adım adım birikim

O gaza gelip alıp stoklamalar bende de var özellikle sıvı sabunda komilinin 2 tane 5 litre güllü sabunu yanılmıyorsam 7,90a filan düşmüştü birini anneme bıraktım birini eve getirdim kasımdan beri evdeki sıvı sabun bitmedi daha bidon öyle duruyor

bende aylık alışveriş yapmaya çalışıyorum
Ama yer durumundan dolayı en fazla 2'şer tane alıyorum
bir de indirim aktüellerini takip ettiğimden beri farkettim ki hemen hemen yıl içinde bir kaç kere aynı ürüne indirim oluyor
o yüzden ihtiyaç oldukça alıp kullanıyorum

Ben de yarım kullanmama rağmen aynı sıkıntıyı yaşıyordum. Şimdi jel kullanmaya başladım. Çeyrek kullanarak deneyebilirsiniz.

İndirimde diye fazla almam, stoklamayı sevmiyorum pek
Özellikle bakliyatlar böcekleniyor, onları 1 er kilo alıp, bittikçe alıyorum aylık alış verişte
İndirimler sürekli oluyor, bir daha olmaz endişesine düşmemeye çalışıyorum
Yedek diye alıp köşeye koyduğunuz her şeyin saklama maliyeti de var, firesi de var, yer sorunu da var, stoklamayın o yüzden

kızlar peki çamaşır deterjanı konusunda sizce jel mi yoksa toz deterjanlarımı almak mantıklı jel deterjanları çok uyguna bulabiliyorum ama bu seferde acaba diyorum fiyat performan açısından kazancım olmuyormu siz ne düşünüyorsunuz bu konuda nasıl hareket ediyorsunuz

*muzların saplarını streçleyin yada folyo ile sarın... Bu muzların daha geç kararıp bozulmalarını sağlar.
*marulları kağıt peçeteye sararak muhafaza edin. Böylece marulların nemlenmesini engelleyerek diriliğini korumasını sağlarsınız.
*buzdolabında yada normal dolapta sakladığınız soğanlar, kısa sürede bozulur ya da filizlenir. Bunun yerine naylon külotlu çoraplarda saklarsanız 8 aya kafa bozulmazlar
*elmaları sirke ile yıkayıp kuruttuktan sonra buzdolabına kaldırın. Bunu yaptığınızda elmalar 6 aya kadar bozulmazlar.
*fazla miktarda havucunuz varsa, tahta bir kabın içine kumlu toprak koyarak havuçları muhafaza edwbilirsiniz... Böylece havuçlar daha geç bozulurlar.
*peynirlerinizi parafinli kağıtlara sararak saklayın. Böylece normale göre daha uzun surede bozulmazlar.
*ananasların uzun surede bozulmadan kalmasını istiyorsanız yapraklarını kesip ters bir şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz.

bunu ben de merak ediyorum.. bakalım cevaplar ne olacak.

canım ben beyazlar için toz deterjan kullanıyorum, açık renk ve koyu renkliler için de dıvı deterjan. sıvı deterjanlar çamaşıra daha nazik davranıyor.uzun vadede düşünüldüğünde daha kârlı.

stok yaptığım belli başlı ürünler var. zeytinyağı, tereyağı, et ve bal dışında stok yaptığım söylenemez. onlar da marketten alınmadığı için. ama her zaman yedekli olmayı seviyorum. bir paket pirincim erzak kavanozundaysa, bir paketi de yedektir gibi. sürekli aktüelleri takip ederim. buzdolabının kapağına asılmış, azalmaya yüz tutan ürünlerin listesi vardır. yenisini alınca yedeği kavanoza aktarırım, yeni aldığım da yedeğe kalkar. bir şey yaparken aa yokmuş, aa bu bitmiş deyip koştur koştur markete gitmeyi sevmiyorum.
mercimek, nohut ve kuru fasulyeyi de pazardan alırım. pazarlara yakın köylerin ürünleri geliyor, markettekiler işlem görmüş oluyor. onları da kış başında ikişer kilo aldım, yetmeyecek gibi olursa ilave ederim.

bende beyazlar da persilin jel deterjanını kullanıyorum ama eşim annem toz deterjan kullanıyordu sanki daha temiz oluyordu filan dedi bi kaç kere bende hatta bi seferinde şiştim iyice aşkım o zaman toplayalım götürelim annen yıkasın dedim

ona öyle dedim ama içimde de bi acaba oluştu annemde astım var diye her türlü renkli-beyaz için jel deterjan kullanırdık öyle alıştım bide tabi fiyat olarak hep daha uygun ve çok daha fazla yıkama adedi oluyor diye

omonun beyazlar için toz deterjanını kullanıyorum, sıvısını da denemiştim. ama toz çok daha beyaz ve temiz yapıyor.

kızlar şimdi biz 4 ay sonra gibi kendi evimize taşınacaz.size bahsetmiştim ben bi köşede biriktiriyorum. diyorum ki birikim yapınca ufaktan çeyrek alsam mı.. yoksa eve geçerken eksiklerimi mi alsam. bi de şöyle düşünüyorum ev eksiklerini eşimle bi şekilde alırız nasıl olsa. ben çeyrek alsam saklasam sonuçta elimizde acil durumlar için en azından birikimim olur.. zaten maaşlarımız tek cepte birikir çünkü babamdan aldığımız borcu az az biriktirmeye başlamalıyız. ben de kendimce yastık altı yapayım. siz ne dersiniz??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…