- 18 Temmuz 2008
- 696
- 2.181
- 44
- Konu Sahibi Bensendetutuklukaldim
Yıllar boyunca birikim yapmak psikolojik olarak etkilemiş seni.. Eğer birikimin yeterli bir düzeye gelmişse bence kendini de ihmal etme..Bir daha gelmeyeceğiz bu dünyaya sonuçta.. Ve ilerde yaparız diye ertelediğimiz şeyleri belkide yapma fırsatımız olmayacak..Bir söz var çok hoşuma gider
Dişler öğütürken yiyin
Ayaklar tutarken gezin
Yakışırken giyinin..
Aynen öyle, sanırım nerden baksan 20 yıl olmuş, işten artmaz dişten artar diye birikim yaptığım. Şimdi de o halden kurtulamıyorum. Bir de hani mesela evde köfte filan yiyoruz, hemen aklıma annemler geliyor, onlar alamıyor mu yiyemiyor mu? Keyfini çıkartıp yiyemiyorum bile. Biran önce bu durumdan kurtulmam lazım... Giyinmek istiyorum, yıllardır bir iki pantalonla - tişörtle (özel günler-düğünler dışında pek kıyafet almam) geçirdiğimden kör gibi kalmışım, mağazaya gidince neye bakacağımı bile bilmiyorum. Arkadaşım aynı mağazada on şey anında buluyor, ben bir saat dolanıyorum bir parça bulamıyorum. Yada hani ev kredisi var diye eve tadilat yaptıramıyorum, devamlı bir korku var, hani borca giremiyorum, nolur ödeyemezsek diye düşünüyorum: (