adım adım birikim

Sererbah nafaka hükmünü ihlalden icra mahkemesine başvurmanızı tavsiye ederim. Odemedigi takdirde 3 ay hapislik cezası var. Benim her zaman kullandığım ve olumlu sonuç aldığım yöntem. Yoksa bu paralar tahsil olmaz.

hakim icra ile alınsın dedi.. maaşı yokki resmiyette icra ile alınsın...

hapis cezası vermedi..

sanırım tekrar açmam lazım.. eylül 2017 de çocuklar okula başlayacak o bahaneyle açacağım

hapis cezası vermedi..

sanırım tekrar açmam lazım.. eylül 2017 de çocuklar okula başlayacak o bahaneyle açacağım
gerçekten çalışmıyor mu..yoksa sgk mı yaptırmıyor acaba nafaka ödememek için? Bir erkek çalışmadan nasıl durur anlamadım

hapis cezası vermedi..

Siz beni anlamadiniz. Ben avukatim size yardımcı olmak için söyledim. Aile mahkemesinden aldığınız boşanma nafaka tazminat ile ilgili ilamı icraya koyacaksiniz. Nafakayi ödemezse nafakayi ihlalden icra mahkemesine basvuracaksiniz.

hapis cezası vermedi..

Aile mahkemesi hakimi ceza vermez. Nafakayi odemiyor diye sizin icra mahkemesine dava açmanız gerek. Nafakayi ödemedigi icra dosyasından belli olacağı için icra ceza hakimi 3 ay hapis cezası verir. Hapise girmemek için de borcunu oder.

gerçekten çalışmıyor mu..yoksa sgk mı yaptırmıyor acaba nafaka ödememek için? Bir erkek çalışmadan nasıl durur anlamadım
Canım bir erkek çalışsın çalışmasın hapiste olmadığı sürece nafaka odemek zorunda. İşsiz olması da bu sorumlulugu kaldırmaz. Ne var ki maaşına haciz yazılmasın diye sigortasiz çalışanlar var. Bunu şahısların takip etmesi zordur. Mutlaka bir avukatın takip etmesi gerekir. Aksi halde alacağını alamaz. Çünkü ödememe niyetinde olan bir erkek her türlü şeyi düşünür araştırır ödemez.

Canım bir erkek çalışsın çalışmasın hapiste olmadığı sürece nafaka odemek zorunda. İşsiz olması da bu sorumlulugu kaldırmaz. Ne var ki maaşına haciz yazılmasın diye sigortasiz çalışanlar var. Bunu şahısların takip etmesi zordur. Mutlaka bir avukatın takip etmesi gerekir. Aksi halde alacağını alamaz. Çünkü ödememe niyetinde olan bir erkek her türlü şeyi düşünür araştırır ödemez.
anladım canım hukuki yollarını sen daha iyi bilirsin elbette.. nasıl babalar var gerçekten insanın aklı almıyor bir erkek limon satar simit satar evladına bakar.. bakmıyorsa dediğin gibi cebren tüm yollar denenmeli..

anladım canım hukuki yollarını sen daha iyi bilirsin elbette.. nasıl babalar var gerçekten insanın aklı almıyor bir erkek limon satar simit satar evladına bakar.. bakmıyorsa dediğin gibi cebren tüm yollar denenmeli..
Ah be canım. Nelerle karşılaşıyoruz bir bilsen. Ben artık hiçbir şeye şaşırmıyorum.

Ah be canım. Nelerle karşılaşıyoruz bir bilsen. Ben artık hiçbir şeye şaşırmıyorum.
Kesinlikle öyledir tahmin edebiliyorum canım..Bende kendi işimin içinde yıllardır gördüklerime alıştım galiba.. İnsanların birbirlerini ve devleti dolandırmak için yapmadıkları yok.. Düşünüce evladından kaçıran insanlar bunları hayli hayli yapar o da işin başka bir boyutu... :KK43:

Aile mahkemesi hakimi ceza vermez. Nafakayi odemiyor diye sizin icra mahkemesine dava açmanız gerek. Nafakayi ödemedigi icra dosyasından belli olacağı için icra ceza hakimi 3 ay hapis cezası verir. Hapise girmemek için de borcunu oder.

çok teşekkür ederim ilgilendiniz hemen anlatayım size durumu
açtım icra ceza mahkemesi.. hakim icra ile takip edilmeye devam edilsin hapise gerek yok dedi çünkü 2500 tl gibi bir rakamdı alamadığım.. az bulmuş avukatım öyle dedi.

tekrar açmam gerekiyor davayı az buldu hakim diye biraz biriksin dedim bende 9500 tl kadar birikti

bekliyorum biriksin diye..

Son düzenleme:
Siz beni anlamadiniz. Ben avukatim size yardımcı olmak için söyledim. Aile mahkemesinden aldığınız boşanma nafaka tazminat ile ilgili ilamı icraya koyacaksiniz. Nafakayi ödemezse nafakayi ihlalden icra mahkemesine basvuracaksiniz.

çok teşekkür ederim size sağolun.. yazdım yorum beni yönlendirirseniz çok sevinirim

3 yıl oldu sgk sız çalışıyor avukat dediki şahit bulman lazım.. şahitim yok.

ve nerde kimle çalışıyor bilmiyorum.. kendisi yazdı watsaptan nafakayı istediğimde..

maaşım yok hakedişim var ancak işi yapıp bitirdiğimde alabiliyorum ödemeye çalışcam diye güya iyi niyet sergilemiş...

ama 1 defa elden verdi ekim ayında çocukların çantasına koyup göndermiş 300 tl.. bir dahada göndermedi güya hakedişini alamamış..

ne yapmam gerekir yönlendirebilirseniz çok sevinirim.. avukatım mı boşluyor anlayamadım

sevgiler:)

çok teşekkür ederim ilgilendiniz hemen anlatayım size durumu
açtım icra ceza mahkemesi.. hakim icra ile takip edilmeye devam edilsin hapise gerek yok dedi çünkü 2500 tl gibi bir rakamdı alamadığım.. az bulmuş avukatım öyle dedi.

tekrar açmam gerekiyor davayı az buldu hakim diye biraz biriksin dedim bende 9500 tl kadar birikti

bekliyorum biriksin diye..
Siz taahhut aldınız sanırım. Taahhudu ihlalde böyle bir sınır vardır ve az miktarda ise hakim ceza vermez. Nafaka alacaklarında böyle bir şey yoktur. Kanun hükmü açıktır. Uygulama farklı yerlerde degisiklik arzetmekle birlikte birikmiş nafakalarda hapis cezası verilmemektedir. Yargitay da bu gorustedir. Geriye dönük olarak 3 aylık nafaka için icra ceza mahkemesine başvurun ve bunu sürekli yenileyin. Az parayi veremeyen cogunu hiç veremez. Birikmesini beklemeyin. Benim bir muvekkilim şu an parasini bu yolla alıyor aylık nafaka toplamı da kendi ve çocuğu için 400 tl. Yine de karar sizin ve değerli meslektaşımın. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Onun yapmak istediğini de anladım. Allah yardımcınız olsun.

Selam kizlar. Disardan geldik yagmur yagiyor ne guzel..Esimin faturasi + bana dakika 65 tl.odedik.
Kitapci gezdim kitap aldim 32 tl.odedim.
Bayadir kitap okumuyordum kitap okumayinca mutsuz oluyodum ve kelime dagarcigim azaliyordu bunu farkedebiliyordum :oops:. Artik her ay kitap parasi da ayirmaya karar verdim.:21:
2. el de alabilirsin kitaplari canim
Benim aldigim bir yer var 3 tanesi 10 lira
Cok eski oluyorlar ama yirtigi falan yoksa aliyorum.

2. el de alabilirsin kitaplari canim
Benim aldigim bir yer var 3 tanesi 10 lira
Cok eski oluyorlar ama yirtigi falan yoksa aliyorum.
Cok iyiymiş fiyatı.bizde ikinci el satan yer ararken adam ben size indirim yaparım dedi 2 tane aldım.Bir dahakine ikinci el alırım.
Bir de eski topiklerde gordum sabunlari kullanmadan once guneste ya da petekte kurutursaniz daha uzun sure dayaniyorlarmis.
Bunu bende okumuştum sabunun uzun sure dayanması içinmiş denemek lazım :KK66:

Netten beyaz eşya alan var mı ?
Benim aldığım çamaşır makinesinin aynısı nette 315 tl daha ucuzmuş :kızgın:
Kazık mı yedim , yoksa illa bir sıkıntısı mı vardır ?
Servisi garantisi teslimi mağazadan alınanla aynı mıdır ?

X