adım adım birikim

Taşınacağınız evin ihtiyaçları yavaş yavaş alınır bence.. Hem kendinizi sıkmaya gerek yok şu da alınacak bu da alınancsk... Az da olsa aksrken doldurmak lazım.. Yada bir ayın birikimini altına çevir bir ayın birikimi nakit kalsın her ihtimale karşı nakite de ihtiyaç duysbilirdin.

bu arada pril tableti yarım kullandım biraz da elimde ufaladım öyle kullandım. sonuç gayet iyi oldu.. bu tabletler bi sene götürür beni :)
annem de bir ara dediğin gibi bir sorun yaşadı. hangi deterjandı hatırlamıyorum. o da tableti deterjan gözüne değil de, üst sepetin ızgaralı kısmına koyarak kullandı. hatta deterjan ziyan olur gider mi diye tereddüt etmişti, ilk su alımında zaten su hemen ısınmadığı için sorun olmadı. böyle de yapabilirsin.

Merhaba hanımlar =))
Bu ara pek alış veriş faaliyetim yok , dondurucudan takılıyorum, masrafları kıstım biraz yüksek fiyatlardan ötürü
Bugün pazara çıkacağım biraz meyve alırım başka planım yok
Sanırım fiyatlardan ötürü doğru dürüst balık da yok balıkçılarda, mevsimi olmasına rağmen son iki seferdir aldığım hamsiler bile berbat yiyemedik, üstelik fiyatları da cazip değil. En son kumbaramdan çıkan 160 lira ile 1,08 gr. altın aldım, baktım düşecek gibi değil parayı yemeyeyim diye aldım sonunda.
Deterjan konusu epey konuşulmuş, onu da yerli almaya çalışıyorum, çamaşıra Bingo nun toz deterjanını kullanıyorum, beyazlar için makinada kullanılan sodalardan ilave ediyorum, sonuç gayet iyi. Bingonun 7 kilosunu en son oturduğum yerdeki marketlerden birinden 16,75 e aldım, aynı marketten Bingo lovely yumuşatıcıyı da 11 liraya aldım 6lt. idi promosyonlu bir bidon. Bulaşık için Fairy nin limonlu tabletlerini alıyorum hepsiburadadan, 105 tableti 34 liraya aldım geçen ay, kargo bedavayı takip ettim, beraberinde de 100 mt lik streç filmle birlikte sipariş verdim. Streç fazlaca kullanıyorum marketlerdeki 30 mt civarı olanlar bana pek uygun gelmiyor. Bu arada Bingonun çamaşır suyunda da performans oldukça iyi, hem mutfak hem de genel temizlik için olanından aldım gayet memnunum, fiyatları da çok makul öneririm bakın derim

kumbara parasıyla altın alman iyi olmuş. yoksa harcanır giderdi. bereketli olsun

Bugün buranın pazarı var... Annem bugünben çıkayım dedi de pazara dizindeki ağrıdan dolayı ev işini bile pek yapamaz halde. O yüzden yine ben çıktım. Aldıklarımı hemen yazayım..

Limon 1 kilo 2 tl
Portakal 2 kilo 2.5 tl
Kırmızı lahana 2.5 tl
Karnabahar 3 tl
Dereotu 1 tl
Maydonoz 1 tl
Domates 1 kilo 3.5 tl
Salatalık 1 kilo 3.5 tl
Pırasa 1 kilo 2 tl
Kıvırcık 3 tl
2 ekmek 1.5 tl
Pazar alışverişi toplam 24 tl.. Birde bizimkiler tatlı istediler yapılacak 2 tatlının da malzemeleri kalmamış şeker dışında... 17 lira da oraya harcadım toplamda 42.5 tl harcadım geldim

ayy ben de dün eşime yemek seçenekleri sundum hepsi de dondurucudan.. sırf dışardan almamak için.. dün için karnıyarık çıkardım onu yaptım Allahtan ki yaptığım dondurucu porşetleri tam yetiyor.. dümn karnıyarığı bitirdik arta kalmadı.. pilav yapmıştım yanına ondan da birşey kalmadı.. az salata da yaptım.. inanırmısın yaptığım yemek tam tamına bitti. çok mutlu oldum ziyan olmadığı için:) bugünde taze fasülye bulgur pilavı çorba..turşu..yine dün akşam dondurucudan kırmızı erik ve vişne çıkarıp komposto yapmıştım.. onu da koyarım.. çok şükür.. bu arada ben netten hiç deterjan istemedim sanırım takip etsem iyi olacak.. iyi fikir oldu benim için.. teşekkürler..

Şimdi geldim pazardan fiyatlar fena değil

1kg dan biraz fazla muz 4tl
600 gr mantar 5 tl
Küçük karnıbahar 5 tl
2 demet pazı 6 tl
1 top mor lahana 2 tl
1 demet maydanoz 1 tl
1 kg ayva 2,5 tl
1 kg armut 3,5 tl
1kg mandalina 2 tl
1 file limon 3 tl

Haftalık tütünümüz 20 tl
Aylık sigara ağızlıklarımız 25tl
Apartman aidatı 15 tl
Kasap 20tl
2 tane 10 litre erikli su 10tl

Toplamda 120 tl harcama yaptım
Cüzdanımda kalan 3tl bozukluğu ev kumbarama attım. Akşama deterjan alış verişi için markete gideceğim Ay sonunu denkledim galiba iki üç güne kadar ekstra bir şey çıkmazsa, kredi kartımı hiç kullanmadım bu ay ev için.

İlerisi içinse bende fiyatına bakmam hiç. Hemen alırım.. :) bereketli olsun ablacım :)

Sağolasın canım bu arada danışmak istediğim bir şey var sana:)) önümüzdeki Ağustos ayında bireysel emekliliğim bitiyor çok şükür 10 senesi doldu ayda 350 tl ödüyorum şu an acaba bitince yeni bir bireysel emekliliğe mi başlamak daha iyi yoksa o tutarda altın alıp mı atsam kenara

Yeni bir bireysel emeklilik atraksiyonuna hazırsan ablacım başla.. Ama altın kadar değer kazanır mı orası bi muamma... 2016 nın başında alrının gramı 110-115 civarındayken yıl sonunda 140 lara dayandı..

Düşündümde yeniden gözümde büyür sanırım:)) bir tane kafidir yaşlılığı göreceğimiz bile garanti değil sonuçta. Bireysel emeklilikten büyük bir performans beklemiyorum aslında yaşlandığımda faturalarımı ödesin yeter:)) sanırım altın biriktirmek her zaman daha avantajlı

Yani ablacım... En azından şuaınkine devamda edebilirsin sanırım.. Detaylarını tam bilmiyorum ama :)

Benimde 2 tane bes im var. Başta çok cazip anlattılar bir de o dönem para biriktirmeyi öğrenememiştim yaptırdım. 4. Senedeyim. Yalnız devlet katkısının tamamını almak için 56 yaşı beklemek gerekiyormuş bunu tam olarak bilseydim hiç başlamazdım. 10 yıl sonra ise devlet katkısının %60 ını veriyor banka. Siz 20 yıl ödeyip yaşı mı bekleyeceksiniz? 56 yaşa da 23 yıl var benim :))

16 yılda benim var:)
2. Yi pek düşünmüyorum şimdilik
Bir tane yeter gibi duruyor, bu bitince altın biriktirmeye karar verdim. Bes aslında çok avantajlı bir şey değil benim için tek artısı parayı yiyememek:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…