıymış yok şortmuş ayakkabıymış bunlara hiiiç inanmadım. Zayıflamanın sağlıklı yolu dengeli beslenme, hayatınızda daha çok Yeşil barındırma ve kafanızda ben zayıflayacağım diye hedef belirleyebilme. küçük hedeflerle başlayın, mesela 15 kilo vereceğim yerine, ilk hedef 5 kilo gibi.. Ek olarak sporun da faydalı olduğunu söyleyebilirim. Yürüyüş ve step yapıyorum.
Dediğim gibi diyet listem de Yeşil sebzeler ve meyveler ağırlıklı. Zaten artık o yağlı kolestrollü yiyeceklere kafamı çevirip bakmıyorum bile.
Az az sık sık yemek metabolizmayı canlı tutuyor dediğim gibi kendinizi koşullandırmayın, tamamen hayatınızı yeni bir düzene koyun ;)
Diyetim 6 öğünden oluşuyor.Daha önce 3-4 tane diyetisyene gittim maalesef standart kalıplarda verilen diyetler benim için bir işe yaramıyor. Benim hayat düzenime uygun olması lazım O yüzden kendi diyetimi kendim oluşturdum.

Sabah: 2 dilim kepek ekmeği
Beyaz peynir
Bol bol yeşillik (maydanoz,dereotu,nane gibi.çok faydası var alışın bunlara)
2 tane siyah zeytin
Yarım porsiyon meyve(mevsim meyveleri)
Domates salatalık
1 bardak form çayı veya yeşil çay

Ara: 1 porsiyon meyve ( Elma tercihim, vücuttaki trigliserit oranını düşürmesiyle bilinen elmanın sınırsız faydası var)

Öğle: Tavuk veya Ton balığı veya 3 adet köfte
Salata
1 dilim kepek ekmeği

Ara:1 bardak yeşil çay
Yarım paket diyet bisküvi

Akşam: 8 yemek kaşığı sebze yemeği
1 kase yoğurt
1 dilim kepek ekmeği

Ara:1 bardak süt

Tercihinize uygun değiştirebilirsiniz. Ben bu şekilde 4 kilo verdim 1.5 haftada. Daha önce kan tahlili de yaptırdım hiç bir hormonal bozukluğum yok. Zayıflamanın diyetten ve iradeden başka yolu yok diyeyim son olarak da. Herkese kolay gelsinnnn :))

Back
X