- 27 Nisan 2015
- 4.227
- 7.321
-
- Konu Sahibi Bensendetutuklukaldim
- #1.021
Pinar sen hic dolar bozdun mu bu asamadaDolar kendini çok az geriye çekmiş. 3.59 şuan
Yakın bir zamanda ev araba alma gibi bir planınız yoksa size kalmış bişey ama... Eğer yakın zamanda alma gibi planınız varsa al sat yaparak peşinatınızı arttırın bence.Gunaydınlar,
Gördügüm kadarıyla herkes altınlarını bozdurup düsüste tekrar alma egiliminde. Ben de öyle yapsam mı acaba? Kafam cok karısık, ne yapsam bilemedim
Bu aşamada bozdurmadım. İlk yukselmeye başladığı zaman yaptım. Ama biraz daha bekleseymişim. Olsun o zaman getirdiği kar da ksrdır.Pinar sen hic dolar bozdun mu bu asamada
Aynen kar kardir zaten nasipten otesi olmuyor ben de 133ten bozdum simdi 136ya cikti. Bu gunumuze sükür.Bu aşamada bozdurmadım. İlk yukselmeye başladığı zaman yaptım. Ama biraz daha bekleseymişim. Olsun o zaman getirdiği kar da ksrdır.
Ev araba alma durumumuz yok benim birikimler şu an tamamen çocuk odaklı :)Yakın bir zamanda ev araba alma gibi bir planınız yoksa size kalmış bişey ama... Eğer yakın zamanda alma gibi planınız varsa al sat yaparak peşinatınızı arttırın bence.
Altın her zaman güvenli liman... Bu zamana kadar zarar eden az olmuştur yani :) döviz dersen o da aynı iniş çıkışları çok oluyor döviz sadece orta vadeliEv araba alma durumumuz yok benim birikimler şu an tamamen çocuk odaklı :)
Şu an acil nakde ihtiyacımız yok ama doğuma kadar ve doğumda çıkacak öngöremedigimiz masraflar icin kıyıya köseye atıyoruz. Çoğu döviz zaten, onları bozdurmak gibi bir niyetim yok ama altını ne yapsam ondan emin olamadım.
Bi de keşke bölmese miydim dedim altın/döviz diye, döviz yükseliyor ne güzel kafam daha rahat olurdu sanki :)
Şu an dedigim gibi cok uzun vadeli olmadıgı icin ve ekonominin durumundan da döviz daha işimize geldi. Ama dedigin cok dogru yıllarca dursun kenarda diyecek olsaydım zaten hepsini altın yapardım :)Altın her zaman güvenli liman... Bu zamana kadar zarar eden az olmuştur yani :) döviz dersen o da aynı iniş çıkışları çok oluyor döviz sadece orta vadeli
3 yıl oldu durum değişmedi umarım onlardan olmaz :))Çalıştığı halde sırf nafaka vermemek için kendi isteğiyle sgk sız çalışan o kadar çok kişi duyuyorum ki
Allah ıslah etsin onları
Hem çocuklarından çalıyorlar hem devletten hem de kendilerinden
Umarım bu baba onlardan değildir inşaAllah hemen iş bulur da yavrularına katkısı olur
çocuklar görüşüyorlar babalarıyla buna hiç kısıtlama getirmedim.. sgk sız çalışıyormuş hafta içi evde ama nasıl oluyor bilemedim.. nadaka birikti 9.500 tl olduPeki çocuklarınız haftanın belli günlerinde babalarıyla zaman geçiriyor mu? Hani derler ya bazen çocuktan al haberi diye... Belki 3gunlukdubyanın dediği gibi sigortasız çalışıyor da olabilir. Gerçi eğer sizde az çok çocuklardan dolayı görüyorsunuzdur eski elinizi az çok durumundan haberdarsınız ama.
maaşım bir şekilde çar çur oluyordu kızlar.. kredi kartımı düzene sokup para biriktirmekti hedefim.. yeni yıl için
öylede yaptım şükür ocak ayı maaşını alır almaz zorunlu ödemeleri yaptım el harçlığımı ayırdım veee 1000 tl attım kenara..
servisim var yol parasına sadece haftasonu ihtiyacım oluyor.. 250 tl el harçlığı ayırdım kendime umarım idare edebilirim.
1 yılda 12 bin tl hedefim var..
birde aylık 60 tl sağlık giderleri için kenara koyuyorum artık.. çocuklar çok sık hastalanıyor.. acil elimin altında olsunki kredi kartına bulaşmayım diye..
bu iyi bir birikimn mi hep gözüme az geliyor maaşım 2.860 tl ailemle kalıyorum 2 küçük çocuk boşandım ..eski eşten kalan borçlarıda bu ay bitirdim şükür.. eve katkı yapıyorum çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılıyorum bi kaç faytura ödüyorum nafaka vermiyor eski eş çocuklara birikiyor bir şekilde nasılsa birgün alırız çocukların eğitim masrafını karşılar.. yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar
uzun vadeli çocuklarınız için biriktirdiğiniz altınlara dokunmayın arkadaşlar..Mesela şöyle bir örnek vereyim size..Bugün 136 dan gittiniz bozdurdunuz diyelim... kar ettiniz..Alttan alım fırsatı vermezse sayet 150 lere çıkma durumu sözkonusu olacak.. Eee o parayı elde tuttuğunuz altın almadığınız sürece TL zaaten değer kaybediyor..Belli bi süre sonra o parayla gramı 150 tl.den altın almak karlı olmayacak..Yüksek tutardaki altınlarınızı bozdurmayın derim..Bu al sat işlerinde çok temkinli olmak gerek..Zaten piyasa üzerinde bilerek oynanarak insanları zarar ettirip kendileri kazanıyorlar...Mesela ben borç için biriktirdiğim parayı kullanıyorum TL.de kalıp zarar etmeyim diye karımı artırmak için..Kar yapayım derken zarara uğramayın..benden söylemesiEv araba alma durumumuz yok benim birikimler şu an tamamen çocuk odaklı :)
Şu an acil nakde ihtiyacımız yok ama doğuma kadar ve doğumda çıkacak öngöremedigimiz masraflar icin kıyıya köseye atıyoruz. Çoğu döviz zaten, onları bozdurmak gibi bir niyetim yok ama altını ne yapsam ondan emin olamadım.
Bi de keşke bölmese miydim dedim altın/döviz diye, döviz yükseliyor ne güzel kafam daha rahat olurdu sanki :)
Aslında haklısın ama benimki şu an çocugun geleceginden öte dogum, bebek hazırlıgı masrafları icin ayırdıgım bir miktardı yani aslında kısa vadeli ve cok yüksek miktarda da degil. O yuzden al-sat yaparak kar edebilir miyim diye düsündüm ama dedigin gibi düsmek yerine giderek yükselme olasılıgı da var. Kafamı karıstıran nokta da o zaten :)uzun vadeli çocuklarınız için biriktirdiğiniz altınlara dokunmayın arkadaşlar..Mesela şöyle bir örnek vereyim size..Bugün 136 dan gittiniz bozdurdunuz diyelim... kar ettiniz..Alttan alım fırsatı vermezse sayet 150 lere çıkma durumu sözkonusu olacak.. Eee o parayı elde tuttuğunuz altın almadığınız sürece TL zaaten değer kaybediyor..Belli bi süre sonra o parayla gramı 150 tl.den altın almak karlı olmayacak..Yüksek tutardaki altınlarınızı bozdurmayın derim..Bu al sat işlerinde çok temkinli olmak gerek..Zaten piyasa üzerinde bilerek oynanarak insanları zarar ettirip kendileri kazanıyorlar...Mesela ben borç için biriktirdiğim parayı kullanıyorum TL.de kalıp zarar etmeyim diye karımı artırmak için..Kar yapayım derken zarara uğramayın..benden söylemesi
Anladım canım.. Ben uzun vadeli diye düşünmüştüm..Aslında haklısın ama benimki şu an çocugun geleceginden öte dogum, bebek hazırlıgı masrafları icin ayırdıgım bir miktardı yani aslında kısa vadeli ve cok yüksek miktarda da degil. O yuzden al-sat yaparak kar edebilir miyim diye düsündüm ama dedigin gibi düsmek yerine giderek yükselme olasılıgı da var. Kafamı karıstıran nokta da o zaten :)
Aslında ona da başlamam lazım bi yandan.Anladım canım.. Ben uzun vadeli diye düşünmüştüm..
anladım canım..Benimde kızım için yaptığım altınlar var birazda döviz..Onlara hiç dokunmuyorum..Sonuçta beklediği yerde artıyor zaten..Aslında ona da başlamam lazım bi yandan.
Daha uzun vadeli olanları şu an dövizde tutuyorum, bu sekilde yüksek gittigi sürece de öyle dursun modundayım. Baktım biraz düsüse gecerse altına da cevirebilirim onları.