adım adım birikim

Sanki bu işin sonu iyiye gitmiyo pinar
Itiraf ediyorum 139 140a cikinca sevinmistim ama artik korkuyorum gercekten
Canım ekonomimiz dışarıya bağlı, her aldığımız ürün yurt dışından geliyor. Dövize zam gelmesi demek aldığımız her ürüne zam gelecek demek.

Araba fiyatları kur farkları ekilecek, sıfır arabaya zam gelince ikinci elde zamlanacak, cep telefonu bilgisayar bunlar yurt dışından geliyor. Benzin en önemli kalem petrolün varil fiyatı dolarla hesaplanıyor. O zaman otobüs ücretleri, araçlara yakıt, sebze meyve bile artacak. Çünkü Antalya'dan sebze meyve Artvin'e Kars'a gidinceye kadar bir sürü benzin masrafı da eklenecek. Aldığımız deterjanlar şampuanlar hep yabancı menşeli. Eee bunlara zam gelince ben ne yapacağım. Misal kirada evim varsa fazla zam yapacağım, özel ders veren öğretmensem ders ücretimi arttıracağım. Bu bir sarmal yani en ufak bir arttırım zincirleme yansıyor. En iyi ekonomi stabil olandır. Bu normal bir durum değil
2011 de bile döviz altın bu kadar artmamıştı

Evet anladim ben de ilk kez alim satim yaptigim icin baslarda cok hosuma gitmisti ama artik anliyorum bu bizden kat kat cikacak dedim ya karnabahar kilosu 10 lira olmus gecen jafta 6 liraya almistim
Disarisi buz gibi insanlar evlerinde donuyor dogalgazi acmiyorlar ne olacak bu insanlarin hali
Şu bataktan kurtulalim ben yerimde saymaya raziyim yeter ki zarara ugramayalim

Bende bu endişeleri dile getirecektim şimdi... jeneroma yani ben senin yerinde olsam açmazdım... Milletimiz bu gibi durumlarda kabuğuna çekilir pek para harcama yanlısı olmaz. Aksine nereden kıssam nasıl etsem de elimde paramı tutsam diye bakacaktır.

Sanki bu işin sonu iyiye gitmiyo pinar
Itiraf ediyorum 139 140a cikinca sevinmistim ama artik korkuyorum gercekten
Cumhurbaşkanı 2008deki dünya ekonomik krizinde teğet geçecek demişti... o zaman ülke olarak şartlar farklıydı. Yine teğet geçer diye Bi lafı geçti.. Ama ben oyle düşünmüyorum artık çünkü felaket kapıda gibi

Anladim ,bende oyle dusundum acikcasi ama sormakta istedim,altin alacaktim dusmesini bekliyordum

Sampuan demisken hangi sampuani aliyorsunuz ben haci sakire basladim onceden defne sabunuyla yikiyordum sacimi sabun kazik gibi yapti ama.
Ya neden cumlelerim hep devrik oluyor
Kusura bakmayin kizlar ya.

Sampuan demisken hangi sampuani aliyorsunuz ben haci sakire basladim onceden defne sabunuyla yikiyordum sacimi sabun kazik gibi yapti ama.
Ben sarımsak şampuanı kullanıyorum. Aktardan alıyorum.
İçinde paraben olan tüm şampuanlar saça zarar veriyor

Canım ben amwayin şampuanını kullanıyorum. 750 ml. Ellerimden dolayı. Kimyasal kullanmam yasak. Egzama var ellerimde. Yumuşacık yapıyo saçımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…