adım adım birikim

Aynen öyle, sanırım nerden baksan 20 yıl olmuş, işten artmaz dişten artar diye birikim yaptığım. Şimdi de o halden kurtulamıyorum. Bir de hani mesela evde köfte filan yiyoruz, hemen aklıma annemler geliyor, onlar alamıyor mu yiyemiyor mu? Keyfini çıkartıp yiyemiyorum bile. Biran önce bu durumdan kurtulmam lazım... Giyinmek istiyorum, yıllardır bir iki pantalonla - tişörtle (özel günler-düğünler dışında pek kıyafet almam) geçirdiğimden kör gibi kalmışım, mağazaya gidince neye bakacağımı bile bilmiyorum. Arkadaşım aynı mağazada on şey anında buluyor, ben bir saat dolanıyorum bir parça bulamıyorum. Yada hani ev kredisi var diye eve tadilat yaptıramıyorum, devamlı bir korku var, hani borca giremiyorum, nolur ödeyemezsek diye düşünüyorum: (

onlar nasıl paralar yaaa :))) Ömürmüzce çalışsak biriktiremeyiz..İstanbuda yaşamak çok fena
Emlakçı bir arkadaşımla konuşuyorum arada... Kusura bakmasınlar ama şuradaki evlerin (bazıları 10katlı) 5 kstlı binalsrdaki evlerin ederi 250 bini geçmez diyo... Gerçekten de öyle... Muteahhitlerin daire başına hsrcadığı en fazla 100 bindir o da en iyi malzemeyi kullanır en luks ürünleri kullanır oyle diyo... Biraz da sektör buyuk şirketlerin elinde olunca rakamlarda uçuk oluyo

Anneni düşünmek elbette çok güzel..Bende her yediğim güzel bişeyden annemi attırmak isterimm ve tattırım mutlaka..Ama biz yakınız.. Eğer uzaktaysan maddi olarak onlara katkıda bulun..için rahat eder.. 20 yıldır birikim yapmak hiç kolay deil tebrikler maşallah..Onun dışında mutlaka kendine bak.. Biikaç defa alışveriş yaptığında açılırsın korkma...Sonuçta ihtiyaç olduğunda almalısın..Eğer bu içindekiyi sıkıntıyı yenemezsen psikolog yardımıda alabilirsin..

aynen canım... 100 bin bile harcamaz onlar.. toplu yapılıyor..çok daha ucuza mal ediolar..Heleki şimdiki binalarda çok ucuz malzeme kullanılıyor

Yok çok şükür biz de yakınız annemlere, aldığımız evde oturuyorlar, çok şükür kira dertleri yok. Haftada bir bayan gönderiyorum temizliklerini yaptırıyorum(annem pek yapamıyoru, dizlerinden dolayı: ( ), aylık mutfak masraflarını ve kışın da doğalgazlarını ödüyorum. Onun dışında yazdan buzluklarını filan dolduruyorum ki kışın zorlanmasınlar. Babamın da emekli maaşı var...
Yine de aklım onlarda kalıyor bazı zamanlar.
Ben okurken bile çalıştım, ailemden pek destek görmedim, burs filan aldım derken böyle böyle 20 yıl geçti. Dediğin gibi biraz biraz açılmak istiyorum, zaten istesem de fuzuli harcama yapamam. Olmayanları düşünerek gereksiz alışveriş yapmam sanırım. Allahtan eşim bana benzemiyor, biraz olsun dengeliyoruz...

onlar nasıl paralar yaaa :))) Ömürmüzce çalışsak biriktiremeyiz..İstanbuda yaşamak çok fena

istanbul da emlak piyasası aldı başını gidiyor maalesef.... hani burada arkadaşlar, 200 bine 300 bine sıfır ev aldık diyorlar ya, ben de ona şaşırıyorum, çünkü benim olduğum semtte ki, çok lüks bir yer değil, 500 bin 600 binden aşağı fiyata ev yok neredeyse....

maşallah canım, ne mutlu sana, sen en güzel yatırımı yapıyormuşsun zaten, anne/baba duası almak gibisi var mı.... böyle hayırlı evlatları gördükçe çok duygulanıyorum ben, evet aslında olması gereken ama günümüzde, bırak anne babanın ihtiyaçlarını düşünmek, koca koca evlerimize sığdırıp, bir güler yüz bile göstermekten aciziz toplum olarak, maalesef.....

bizim ailelerin maddi durumları iyi çok şükür, bize ihtiyaçları yok, ben hiç hesaba katmasam da, ev ve yerler kalacak iki taraftan ki, sağken vermek istiyorlar.... ama ben insanın kendi kazanıp, zorluklarla aldığı şey kadar değerli, başka bir şey bilmiyorum... :)

bizden istedikleri bir güler yüz... kendi ailemle çok yakınız zaten, gelip kalma gibi bir durumları yok o yüzden... eşimin anne/babası da gelince, hiç olmazsa güler yüzü esirgememeye gayret ediyorum... inşallah bizim evlatlarımız, bizden çok daha hayırlı evlat olurlar... insanın en büyük serveti, zenginliği, hayırlı bir evlat... hem bu dünyada, hem ebedi alemde...

Ben de hiç kıyamam. Elimden gelen ne ise onu yaparım. Eşim de benim aileme karşı öyledir. Ben de eşimin ailesine karşı öyleyimdir. Eşimin tarafının durumu iyi, kardeşlerinin de iyi maddi olarak çok şükür, diğer anlamda her an yanımda hissederim varlıklarını, doğumlarımda-ev taşınmalarımızda-düğünlerimizde hep biraradayızdır. Hiç sorun yaşamadık iki tarafla da. Allah onları yanımızdan ayırmasın. Eşim de çok anlayışlıdır sağolsun, beni hiç kırmadı ailem konusjnda(maddi anlamda yardımlarımızdan dolayı)

Benim alışveriş yapmam lazım: )))

durduğun kabahat canım... :)

Allah eşleri bile birbirine uygun yaratıyor işte :) Herikiside savurgan olsa evin yolu zor bulunur..Ne güzel anne babana hayırlı bir evlatsın işte.. Rabbim senide darda bırakmaz zorlamaz sen merak etme..Hiçbişey için garantimiz yokki hayatta biz ne kadar plan yaparsak yapalım..planlarımız bizim istediğimiz gibi de gitmeyebilir...Çünkü hiçbişeyin asıl sahibi bizler değiliz.. Rızkı veren Allah borç ödemee gücünü veren de O... Olumsuz düşünmeyi bırakarak herşeyin daha güzel olacağına inandır kendini.. Şu konuda katılıyorum ama sana...çok beğensemde 500 tl bir kabana yada bir ayakkabıya asla vermem mesela..Ne bileyim bu paraya ihtiyacı olan o kadar insan varken,onlarla paylaşmamız gerekir diye düşünürüm hep... Bu kazandıklarımızın ve harcadıklarımızında hesabı var sonuçta...

Son düzenleme:
Allah yardım etsin evi olmayana kira ödeyene.. Adam bunun ne kadarını biriktirip ne kadarıyla kredi ödicek.. çok zor

Kızımın tüm altınlarını 2 yıl önce ev peşinatına verdik. Bu nedenle şu an hiç altını yok. Bu sene yerine geri koyabilmeyi umuyorum bakalım.

Başka bir yerde okumuştum böyle olduğunu
Geri gelmesi kesin olan borcun da zekatı veriliyor ..

Mesela mihrin geleceği kesinde onunki de veriliyor hatta

Başka bir yerde okumuştum böyle olduğunu
Geri gelmesi kesin olan borcun da zekatı veriliyor ..

Mesela mihrin geleceği kesinde onunki de veriliyor hatta
bu konuda bi yanlışlık var..Altınları ev için harcamışlar..Birine borç olarak vermemişler ki..yerine koyduğunda ozaman zekatını verir ancak..

MaşaAllah ne güzel
Kaç yaşında ?

bu konuda bi yanlışlık var..Altınları ev için harcamışlar..Birine borç olarak vermemişler ki..yerine koyduğunda ozaman zekatını verir ancak..

Kızından borç almış
Yani kızına borçlu

Yani kızı anne-babasından alacaklı ve o parayı anne-babasının ona ödemesi kesin .. Yani ödemem borç takarım gibi bir niyetleri yok , hani bazen borç veririz de geri gelme ihtimali olmaz ya , öyle bir durum yok ..

ama canım sonuçta küçük bir kız bu..Evlenmiş barklanmış deilki..Borç demesi kendi aralarında ödeyelim diye teşvik amaçlı bir durum değilimidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…