adım adım birikim

Bir sey diyecegim bu satislarda 63ün hepsini ayni anda satamiyoruz galiba bir sinir koyuyor banka??
Bilen biri aydinlatma yasatabilir mi bana :KK58:
Satım ve alımlarda 10-20 binlerde sınır yok canım.. Sadece altın hesabı için bu al satlarda büyük rakamlarda hesap işletim ücreti varmı onu merak ediyorum bugün bankaya soracağım onuda

Biz de simdi ev bakiyoruz insallah uygun kredi cikar da ev sahibi oluruz.Eşim de "hayatta krediye bulaşmam,biriktirip aliriz "diyordu.Ben de "ne olacak,simdi herkes ev araba aliyor krediyle"derdim..Şimdi bankalara koşuyor..Gercekten borca girmeden birsey elde edilmiyormuş.:KK76:
bende eskiden eşiniz gibi düşünüyordum krediye bulaşmak istemediğmden..Ama biriktirmeyle de bu devirde çok zor.. :KK43: Tam ev alayaım almayım dediğim bir sırada bir fetva görmüştüm..İhtiyaç (zaruri) durumlarda çekilebilir diye..Mesela ilk ev ihtiyaç gibi..Valla onu okuyunca çektim..Artık vebali de o fetvayı verene :)

Misal altın 125 tl iken 10 gr aldım, 127tl iken 150 gr aldım. 130 tl iken 130 gr aldım. Bugün 132 tl den 10 gr satarsam orada 70 tl karım oldu. Yine bu gün 127 den aldığımızda tamamını satsam 750 tl karım olur. 130 dan aldığımı satmadım. Toplamda 820 tl karım oldu. Farzı misal tabi

Ya da bugün 500 tl nakite ihtiyacım vardı. Sadece 4 gr aldım satarım.

Orada yazmıyor tabi sen 10 gr şu liradan 30 gr bu liradan aldın diye. Parça parça alım yapacağın için kaçtan aldıysan not ediyorsun kar görünce satıyorsun
Bankanın altın hesabında ne kadar gramı kaçtan aldığın yazıyor canım.. Ben ordan takip ediyorum..

Ev almayi düşünen arkadaşlar şunu da dikkate alsınlar. Hepimiz bir şeyler yapmak için para biriktiriyoruz. Ama bir yılda biriktirdiğimiz para 20 binken o parayı biriktirme kadar ev fiyatı 30 bin artıyorsa çok da karlı bir iş olmuyor. Kredi çekmek daha mantıklı geliyor bana. Bizim burada ev fiyatları biriktirdiğimiz in iki katı artıyor nerdeyse. Borclanmadan ev sahibi olunmuyor malesef

Herkese günaydın. Ben de dün oğluma ilk kumbarasini yaptım. Şimdiden para biriktirmeyi ogrensin. Her gün babasından ve benden birer lira alıp atacak :)
Bilinçaltına yerleşmedi iyi olacak... İlerleyen zamanlarda gençliğinde filan biriktirmede daha iyi sonuç verir.. Çoğu kişi aman elimde var yiyim mantığında olduğundan :)

Ev almayi düşünen arkadaşlar şunu da dikkate alsınlar. Hepimiz bir şeyler yapmak için para biriktiriyoruz. Ama bir yılda biriktirdiğimiz para 20 binken o parayı biriktirme kadar ev fiyatı 30 bin artıyorsa çok da karlı bir iş olmuyor. Kredi çekmek daha mantıklı geliyor bana. Bizim burada ev fiyatları biriktirdiğimiz in iki katı artıyor nerdeyse. Borclanmadan ev sahibi olunmuyor malesef
Düzen bozuk biz napalım :KK43: Çok şükür faiz yemiyoruz ama ödüyoruz bir şekilde..sadece kredi değilki iki gün faturanı ödemeyi unut al sana faiz..kredi kartları keza öyle... :KK43:

Benim kızım bu konuda süper kızlar maşallah..İnanılmaz bir tutumluluk başladı..Bebekliğinden beri kumbarası var zaten..Kesinlikle içinden bir tl alıp bişeye harcamaz :) Parasının değerini anlasın diye..Bazen onu deniyorum..Bişey istiyor ve gerçekten ben onu gereksiz görüyorsam kumbarandaki parayla al diyorum.. O paraya kıyamıyor ve vazgeçiyor :KK9::rolleyes:

Benim kızım bu konuda süper kızlar maşallah..İnanılmaz bir tutumluluk başladı..Bebekliğinden beri kumbarası var zaten..Kesinlikle içinden bir tl alıp bişeye harcamaz :) Parasının değerini anlasın diye..Bazen onu deniyorum..Bişey istiyor ve gerçekten ben onu gereksiz görüyorsam kumbarandaki parayla al diyorum.. O paraya kıyamıyor ve vazgeçiyor :KK9::rolleyes:
Maşallah ona ablacım. :) kendine telefon bilgisayar filan almak istediğinde kendi bile karşılar :)

maşallah kızına canım... :) benim de küçük oğlan öyle, sevmez harcamayı ama büyük oğluma günde 100 tl ver, harcar, verir, bir şekilde halleder o parayı... :)
gerçi bizde baba savurgan, anne desen, son yıllarda biraz toparladı... armut dibine düştü anlayacağın... :)

pınarcığım topiğin hayırlı olsun bu arada... :)

Maşallah ona ablacım. :) kendine telefon bilgisayar filan almak istediğinde kendi bile karşılar :)
Aynen canım.. geçen yıl tabletini kendi parasıyla karşıladık..Bazen yardımcı olduğumuz yaşlı bir teyze var..Kendi ihtiyaçları için kullanmayıp o teyze için parasından verdiğini bilirim... Elhamdüllillah böyle güzel yürekli evlat verdiği için Rabbime... İnşallah böyle gider hep :KK200::KK200:

maşallah kızına canım... :) benim de küçük oğlan öyle, sevmez harcamayı ama büyük oğluma günde 100 tl ver, harcar, verir, bir şekilde halleder o parayı... :)
gerçi bizde baba savurgan, anne desen, son yıllarda biraz toparladı... armut dibine düştü anlayacağın... :)

bizimde baba savurgan...gerçi iyi niyetlidir..bizden hiçbişeyi esirgemez Allah razı olsun ama hep yeyip içmekle de bişey sahibi olunmuyor...Şu ara rejimdeyiz zaten bişey yiyip içemiyoruzda :KK70::KK70:

Benim oğlumda böyle şuan 4 yaşında
Bizde doğduğundan beri gelen altınlarını biriktirdik ona kumbara yaptık çıkan parayla altın aldık bazen çıkarıp gösteriyorum ve çok hoşuna gidiyo ama şimdi de cimri olacak diye korkuyorum çünkü parası cok kıymetli

Benim oğlumda böyle şuan 4 yaşında
Bizde doğduğundan beri gelen altınlarını biriktirdik ona kumbara yaptık çıkan parayla altın aldık bazen çıkarıp gösteriyorum ve çok hoşuna gidiyo ama şimdi de cimri olacak diye korkuyorum çünkü parası cok kıymetli
Aynen canım ortasını iyi ayarlamak lazım sanırım... Bende bazen endişeleniyorum cimri olmasınlar o da çok kötü bir huy :KK43::KK43:

bizimde baba savurgan...gerçi iyi niyetlidir..bizden hiçbişeyi esirgemez Allah razı olsun ama hep yeyip içmekle de bişey sahibi olunmuyor...Şu ara rejimdeyiz zaten bişey yiyip içemiyoruzda :KK70::KK70:

sorma yaaaa... ama ben, dün bütün gün öyle bir yedim ki, bir haftada veremem aldığım kiloları... :) ama olmaz ki, her yer tuzakla dolu, dün dikkat edecektim mesela, bir müşterim, tatlı getirmiş ofise, onunla başladık, öğlen teyzemiz süper yemekler yapmış, gel de yeme, akşam kardeşime davetliydik, mükellef bir sofra, tuzlular, tatlılar, yeme de yanında yat... :) çok zor ya çok zor :))

babayı hiç sorma, evet bizimki de bizden kesinlikle esirgemez... şöyle anlatayım; 100 tl. kenara koy desem hiç hoşuna gitmez, ama 1.000 tl. lik bir sipariş versem, seve seve alır... :)) vermeyi, yemeyi, yedirmeyi, çocuklara,bana hediyeler almayı, gezmeyi, gezdirmeyi vs. çok sever... kesinlikle parayı esirgemez.... arada toplu olarak bana da verir....

tabi yazlık, araba vs alınacak, döner, alabilir miyiz diye bana sorar, yani, var mı o kadar anlamında... :)))

Sağol ablacım... Benimde abim çok para hsrcar bende aksine para biriktiren bi tipim... Abim savurgan değildir ama... Nasıl derler.. Eli açık. :)

X